ελληνική μουσική
    654 online   ·  210.833 μέλη

    Neurosis και Corrections House στο Fuzz Live Music Club

    marylin
    26.04.2014, 23:23

    Η Venerate Industries και η Fuzz Productions παρουσιάζουν τους Neurosis (+ special guests: Corrections House), την Πέμπτη 3 Ιουλίου στο Fuzz Live Music Club!

    Μία από τις σπουδαιότερες και πλέον επιδραστικές μπάντες της παγκόσμιας Metal σκηνής – και όχι μόνο – έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά το ξεκίνημά της, βάζοντας τέλος στην αναμονή πολλών ετών που έχει καταστήσει την ενδεχόμενη live εμφάνιση τους ως ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά απωθημένα του εγχώριου κοινού!

    Την Πέμπτη 3 Ιουλίου, οι Neurosis θα βρίσκονται στο Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος) σε μία βραδιά που είναι σίγουρο πως θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους τη συναυλιακή εμπειρία της χρονιάς! Ακόμα περισσότερο δε, από τη στιγμή που θα την ανοίξουν οι Corrections House, το group που σχημάτισε ο τραγουδιστής των Neurosis, Scott Kelly, μαζί με μουσικούς από γνωστά συγκροτήματα της σκηνής (Eyehategod, Yakuza, Minsk) και αποτελεί το τελευταίο “απόκτημα” της δικής τους Neurot Recordings!

    Από το 1985, όταν και δημιουργήθηκαν στο Oakland της California, έχουν γραφτεί πολλά για τους Neurosis. Ξεκίνησαν ως μία hardcore Punk μπάντα και κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών έχουν δει το όνομά τους να κατηγοριοποιείται κάτω από τις ετικέτες του Doom Metal, του sludge Metal, του Industrial / Avant garde / experimental Metal, ενσωματώνοντας παράλληλα ακόμα και folk στοιχεία τη μουσικήτους, μέχρι να φτάσουν να θεωρούνται, πλέον, ως post Metal. Όλα αυτά, σε μία προσπάθεια προσδιορισμού του έργου ενός συγκροτήματος που ανάμεσα στα ονόματα που κατά καιρούς έχει δηλώσει ως βασικές επιρροές τους συμπεριλαμβάνονται εκείνα των Swans, Black Sabbath, Hawkwind, Pink Floyd, Joy Division, Black Flag, Melvins, Celtic Frost, Killing Joke, Voivod!

    Οι ίδιοι με τη σειρά τους, σχεδόν 30 χρόνια από το ξεκίνημα τους, θεωρούνται ως ένα από τα επιδραστικότερα σχήματα των τελευταίων δύο δεκαετιών, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για πάρα πολλά groups, όχι μόνο από το χώρο του Metal αλλά από διάφορα μουσικά ρεύματα. Χαρακτηριστική ήταν η κλήση τους από τους Godspeed You! Black Emperor να συμμετάσχουν στο περίφημο All Tomorrow’s Parties το 2010, όταν η Post Rock κολλεκτίβα από τον Καναδά είχε αναλάβει τον ρόλο των curators του φεστιβάλ.

    Έχοντας στο ενεργητικό τους 10 albums – από το “Pain Of Mind” του 1987 μέχρι το συγκλονιστικό “Honor Found In Decay” του 2012 (με τον Steve Albini στην παραγωγή) – οι Neurosis τηρούν μία ιδιαίτερα επιλεκτική στάση όσον αφορά στη δισκογραφική τους παρουσία, έχοντας περάσει από την Lookout! Records, την Alternative Tentacles και τη Relapse στη δική τους ανεξάρτητη εταιρεία Neurot Recordings.

    Το ίδιο επιλεκτικοί είναι και σε σχέση με τις ζωντανές εμφανίσεις τους, που είναι συγκριτικά ελάχιστες στον αριθμό και αποτελούν σπάνιο οπτικο-ακουστικό θέαμα για εκείνους που τις παρακολουθούν. 

    Παράλληλα, τα μέλη της μπάντας έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με διάφορες συνεργασίες και side projects, με γνωστότερες περιπτώσεις αυτές των Tribes of Neurot (ένα alter ego των Neurosis που δημιουργεί dark Ambient / Noise μουσική), Neurosis & Jarboe (η σύμπραξη τους με την τραγουδίστρια των Swans), Red Sparowes / A Storm Of Light / Battle of Mice (μπάντες στις οποίες συμμετείχε ο visual artist των Neurosis, Josh Graham), Shrinebuilder (ένα stoner Metal group στο οποίο συμμετείχε ο Scott Kelly).

    Η τωρινή σύνθεση της μπάντας:

    Scott Kelly / φωνητικά, κιθάρα

    Steve Von Till / φωνητικά, κιθάρα

    Dave Edwardson / μπάσο, φωνητικά

    Jason Roeder / drums

    Noah Landis / synthesizers, πλήκτρα, effects, samples

    Ο Τύπος έχει γράψει για τους Neurosis:

    “Αναρωτιόμουν πως θα είναι το show των Neurosis χωρίς τα visuals του Josh Graham. Οι όποιες ανησυχίες αποδείχτηκαν αβάσιμες. Απόψε οι πέντε μουσικοί, εκτεθημένοι σαν ζοφερές ανθρώπινες μορφές, μοιάζουν τεράστιοι και πιο εκφοβιστικοί / επιβλητικοί / απειλητικοί από ποτέ! Με ένα set κυρίως βασισμένο στο ‘Honor Found In Decay’, οι Καλιφορνέζοι διασχίζουν τόσο βάναυσα το σκοτεινότερο φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων που δεν απολαμβάνεις το show τους ή τραβιέσαι από αυτό, αλλά απλά προσπαθείς να το αντέξεις! Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της πιο ενάρετης και επιδραστικής μπάντας στον πλανήτη ξεκινάει με τον εντυπωσιακότερο τρόπο που θα μπορούσατε να φανταστείτε στους καλύτερους εφιάλτες σας!” The Quietus / Dec 2012

    “Οι Neurosis δίνουν τους εαυτούς τους στη σκηνή, σωματικά και ψυχικά, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μπάντα έχω δει ζωντανά. Όσο επιδραστικοί κι αν είναι με τη δισκογραφική δουλειά τους, το live show τους – που τόσο σπάνια έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε – είναι κάτι αποκλειστικά δικό τους. Και όσο ‘απάνθρωπο’ είναι ηχητικά τόσο οδυνηρά ανθρώπινο είναι στον τρόπο που σου προσφέρεται. Αυτό χτυπάει στον πυρήνα της την πιο διαδεδομένη παρανόηση σε σχέση με τους Neurosis και εξηγεί το γιατί κανένα σύγχρονό τους post Metal σχήμα δεν έχει τη δυνατότητα ούτε καν να συλλάβει την ίδια με αυτούς δύναμη: είναι, απλά, αυτοί!” The Obelisk / Jan 2013 

    “Η εμφάνιση των Neurosis ήταν πιθανότατα η πιο βαθιά αισθητή και πνευματική μουσική εμπειρία που είχα ποτέ το προνόμιο να παρακολουθήσω!” Invisible Oranges / Jan 2011

    “‘Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε και τις άφησα να περάσουν όχι τυχόν για να καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός, αλλά για να διαπιστώσω αν θα υποχωρήσει ως προς κάτι αυτή η πληρότητα που αισθάνθηκα ήδη από τα πρώτα λεπτά της εμφάνισης τους, την οποία χωρίς πολλά-πολλά έχω ανακηρύξει σε ό,τι καλύτερο έχω δει ποτέ. Και κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο ελάχιστο. Αντίθετα, συνεχίζω να μην θέλω να δω κάποιο άλλο live τουλάχιστον σύντομα, ούτε και να μου έρχεται στο μυαλό κανένα συγκρότημα ως απωθημένο, επιθυμία, όπως θες πες το, αλλά και να μην έχω να πω απολύτως τίποτε περισσότερο για ό,τι είδα, με τον ίδιο τρόπο που κάθε σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να περιγράψει τη στιγμή που συνάντησε τον έρωτα της ζωής του, που γεννήθηκε το παιδί του, που πήρε ο ΠΑΟΚ το τελευταίο πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο (καλά αυτό δεν το θυμάμαι καν). Εύχομαι και στα δικά σας το λοιπόν, ως προς όλα τα παραπάνω.” Άρης Καραμπεάζης / Mic.gr / Dec 2012

    www.neurosis.com

    www.facebook.com/officialneurosis

    www.neurotrecordings.com

    Όπως προαναφέραμε, τους Neurosis θα συνοδεύουν στην εμφάνισή τους στην Αθήνα οι Corrections House. Πρόκειται για μία νέα προσθήκη στο εκλεκτικό roster της Neurot Recordings και είναι το σχήμα που αποτελούν ο Mike IX Williams (Eyehategod), o Scott Kelly (Neurosis), o Sanford Parker (Minsk) και ο Bruce Lamont (Yakuza).

    Θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε super group αλλά, σύμφωνα με τα δικά τους λόγια, είναι μία μυστηριώδης κολλεκτίβα ψυχών που πειραματίζεται με πιο σκοτεινές και ανησυχητικές πτυχές του ήχου. Αδύνατο να κατηγοριοποιηθούν μουσικά, συνδυάζουν τη μηχανική αποσύνθεση με ατμοσφαιρικές διαταραχές και ποιητική σήψη, δημιουργώντας και ταυτόχρονα καταστρέφοντας. Πραγματοποίησαν μία σειρά από live εμφανίσεις το 2013 – τις οποίες, πολύ ταιριαστά, το Invisible Oranges αποκάλεσε “μοναδικές και καταστροφικές” – και αμέσως μετά κυκλοφόρησαν το 7’’ single, “Hoax The System / Grin With A Purpose”, μέσω των War Crime Recordings (ΗΠΑ) / Burning World Records (Ευρώπη), κερδίζοντας την κριτική αποδοχή. Το ντεμπούτο album τους, “Last City Zero” κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο από τη Neurot Recordings, ενώ πριν από λίγες ημέρες ήταν από τα συγκροτήματα που εντυπωσίασαν στο Roadburn Festival που γίνεται κάθε χρόνο στο Tilburg της Ολλανδίας! 

    https://www.facebook.com/CorrectionsHouse

    http://www.neurotrecordings.com

    https://www.facebook.com/neurotrecordings 



    Neurosis + Corrections House: Πέμπτη 3 Ιουλίου, Fuzz live Music Club: (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr).

    Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

    Η προπώληση ξεκινάει στα 32 ευρώ, για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 35 ευρώ. Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 38 ευρώ.

    Σημεία διάθεσης: τηλεφωνικά στο 11 876 και στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός. Οnline στο www.viva.gr.






    επισυναπτόμενα: Neurosis.jpg