ελληνική μουσική
    635 online   ·  210.830 μέλη

    Εράν - Το γνωστό συγκρότημα από την Κρήτη στην Αθήνα - 5 Δεκέμβρη

    npachiadakis
    25.11.2014, 18:19

    Το γνωστό συγκρότημα από την Κρήτη για μια βραδυά στην Αθήνα  την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη στο 1002 νύχτες στου Ψυρρή.είσοδος 5 ευρώΤο μουσικό σχήμα Εράν θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια καθώς και τραγούδια από τον νέα τους δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει το αμέσως επόμενο διάστημα , σε μια γνωστή και υπέροχη μουσική σκηνή στο ΄Χίλιες και Δύο Νύχτες - Καραισκάκη 10 , Ψυρρή ( από Ερμού 104 ) τηλ. 210-3317293  www.1002nyxtes.gr.Συμμετέχει ο Παναγιώτης Σδούκος.www.eran.gr        Facebook/εραν

    Το μουσικό σχήμα Εράν είναι μια παρέα φίλων μουσικών που έσμιξαν για ένα κοινό ακουστικό αποτέλεσμα.

    ΕΡΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ…
    Εράν σημαίνει να ερωτεύεσαι , να αγαπάς πολύ. Είναι το απαρέμφατο του αρχαίου ρήματος εράω –ερώ που βρίσκεται κρυμμένο ακόμα και σήμερα στη μαγική λέξη έρωτας. Το μουσικό σχήμα εράν , με πυξίδα τον έρωτα και καράβι τις υπέροχες μελωδίες της πλούσιας μουσικής μας παράδοσης , επιχειρεί μουσικά ταξίδια στο χώρο και το χρόνο με τη βοήθεια της φωνής , μιας λύρας , ενός λαούτου και των ρυθμικών χτύπων του νταουλιού που θυμίζουν τους χτύπους της καρδιάς. Με τραγούδια βαθειά ριζωμένα στην συνείδηση και την καρδιά μας , από την Κρήτη , τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας μέχρι και την Μικρασία που η ιστορία τους χάνεται στους προηγούμενους αιώνες , το μουσικό σχήμα εράν μας ταξιδεύει εγκωμιάζοντας τον Έρωτα και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.

    Το όνομα αυτό τους αντιπροσωπεύει πλήρως γιατί και οι ίδιοι είναι ερωτευμένοι με την μουσική, τις τέχνες και την ίδια την ζωή.

    Κινούνται στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής με αφετηρία την Κρήτη όπως είναι φυσικό, χωρίς να ξεχνούν τα υπόλοιπα νησιά αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα και την Μικρασία, ενώ φλερτάρουν επίσης με το ρεμπέτικο τραγούδι και δικές τους συνθέσεις.

    Το μουσικό σχήμα Εράν κινείται πάντα με σεβασμό στην παράδοση ενώ ταυτόχρονα και αναπόφευκτα δίνει τους δικούς του χρωματισμούς.

    Το μουσικό σχήμα εράν αποτελούν οι μουσικοί:
    ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΧΙΑΔΑΚΗΣ (λύρες και τραγούδι)
    ΚΥΒΕΛΗ ΣΕΡΓΙΟΥ(τραγούδι και κρουστά)