ελληνική μουσική
    494 online   ·  210.840 μέλη
    vouliakis
    12.06.2005, 22:57
    H Subways Music παρουσιάζει το album "Greek Impressions". Σπουδαία και πρωτότυπα έργα Ελλήνων συνθετών για κιθαριστικό ντουέτο ερμηνευμένα από τους γνωστούς και ιδιαίτερα δραστήριους κιθαριστές και συνθέτες Λεωνίδα Κανάρη και Γιώργο Φουντούλη σε ένα CD διάρκειας 70 σχεδόν λεπτών.



    Ο Λεωνίδας Κανάρης έχει αναπτύξει σε Ελλάδα και εξωτερικό αξιόλογη δραστηριότητα εξίσου ως συνθέτης και κιθαριστής, διευθύνει διεθνή μουσικά φεστιβάλ, είναι αναγνωρισμένος καθηγητής Κιθάρας, Ανωτέρων Θεωρητικών και Σύνθεσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της 'Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών, διευθυντής του περιοδικού "Μουσικής Αντίφωνον", πρόεδρος της "Ελληνικής Μουσικής Εταιρείας" και συγγραφέας διδακτικών βιβλίων.

    Ο Γιώργος Φουντούλης παρότι είναι μόνιμος κάτοικος Βόλου έχει αναπτύξει σημαντική δράση ως σολίστας σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει προσκληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, διοργανώνει ο ίδιος διεθνή φεστιβάλ κιθάρας στην Ελλάδα, είναι καθηγητής Kιθάρας και έχει γράψει μουσική κυρίως για κιθάρα, μουσική δωματίου και τραγούδια, καθώς και διδακτικά βιβλία για κιθάρα.

    Το CD του εκλεκτού και ιδιαίτερου αυτού κιθαριστικού ντουέτου περιέχει υπέροχες μουσικές δημιουργίες του σπουδαίου Αργύρη Κουνάδη, του αδικοχαμένου Κυριάκου Τζωρτζινάκη, του κορυφαίου δασκάλου Δημήτρη Φάμπα, του κιθαριστή Δημήτρη Νικητού, του ξενιτεμένου στην Αγγλία εδώ και περίπου 40 χρόνια Γιώργου Ζαρμπ, καθώς και των ίδιων των εκτελεστών σε ένα απάνθισμα της λόγιας ελληνικής μουσικής σύνθεσης για την κλασική κιθάρα με κοινό σημείο τις αναφορές στην ατμόσφαιρα της ελληνικής παράδοσης.

    Αρκετά από τα έργα που περιέχονται σ' αυτόν το δίσκο βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δισκογραφίας και αναδεικνύουν την Ελλάδα ως χώρα σπουδαίας μουσικής δημιουργίας με ρεπερτόριο που θα άξιζε να βρίσκεται σε ξεχωριστή θέση στο διεθνές στερέωμα.

    Το "Greek Impressions" είναι μία δουλειά που δεν απευθύνεται μόνο στους φανατικούς φίλους της κλασικής κιθάρας, αλλά το ξεχωριστής ομορφιάς μουσικό περιεχόμενό της και η υψηλή ποιότητα των εκτελέσεων εγγυώνται στον κάθε φιλόμουσο αισθητική απόλαυση και ατμοσφαιρική ακρόαση!

    Πηγή: news.pathfinder.gr , ClassicalMusic.gr