ελληνική μουσική
    710 online   ·  210.832 μέλη

    Πρόταση για δημιουργία Ημιτελικού στον ΕΠΟΜΕΝΟ Διαγωνισμό Τραγουδιού

    kwstasagas
    30.03.2015, 14:41
    δεν είναι κι άσχημη ιδέα !!!!
    geo321
    30.03.2015, 15:04

    Δεν πιστευω πως αυτο που λες εχει καποια ουσια και αυτο γιατι το μεγαλυτερο προβλημα δεν ειναι ουτε οτι ειναι τυχαιο σε πιο γκρουπ παει καθε τραγουδι η αν σε καποιο γκρουπ υπαρχουν πιο καλα τραγουδια απο ενα αλλο.

    Το ολο θεμα εχει να κανει με το στυλ του καθε τραγουδιου,το εχω πει και σε παλιους διαγωνισμους.Ειναι τελειος αστοχο να συγκρινουμε διαφορετικα στυλ,καλος η κακος υπαρχουν ταμπελες αλλα εκτος απο την οποια ταμπελα καθε στυλ εχει και μια δικια του δομη,αλλη δομη εχει ενα ροκ τραγουδι,αλλη δομη εχει ενα χιπ χοπ,τραγουδι αλλο ενα παραοσιακο κ.λ.π.

    Για παραδειγμα δεν νομιζω πως εχει καποια βαση το οτι στο πρωτο γκρουπ 7ο βγηκε ενα ροκ τραγουδι αλλα στο 2ο βγηκε 7ο ενα λαικο και το λαικο ειναι καλυτερο απο το ροκ και το αντιθετο.

    Ειναι σαν να πρεπει να συγκρινω σουβλακια με παστες!για μενα ειναι τελειος αστοχο!για μενα εκει πρεπει να γινει κατι,δηλαδη τα τραγουδια να πανε σε κατηγοριες και ειτε σε καθε κατηγορια να βγαινει ενας νικητης ειτε με βαση καποιο ποσοστο απο καθε κατηγορια να πηγαινουν αναλογα τραγουδια στο τελικο!


    sillia
    31.03.2015, 15:13

    M'έβαλε σε σκέψεις η mingrelia !Το σκέφτομαι και κάπως έτσι.... 8 οι όμιλοι προκρίνονται τα πρώτα 10 μας κάνουν (10 επι 8 = 80.Ημιτελικοί 2 με 40 τραγούδια ο καθένας προκρίνονται τα 10 πρώτα (2 επι 10=20)!Πάμε σε τελικό με 20! Κι έχουμε 1η, 2η, 3η θέση και όλα τα υπόλοιπα τραγούδια να αναμεταδίδονται απο το ραδιόφωνο του ΜΗ ώς τιμητική διάκριση !

    Έτσι δύσκολα θα μένουν τραγούδια όμορφα σε χαμηλές θέσεις και να μην περνάνε σε επόμενη φάση !

    Δεν πάω να ταπώσω την ήδη υπάρχουσα διαδικασία !Μια σκέψη μου μοιράστηκα Smile


    geo321
    31.03.2015, 17:27

    Επειδη βλεπω πως δεν ειπε καποιος κατι γι αυτο που εγραψα σαν σκεψη και θα ηθελα την γνωμη οσοι θελουν να μου πουν, πως μπορει καποιος να βγαλει ενα ασφαλη συμπερασμα οταν για παραδειγμα εχω αυτα τα τραγουδια στο πιο ειναι πιο καλο?

    Γιατι κατα την αποψη μου αν παει καποιος απλα να κρινει ενα τραγουδι μονο και μονο με βαση το στυλ που του αρεσει,για μενα υπαρχει προβλημα!και αυτο γιατι μιλαμε για ενα διαγωνισμο και οχι για το πιο σιντι θα αγοραζα η σε πια συναυλια θα πηγαινε!

    Οποιος θελει ας πει κατι............


    sillia
    31.03.2015, 21:46

    Bαμβακάρης -5

    Παπακωσταντίνου-3

    Goin Through-2

    Γαιτάνος-3

    Αλκίνοος -5

    {#emotions_dlg.rolleyes}

    Περνάει Βαμβακάρης και Αλκίνοος {#emotions_dlg.walkman}


    mmm
    21.05.2015, 15:15

    Mingrelia αυτό που λες για τη μείωση των ψηφοφόρων όσο προχωράει ο διαγωνισμός είναι πολύ σωστό, εξάλλου είναι φαινόμενο που παρατηρείται κάθε χρόνο. Για να εξελίξω λίγο την αρχική σου πρόταση, θα πρότεινα το εξής: Η πρώτη 5άδα να περνάει απευθείας στους ημιτελικούς, οπότε απο εκεί εχουμε 40 τραγούδια. Για τα τραγούδια που τερματίζουν στην δεύτερη 5άδα, να υπάρχει μια ενιαία κατάταξη στο τέλος, όχι με τον απόλυτο αριθμό ψήφων αλλά με τον σχετικό επί των ψήφων του γκρουπ τους, απο όπου θα περνάνε άλλα 40. Εξηγούμαι: ενα τραγούδι που έχει συγκεντρώσει 200 βαθμους σε ένα γκρουπ που έχουν πέσει συνολικά 10.000 βαθμοί, εχει συγκεντρώσει το 2% των ψήφων. Ενα τραγούδι που έχει συγκεντρώσει 100 βαθμούς αλλά στο γκρουπ του έχουν πέσει μόνο 1.000 ψήφοι, συγκεντρώνει το 10% των ψήφων, άρα προκρίνεται! Ε, μετά 2 ημιτελικοί με 40 τραγούδια ο καθένας, χωρισμένα με τυχαία κατανομή, και ο τελικός. Και άλλη μια σκέψη, μήπως να μειωθούν λίγο οι μέρες που ανοίγει κάθε γκρουπ? Γιατί ετσι ο διαγωνισμός τραβάει πολύ και ο κόσμος κουράζεται και τον παρατάει....

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mmm, 21-05-2015 15:35 ]


    jorge
    21.05.2015, 20:17
    Κανένας διαγωνισμός δεν έχει 8 + 1 + 1 ψηφοφορίες. Γίνεται πολύ κουραστικός. Αυτό που θα γίνει σε επόμενο διαγωνισμό είναι η μείωση των τελικών συμμετοχών, ώστε να έχουμε λιγότερα groups με λιγότερα τραγούδια. Αυτό θα γίνει είτε με την διενέργεια θεματικών διαγωνισμών (πχ Διαγωνισμός Rock & Pop-Rock Τραγουδιών), είτε με το φιλτράρισμα των συμμετοχών από κάποια επιτροπή αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Ολα αυτά όμως δεν είναι της παρούσης.
    alpatman
    16.06.2015, 09:00

    να προσθεσω 2 προτασεις για επομενη φορα αν εδω ειναι το σωστο μερος 

    αφου ομως πρωτα δωσω πολλα συγχαρητηρια στους διοργανωτες για το δυσκολο εγχειρημα και την σε γενικες γραμμες πολυ καλη οργανωση και διαδικασια .Επισης να συγχαρω τοσο τους συμμετεχοντες και βεβαιως τους διακριθεντες .  

       1. συμμετοχη κομματιων με ξενο στιχο . Οπως ειχα πει παλαιοτερα υπαρχουν καποια ειδη που ο ξενος στιχος 'αρμοζει ' καλυτερα π.χ Pop χορευτικα ,Metal κτλ κτλ και αυτο δεν ειναι μομφη για την Ελληνικη γλωσσα που ειναι πλουσιοτατη ως γνωστο αλλα σε καποια ειδη ακουγεται 'καπως ' οποιαδηποτε γλωσσα εκτος της αγγλικης . 

    Πιστευω αν επιτρεπει και ξενος στιχος , οι συμμετοχες θα ειναι πολυ περισσοτερες . 

    2. Ενας διαχωρισμος των μουσικων ειδων , οχι απο τους συμμετεχοντες γιατι διαπιστωσα οτι αρκετοι κατατασουν αλλου τα κομματια τους απο εκει που ανηκουν αντικειμενικα (ισως γιατι εχουν μια συνολικη μουσικη εικονα του εαυτου τους ,εμεις ομως ακουμε το ενα και μονο κομματι τους που συμμετεχει  ) .Διαχωρισμος απο τους διοργανωτες σε καποιες χοντρικες -βασικες κατηγοριες  .Δεν εχει καμια σχεση πιστευω το παραδοσιακο δημοτικο π.χ με ενα χορευτικο ποπ , ειναι δυο ανομοια πραγματα .