ελληνική μουσική
    812 online   ·  210.833 μέλη

    Πέθανε ο μάγος των μπλουζ B. B. King

    TRAVELOGUE
    15.05.2015, 10:13

    Ο B. B King είχε νοσηλευτεί πρόσφατα σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της υψηλής πίεσης του αίματος και του διαβήτη.

    Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Μπρεντ Μπράισον, στο Associated Press, ο B.B. King πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Λας Βέγκας.

    Ο Riley B. King, καλύτερα γνωστός σαν B. B. King (Μπι Μπι Κινγκ) θεωρείται μεταξύ των 10 κορυφαίων κιθαριστών όλων των εποχών. Το περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε στην 6η θέση της λίστας με τους σημαντικότερους κιθαρίστες της ιστορίας.

    Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1925 και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς της μπλουζ στον κόσμο. Πούλησε εκατομμύρια δίσκους και έχει περιληφθεί στο Blues Foundation Hall of Fame και στο Rock and Roll Hall of Fame ενώ στην καριέρα του έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία μεταξύ των οποίων και 15 Γκράμι.

    «Νομίζω πως έχω κάνει ότι καλύτερο μπορούσα» είχε δηλώσει το 2012 στην Guardian. «Θέλω εντούτοις να παίζω όλο και καλύτερα, να προχωρώ περαιτέρω. Υπάρχουν τόσοι πολλοί ήχοι που εξακολουθώ να θέλω να δημιουργήσω, τόσα πράγματα που δεν έχω ακόμη κάνει. Όταν ήμουν νεότερος, σκεφτόμουν πως ίσως είχα φτάσει στην κορυφή. Αλλά τώρα που είμαι 86 και ελπίζω να τα καταφέρω να φτάσω τα 87. Και τώρα πλέον ξέρω πως ποτέ δεν θα είναι τέλεια, ποτέ δεν θα είναι όπως ακριβώς έπρεπε να είναι, επομένως πρέπει να προχωρήσω κι άλλο, να γίνω καλύτερος».

    Πηγή: http://www.ethnos.gr/


    Orfeus
    15.05.2015, 10:20

    The King is gone
    but he's not forgotten.. 

    Rest in Peace...


    sillia
    15.05.2015, 10:53

    Καλό του ταξίδι...

    [ τροποποιήθηκε από τον/την sillia, 15-05-2015 11:02 ]


    mary_omikron
    15.05.2015, 11:04
    είμαστε σε εποχές που ο ένας μετά τον άλλο φεύγουν όλοι οι μεγάλοι και το κενό συνεχώς διευρύνεται.........
    Hastaroth
    15.05.2015, 11:34

    ....και ενώ οι εναπομείναντες μεγάλοι όλο και λιγοστεύουν,επόμενοι στον ορίζοντα δέν φαίνονται.

    Κι'όμως,στα 86 του ήθελε να γίνη "ακόμη καλύτερος".......


    sven
    15.05.2015, 12:28

    Ένας καλλιτέχνης γίνεται ΘΡΥΛΟΣ και περνά στο πάνθεον των Αθανάτων όταν -πέραν της καλλιτεχνικής του αξίας- διαθέτει και κάτι πολύ περισσότερο από αυτήν...

    Ένας τέτοιος ήταν και ο B.B. King...ήθελε, λέει, να γίνει ακόμα καλύτερος, αν και ήταν -όταν το είπε- 86 ετών...

    Υπόκλιση, απόλυτος σεβασμός και ευγνωμοσύνη για όλα όσα μας άφησε ως παρακαταθήκη...


    essendream
    15.05.2015, 13:38
    Καλό του Παράδεισο!!! Ήθελε πάντα να γίνεται όλο και καλύτερος προσθέτοντας έτσι το λιθαράκι του στην ιστορία της ποιοτικής τέχνης χωρις να βαλτώνει στην πάλη για αναγνώριση και διασημότητα!!!! Θα τον θυμούνται όσοι γνώρισαν κι αγάπησαν τη μουσική του κι έτσι θα μένει πάντα ζωντανός ανάμεσά μας!!!
    SakisKouroupos
    15.05.2015, 18:13
    Παρά δέκα χρόνια ...ένας αιώνας. Ενας αιώνας με ακούσματα B.B.King .....
    loukas76gr
    15.05.2015, 22:01

    Ben E. King - B.B. King

    Δύο βασιλιάδες, τόσο κοντά ο ένας με τον άλλον...

    The Kings are dead, Long live the Kings!


    TRAVELOGUE
    20.05.2015, 12:00

    Λαϊκό προσκύνημα στον B.B. King


    Οι θαυμαστές του Β.Β. King θα έχουν την ευκαιρία να του πουν το τελευταίο αντίο στην ειδική τελετή μνήμης που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στο Λας Βέγκας.

    Η σορός του βασιλιά των μπλουζ, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα ενώ κοιμόταν, σε ηλικία 89 ετών, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα πριν μεταφερθεί στη γενέτειρά του, το Μισισίπι, όπου θα ταφεί την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στο μουσείο που φέρει το όνομά του. Παράλληλα, η οικογένειά του θα πραγματοποιήσει το Σάββατο σε παρεκκλήσι του Λας Βέγκας μια ιδιωτική τελετή όπου θα παραβρεθούν μόνο άτομα του στενού περιβάλλοντος του εκλιπόντος.

    Ο B.B. King είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε αποκτήσει συνολικά 15 παιδιά, κάποια από τα οποία ήταν υιοθετημένα. Τρεις από τις κόρες του μάλιστα εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ο επί 39 χρόνια μάνατζερ του πατέρα τους δεν τους επέτρεψε να τον επισκεφτούν τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Στην τελετή της Παρασκευής πάντως αναμένεται να συρρεύσει πλήθος κόσμου από πολλά και διαφορετικά σημεία του πλανήτη.

    Πηγή: http://www.ethnos.gr/


    TRAVELOGUE
    26.05.2015, 09:00

    Σε εξέλιξη έρευνα για ανθρωποκτονία του θρύλου των μπλουζ

    Ερευνα για ανθρωποκτονία διεξάγεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του θρύλου των μπλουζ B.B. King, ανακοίνωσε το γραφείο του ιατροδικαστή της πολιτείας της Νεβάδα.

    Ο B.B. King πέθανε σε ηλικία 89 ετών στις 14 Μαΐου στο Λας Βέγκας , όπου ζούσε στα διαλείμματα των περιοδειών του, τις οποίες και συνέχισε μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

    "Ο ιατροδικαστής μας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη σορό του #BBKing διεξάγει αυτοψία. Αποτελέσματα: 6-8 εβδομάδες μίνιμουμ, έρευνα για ανθρωποκτονία @LVMPD" , είναι το μήνυμα που αναρτήθηκε στο twitter από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Κλαρκ στη Νεβάδα, κάνοντας αναφορά στην αστυνομία του Λας Βέγκας (LVMPD).

    Δύο από τις κόρες του B.B. King έχουν δηλώσει ότι φοβούνται πως ο θάνατος του πατέρα του είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η κηδεία του, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Μέμφις, αναβάλλεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας.

    Εδώ και μερικούς μήνες, ο B.B. King, διαβητικός, υπέφερε από σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Οκτώβριο αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια συναυλίας του εξαιτίας εξάντλησης και αφυδάτωσης, γεγονός που προκάλεσε τη ματαίωση της υπόλοιπης περιοδείας του.

    Πηγή: http://www.ethnos.gr/