ελληνική μουσική
    743 online   ·  210.832 μέλη

    Μία μικρή βοήθεια ..!Σπουδές στο εξώτερικο.

    Rakvel
    05.09.2015, 19:16

    χαιρεται !Ειμαι 20 ετων αποφοιτησα απο μουσικο σχολειο.

    Ειχα ως στοχο να περασω φωνητικα σε σχολη μουσικολογιας , ειτε αυτη θα ηταν κερκυρα ειτε το Παμακ για να συνεχισω τη πορεια μου στην μουσικη. Δυστυχως ή ευτυχως η γνωση μου στην αρμονια δεν ηταν επαρκης και δεν περασα τα μουσικα μα8ηματα με αποτελεσμα να κλεισει το θεμα μουσικολογιας στην Ελλαδα. Πιστευω ολα εγιναν για καποιο λογο και το να ξαναδωσω πανελληνιες για αυτες τις σχολες ...χμμ οχι .Ισως γιατι στο εξωτερικο πιστευω αξιζει η προσπαθεια περισσοτερο.

    (Εντομεταξυ εχω περασει στα ΤΕΙ κιλκις τμημα  τεχνολογιας υφασματων.Κατιι εξισου δημιουργικο αλλα οχι στα σχεδια μου ακριβως Wink)

    Ετσι λοιπον , μετα απο αρκετη σκεψη επελεξα μια ακαδημια της Βουλγαριας ,φιλιππουπολη συγκεκριμενα, οπου εκανα ενα χρονο την γλωσσα(η ακαδημια ειναι στα βουλγαρικα)https://www.facebook.com/AMTI1?pnref=lhc

    Τωρα λοιπον, \ηδη εχει περασει ενας χρονος μεσα στην σχολη (εκτος γλωσσας).Ακολουθω ποπ τζαζ μαθηματα φωνητικων, αλλα ημουν αρκετα ατυχη γιατι ο καθηγητης δεν ερχοταν στα μαθηματα και δεν εκανε μαθημα σε παιδια λογω του οτι ειναι ενας απλος βλακας.Εκανα παραπονα,κοριτσια στην ηλικια μου με ιδια ενδιαφεροντα εκαναν τα δικα τους παραπονα και εγκατελειψαν τη σχολη.αλλα εγω καθησα γιατι σκεφτηκα ισως αλλαξουν τα πραγματα με αλλη καθηγητρια.Στοχος μου ηταν μονο τα φωνητικα και οτι εχει να κανει με την τεχνικη της φωνης μου αλλα κατεληξα να ανησυχω για βουλγαρικους χορούς και αρμονια (την οποια δεν εχω εκλαβει πληρως και τωρα ειναι και σε αλλη γλωσσα) . Το προβλημα μου λοιπον ειναι οτι η σχολη φανηκε να ειναι καλη μονο στο κλασσικο , και το τμημα ποπ τζαζ εχει πολυ χαμηλο επιπεδο.

    Εκτος σχολης περιμενα να βρω  δουλεια μεσω καθηγητων,γιατι απο μικρη ηλικια επαιζα σε πολλα μαγαζια  ειτε χώρους συναυλιων. Αλλα ακομα και οταν μου προσφερε ο ενας πιανιστας να παιξουμε σε ενα μαγαζι επρεπε πρωτα να κανουμε προβα σπιτι του αν ειναι δυνατον..φυσικα και οχι ευχαριστω.

    Ετσι λοιπον σκεφτομαι να φυγω , γιατι νιωθω οτι δεν κανω τιποτα εκει ,παρα μονο να περιμενω ενα χαρτι που στην τελικη θα με κανει δασκαλα και οχι οτι ειναι κακο αλλα δεν στοχευω εκει :P

    και η μία λυση που σκεφτομαι ειναι να παω στο κιλκις στα τει σχεδιασμου υφασματων(οσο ασχετο και ακουγεται), και ταυτοχρονα να ακολουθησω το ονειρο μου σε ενα ωδειο που πιστευω θα κανει καλυτερη δουλεια απο το πανεπιστημιο(σιγουρα σε θεμα φωνητικων) .Εκει θα εχω φτιαξει ντεμο για να στειλω σε σχολες , στο εξωτερικο και επισης θα ειμαι προετοιμασμενη για τις απαιτησεις καθε ακαδημιας εξωτερικου(λιγο πιο πολυ δηλαδη).Ντεμο για δουλειες μεσω ιντερνετ ως freelancer και οπου αλλου χρειαζεται ενα ντεμο.επισης αμα παει κατι στραβα θα εχω παντα την εναλλακτικη του design .Τει κιλκις που ειναι πολυ καλη σχολη για σχεδιαστριες,μαρεσει ως ιδεα.

    Στο εξωτερικο σιγουρα οι σχολες δεν θελουν μονο καλες φωνες αλλα και γνωσεις αρμονιας, αυτο με φοφιζει.Δεν ξερω αν πρεπει να παρατησω την προσπαθεια της βουλγαριας , αν πρεπει να γυρισω ελλαδα και να ακολουθησω τη σκεψη μου , ή να ψαξω για σπουδες στην ολλανδια ή αγγλια,κατευθειαν . Επισης δεν γνωριζω τι συμβαινει με υποτροφιες γιατι κατι τετοιο θα ηταν σιγουρα μια ανοιχτη πορτα.

    Εχω ορεξη για σοβαρη δουλεια και προετοιμασια..Λατρευω την μουσικη και ασχολουμαι με τις ωρες στην κιθαρα μου ,στο μπασο ,φωνη μμ.. {#emotions_dlg.yes}

    Ισως τα πτυχια απο σχολες εξωτερικου σε οτι εχει να κανει με φωνητικα δεν εχουν τοση σημασια τελικα..

    Κατα τ'αλλα μπερδεμα ναι..

    ελπιζω να μην σας κουρασα..

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Rakvel, 05-09-2015 19:53 ]


    christos54
    05.09.2015, 23:02

    οι σπουδες σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό για σύγχρονα φωνητικά ειναι παρά πολυ καλες το επίπεδο ειναι πολυ υψηλό και οι auditions σε πανεπιστήμια στην Ολλανδία η στην Αυστρία ειναι αρκετά απαιτητικές .σιγουρα υπάρχουν και επιλογές ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Αγγλία η στην Αμερική εκεί τα entrance examinations ειναι ευκολότερα αλλα ειναι υψηλό το κοστος και εξαρταται εαν μπορεις να το διαθέσεις .ομως σιγουρα η επιλογή ενός πανεπιστημίου στο εξωτερικο θα σου δώσει πολυ πιο ολοκληρωμένες σπουδες απο ενα μαθημα σε ενα ωδείο .θα πρέπει ομως να προετοιμαστείς καλα για τα entrance examinations πρώτα.δες πανεπιστήμια στην Ευρώπη για Jazz vocal δες τι ζητάνε και μετα απευθυνσου σε κάποιον να σε προετοιμάσει !καλη επιτυχία 


    GregDuke
    06.09.2015, 00:55

    Απο εμπειρία γνωστών και πρoσωπική αναζήτηση. Επειδή είμαστε στην Ευρώπη 'Δεν ξέρω για πόσο ακόμα' πάρα πολλές σχολές υψηλού επιπέδου στην Ευρώπη δεν σου απαιτουν δίδακτρα αυτό είναι σίγουρο. Η εισαγωγή γίνεται με τα δικά τους κριτήρια εξάρτάτε την σχολή και είναι λογικά. Συνήθως Βαθμός απολυτηρίου, θα μετρήσει πάρα πολύ που τελείωσες απο Μουσικό σχολείο και βαθμός πανελληνίων. Η πιθανότητες πιστεύω να μπεις σε σχολή είναι σχεδόν σίγουρες απο την προσωπική μου εμπειρία. Να μην τα πολυλογώ μπες εδώ και γράψε στην αναζήτηση τον όρο απλά 'music' και άλαξε εκεί που λέει master κει επέλεξε bachelor θα σου βγάλει χίλιες δύο σχολές. http://www.studyineurope.eu/  Δίπλα απο την κάθε σχολή θα βγάζει και πληροφορίες για τα δίδακτρα(Tuition). Θα δεις ότι η περισσότερες δεν απαιτούν καθόλου επειδή είμαστε στην Ευρώπη η απαιτούν γελοία ποσά όπως 100 ευρώ τον χρόνο. Μην ξεχάσεις να πατήσεις το βελάκι να σε πάει στην άλλη σελίδα για να εμφανίζονται και η επόμενες, υπόλοιπες σχολές.

    Γρηγόρης

    [ τροποποιήθηκε από τον/την GregDuke, 06-09-2015 01:20 ]