ελληνική μουσική
    990 online   ·  210.851 μέλη

    Πώς μπορώ να γράψω μουσική από synthesizer σε υπολογιστή?

    tsakspy
    21.06.2005, 20:29
    Eχω ενα synthesizer και θελω να το συνδεσω με τον υπολογιστη για να γραψω δικα μου κομματια,αλλα δεν ξερω τι ακριβως χρειαζομαι απο πλευρας προγραμματων και τα σχετικα ετσι ωστε να γραφω αυτο που θελω και στη συνεχεια να το τροποποιω ,προσθετωντας ρυθμουσ κλπ...μηπως ξερει καποιος τι ακριβως απαιτειται γι'αυτο και που μπορω νατο βρω(ιντερνετ..)?


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: vouliakis on 09-08-2005 03:21 ]
    Ai8erobamwn
    09.08.2005, 03:13
    Λοιπόν....
    1. Λογικά η κάρτα ήχου του PC έχει δυο υποδοχές, μια για μικρόφωνο και μια για ακουστικά. Στο μικρόφωνο συνδέεις με ένα καλώδιο τα ακουστικά του synth(αν δεν έχεις πας σε ένα μαγαζί και εξηγείς τι θες-δεν είναι τίποτα..).
    2. Στα windows πας "πίνακας ελέγχου"-"ήχοι ομιλία και συσκευές ήχου"-"ήχοι και συσκευές αναπαραγωγής"(ελπίζω να έχεις ΧΡ, πάντως παρόμοια είναι και στα άλλα..). Πας στην καρτέλα "'φωνή"και στο πεδίο "εγγραφή ομιλίας-προεπιλεγμένη συσκευή" ψάξε το λογικά θα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 2-3 συσκευές.
    3.Επιλέγεις το μικρόφωνο (ή τελοσπάντων όχι το μόντεμ σου) και πατάς δοκιμή υλικού.Αν έχεις επιλέξει σωστά, τα windows θα σε οδηγήσουν να μιλήσεις στο μικρόφωνο κ.τ.λ. Εσύ βέβαια δε μιλάς, πατάς κάποια πλήκτρα του synth..Αν όλα πάνε καλά,τα windows "βλέπουν" το μικρόφωνο, από όπου μπορείς να ηχογραφείς ό,τι θες.

    Ελπίζω να σε κατατόπισα κάπως,πάντως εγώ που ήθελα να κάνω κάτι παρόμοιες ηχογραφήσεις,έτσι το έκανα....

    Τώρα για το λογισμικό... Αν θες μόνο να ηχογραφήσεις χωρίς να επεξεργαστείς, τα πράγματα είναι απλά.Εγώ χρησιμοποιώ ένα προγραμματάκι που είναι και δωρεάν, το MP3MyMP3,που το βρήκα στο www.download.com. Αν μπεις πάντως σε μια μηχανή αναζήτησης και γράψεις download free record music exe θα βρεις και πολλά άλλα...
    Αν θες όμως τη μουσική που ηχογραφείς να τη βλέπεις στον υπολογιστή σαν παρτιτούρα την οποία μπορείς μετά να επεξεργαστείς, εκτυπώσεις κ.τ.λ.
    το πράγμα δυσκολεύει....Καλύτερα να ρωτήσεις στο φόρουμ του λογισμικού.Πάντως αν θες να γράψεις παρτιτούρα ευθύς εξαρχής από τον υπολογιστή, κάποιο από τα noteworthy composer (εγώ αυτό έχω βολευτεί), finale, sibelius θα σε εξυπηρετήσει.Δε γνωρίζω όμως αν και ποια μπορούν να ηχογραφήσουν από μικρόφωνο...

    Αυτά τα ολίγα και, όπως προείπα, ελπίζω να σε βοήθησα.Από μένα, καλή τύχη!
    vouliakis
    09.08.2005, 03:20
    Ai8erobamwn, άλλο εννοεί μάλλον ο tsakspy...

    Θα χρειαστεί κάποιο προγραμματάκι sequencing, όπως το Cubase ή το Cakewalk.