ελληνική μουσική
    595 online   ·  210.844 μέλη

    Βοήθεια για αγορά ενισχυτή κιθάρας.

    rionegro
    23.02.2016, 14:37

    καλησπέρα σας, μπορώ να σας ρωτήσω κατι?

    αρχικά να σας πω οτι αν και μεγάλος, είμαι πολύ νέος στην μουσική. Έχω μία ηλεκτρακουστική κιθάρα, αυτήν: http://www.Thomann.de/gr/harley_benton_hbd120cebk_lh.htm και θέλω να πάρω αυτό το bundle: http://www.Thomann.de/gr/Thomann_gitarrenset_g46_lh.htm μπορείτε να μου πείτε αν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω τον ενισχυτή μια με το ένα και μία με το άλλο όργανο? οχι ταυτόχρονα όμως. θα χαρώ πολύ αν μπορέσετε να με βοηθήσετε στην απορία μου.

    Με εκτίμηση Β. Δημήτρης


    STEFANOS604
    23.02.2016, 14:56

    NAI

    Ο ενισχυτής έχει μια Instrument  Input έχει όμως μπουτόν channel select οπότε με την ηλεκτρική κιθάρα επιλέγεις Boost Channel και για την ηλεκτρακουστική είτε boost είτε Clean channel.

    Σε λίγο θα συστήσω και ΤΙΡ με photo για ταυτόχρονο παίξιμο και των 2 οργάνων και όχι μόνον με ελάχιστα χρήματα  


    rionegro
    23.02.2016, 14:59

    Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση.

    είχε ποτέ κανένας στην κατοχή του το όργανο που επισυνάπτω να μου πει σχετικά?

    [ τροποποιήθηκε από τον/την rionegro, 23-02-2016 15:02 ]


    STEFANOS604
    23.02.2016, 15:18

    Στη θέση του ενισχυτή που πρόκειται να αγοράσεις δείχνεται φορητός ενισχυτής με παρόμοιο μπουτόν (η Yamaha το ονομάζει Clean / Lead ).

    ΤΙΡ:

    Με τον εικονιζόμενο μίκτη των 12 ευρώ (πριν 10 έτη)

    κάνεις ένα κατά κάποιον τρόπο ‘’ημιεπαγγελματικό’’ (για μια ταβερνούλα) σύστημα.

    Κάποιος θα βρεθεί να απαντήσει για το δεύτερο σου ερώτημα , αν και με τόσο φτηνό bundle ίσως (μάλλον σίγουρα) να μη πρέπει να αναμένεις κάτι το αξιόλογο.

    Βέβαια σε σχέση με την ακουστική  όπου η ποιότητα της ακουστικής κιθάρας είναι καθοριστική για το παίξιμο σας με τις ηλεκτρικές κιθάρες , τυχόν κακή ποιότητα κατασκευής τους,  μπορεί συχνά να καλυφθεί με πετάλια και ένα καλό ήχο ενισχυτή, όμως τυχόν άλλα προβλήματα λόγω φτηνοκατασκευής (πχ αν δυσκολεύει στο πάτημα των χορδών , εύκολο ξεκούρδισμα,  κακό Intonation....) ίσως σας αποθαρρύνει σύντομα. Γι αυτό περίμενε λίγο για γνώμες .......


    rionegro
    23.02.2016, 15:53

    Σίγουρα υπάρχει το θέμα που αναφέρεις  για τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει ένα όργανο φθηνής κατασκευής.

     Τα όργανα που επισυνάπτω είναι καθαρά για μάθημα και όχι για τίποτα παραπάνω.

    Προχωράω στην αγορά των οργάνων αυτόν γιατί δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ασχοληθώ λόγο δουλείας η μπορεί να μην τα καταφέρω να μάθω. Δεν θέλω να επενδύσω πολλά χρήματα σε ακριβό όργανο σήμερα .


    STEFANOS604
    23.02.2016, 15:56
    ΟΚ τότε
    rustytool
    27.02.2016, 15:16

    Παράθεση:

    Το μέλος rionegro στις 23.02.2016, 15:53 έγραψε...
     Τα όργανα που επισυνάπτω είναι καθαρά για μάθημα και όχι για τίποτα παραπάνω.Προχωράω στην αγορά των οργάνων αυτόν γιατί δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ασχοληθώ λόγο δουλείας η μπορεί να μην τα καταφέρω να μάθω. Δεν θέλω να επενδύσω πολλά χρήματα σε ακριβό όργανο σήμερα .

    γνώμη μου είναι να μην πας σε τυφλή αγορά κιθάρας απο εξωτερικό, ειδικά αφού είσαι αρχάριος διότι υπάρχει η πιθανότατα να απογοητευτείς και τελικά να το παρατήσεις.

      Χρειάζεται να έχεις μία πρώτη επαφή απο κοντά με το όργανο να δεις αν σε βολεύει το μπράτσο του , το βάρος του και γενικά την όλη αίσθηση που σου δίνει. δε χρειάζεται να'ναι απαραίτητα ακριβό για να στα δώσει αυτά.

    Γι'αυτό συστήνω μία κιθαρότσαρκα να δεις και να δοκιμάσεις ό,τι κιθάρα βρεις στον προϋπολογισμό σου. απο εκει και πέρα αν τα ίδια όργανα που θα δοκιμάσεις και θα σου αρέσουν υπάρχουν και στο εξωτερικό σε καλύτερες τιμές τότε προχωράς μέσω ίντερνετ.

    στο Σαμουελιάν στο Μοναστηράκι έχει τις sx, φθηνές και και μια χαρά ποιοτικά .αν είσαι Αθήνα πήγαινε να τις δεις