ελληνική μουσική
    691 online   ·  210.848 μέλη

    Αντίο eurovision για τους πολυτάλαντους έλληνες καλλιτέχνες...

    freak
    11.05.2016, 01:07

    XAXAX!


    Hastaroth
    11.05.2016, 11:05

    Δηλαδή δέν θα πάη στην Euroβύζιον το "θέλω την χώρα μου οπίς";

    The absolute national tragedy...

    ΥΓ.Προτείνω να στείλουμε τού χρόνου τον Τσαλακωτό με το σακίδιό του.Αν μή τι άλλο,θα μάς φέρη ντομάτες....


    KRISTHESS
    11.05.2016, 21:15

    {#emotions_dlg.tt2} 


    mary_omikron
    11.05.2016, 21:40

    Παράθεση:

    Το μέλος razor-blade στις 11.05.2016, 12:50 έγραψε...

    Λοιπόν βάζω υποψηφιότητα κι εγώ για του χρόνου τη γιουροβιζιόν για να πάρει η ελλάδα το αίμα της πίσω. Παρακαλώ πολύ να με στηρίξετε όλοι :)

    To souxe mou


    Αν είσαι αυτός στη φωτο razor, υπόσχομαι{#emotions_dlg.thumbup}


    mary_omikron
    12.05.2016, 21:21

    {#emotions_dlg.thumbup}


    mary_omikron
    12.05.2016, 22:51
    Πακέτο :)
    Hastaroth
    13.05.2016, 21:40

    Μάλιστα

    Γι'αυτό φοβήθηκε ο Τσακνής και έδωσε το τραγούδι με απ'ευθείας ανάθεση στους Γιουροπόντ.

    Καί όχι,δέν κάνω πλάκα.Το συγκεκριμένο τού razor-blade είναι παρασάγγας (γιά να μήν πώ έτη φωτός) καλύτερο απ'το akhtarma Hip-Hop,κι'άς γράφτηκε πρίν από τρείς δεκαετίες...

    Με μιά πιό προσεγμένη παραγωγή (π.χ.τύμπανα παιγμένα από drummer ώστε να υπάρχη ένα πιό πλούσιο ρυθμικό υπόβαθρο ),πιστεύω θα έπιανε μιά καλή θέση ακόμη και στην Ξεφτιλοβύζιον (έτσι όπως την κατήντησαν στο πέρασμα τών δεκαετιών.....).Εχει ένα σαφέστατο,ξεκάθαρο μουσικό στίγμα.


    Hastaroth
    15.05.2016, 19:41

    Δέν το ξέρεις πως εμείς οι μουσικοί παραμένουμε παιδιά,όσες δεκαετίες κι'άν περάσουν;

    Εν πάσει περιπτώσει...

    Το μεσημέρι στο εστιατόριο που έτρωγα,είχε στην τηλεόραση ένα debate με διάφορους που διεπληκτίζοντο (κοινώς μαλλιοτραβιόντουσαν) διά το "τίς πταίει" που αυτό το "αριστούργημα" με τον εκ Πόντου Johnnie Walker έκατσε στον πάτο σάν το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ στον πάτο τού Πειραιά.

    ΥΓ.Πάντως ο στίχος τού "άσματος" με την γιαγιά που βγάζει τα τουρσιά μέσα στο αεροπλάνο,μού θύμισε μιά φορά που γύριζα απ'την Θεσσαλονίκη αεροπορικώς και δίπλα μου είχε κάτσει ένας μπάρμπας με μιά καλαθούνα περιέχουσα μυτζήθρα,λές και πήγαινε με το ΚΤΕΛ στην Ανω-Κάτω-Πέρα Ραχούλα...

    Τού χρόνου να στείλουμε τον Ευτύχη με το "παστίτσιο τής μαμάς" (τον θυμάται κανένας αυτόν άραγε;)


    mary_omikron
    16.05.2016, 15:06

    Το τραγούδι που στηρίχτηκε χθες από την επιτροπή και τελικά βγήκε πρώτο με τις τελικές ψήφους των υπόλοιπων χωρών είναι το τραγούδι της Ουκρανίας και ονομάζεται «1944». Η Ουκρανία λοιπόν κέρδισε την Eurovision (τυχαίο;).

    Το συγκεκριμένο τραγούδι που από εδώ και πέρα θα παίζει στα ραδιόφωνα όλων των χωρών της Ε.Ε αλλά και στην χώρα μας αυτό το καλοκαίρι,  δεν θα είναι κάποιο ερωτικό τραγουδάκι, ούτε κάποιο χαρούμενο χιτάκι. Το τραγούδι που …νίκησε χθες έχει τον τίτλο «1944» και πρόκειται για ένα μοιρολόι που γράφτηκε  και αφιερώνεται  σε συνεργάτες των ναζί κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, ορισμένους από τους λεγόμενους Τατάρους της Κριμαίας !

    Για την ιστορία αξίζει να πούμε μονάχα αυτό.

    Είναι γνωστό πως στην Κριμαία το 1941 κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν τα ναζιστικά στρατεύματα μπήκαν στην Ουκρανία, ο λαός της αντιστάθηκε μαχητικά, στήνοντας αντάρτικες ομάδες και πολεμώντας ηρωικά..

    Γνωστή είναι επίσης η ηρωική πολιορκία της Σεβαστούπολης, αυτής της ναυτικής βάσης της ΕΣΣΔ, η οποία κράτησε από τον Οκτώβρη του 1941 έως τον Ιούλη του 1942..  Εκείνη όμως την περίοδο  υπήρξαν και αυτοί που όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν, δεν πολέμησαν τον καταχτητή, αλλά πέρασαν απέναντι και στρατεύτηκαν στις Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

    Έτσι έχουμε το φαινόμενο, όπου χιλιάδες Τατάροι της Κριμαίας (υπολογίζεται γύρω στις 20.000) παραδόθηκαν στον Χίτλερ και  πολέμησαν στο πλευρό των ναζί.  Οι Τάταροι ταυτίστηκαν λοιπόν με την προδοσία.

    Και έτσι η μειονότητα αυτή,  βρισκόταν υπό τον φόβο  να δεχθεί  μεγάλη επίθεση από τον ντόπιο πληθυσμό της Κριμαίας.

    Γι αυτό τον λόγο η ΕΣΣΔ,  έκρινε σκόπιμο  πως το να παραμείνουν στην περιοχή της Κριμαίας οι Τάταροι, θα ήταν επικίνδυνο για τους ίδιους, καθώς ήταν πιθανόν να εκδηλωθούν γενικευμένα φαινόμενα αυτοδικίας εναντίον του συνόλου του πληθυσμού των Τατάρων. Το αποτέλεσμα ήταν να πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους σε άλλο μέρος, ώστε να αποφευχθεί ένας τεράστιος εμφύλιος πόλεμος. 

    (από www.imerodromos.gr)

    --------------------------------

    Βραβευτηκε λοιπόν ένα καθαρά πολιτικό και προπαγανδιστικό τραγούδι!!!!

    Οταν όμως η Ελλάδα τραγούδισε για την εισβολή στην Κύπρο, η EBU απέκλεισε τα "πολιτικά τραγούδια"

    Tο 1976 η Ελλάδα, με το μοιρολόι της μαυροφορεμένης Μαρίζας Κωχ, Παναγία μου – Παναγία μου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και τάραξε τα νερά της Γιουροβίζιον. Το τραγούδι – επιλογή του Χατζιδάκι – μιλούσε για την Τουρκική εισβολή και το δράμα του Κυπριακού λαού.

    Οι διοργανωτές απέτρεψαν την τραγουδίστρια να βγει να τραγουδήσει το κομμάτι ή αν το έκανε, να υπόγραφε πρώτα ένα χαρτί που θα’ λεγε ότι αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη, αφού κυκλοφορούσε η φήμη ότι Τούρκος ελεύθερος σκοπευτής θα στόχευε την Κωχ την ώρα της εμφάνισής της.

    Στην Τουρκική τηλεόραση, τη στιγμή του Ελληνικού τραγουδιού, διακόπηκε η μετάδοση και είχε μεταδοθεί ενα τραγούδι για το τουρκικό έθνος. Η EBU, τιμώρησε την στάση της Τουρκίας τότε, απαγορεύοντας της τη συμμετοχή έως το 1979, όπου και επέστρεψε, ενώ παράλληλα έθεσε όρο να μην επιτρέπονται πολιτικά τραγούδια στο διαγωνισμό. 

    40 χρόνια μετά, η Ουκρανία χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό για να «ξεπλύνει» τους νεοναζί της Ουκρανίας. Επιλέχθηκε τραγούδι ενάντια στην ΕΣΣΔ, αφιερωμένο σε συνεργάτες του Χίτλερ με την ανοχή της EBU.....

    (από www.dialogos.com)

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mary_omikron, 16-05-2016 15:08 ]