ελληνική μουσική
    790 online   ·  210.833 μέλη

    Ένα Ατμοσφαιρικό Μουσικό ταξίδι σε δρόμους του Ονείρου

    mousic7
    31.08.2016, 21:23

    Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η Μουσική Παράσταση Ονειρόδρομοι του πατρινού κιθαρίστα και συνθέτη Γιώργου Παπαδόπουλου, παρουσία πλήθους ακροατών, στο φιλόξενο χώρο του Πολύεδρου, που δικαίως έχει συνδέσει το όνομά του με το χώρο του πολιτισμού.

    Ο  υπέροχος κήπος του Πολύεδρου  την Τετάρτη  το βράδυ γέμισε με ήχους, από τους Ονειρόδρομους,τα Χρώματα,την νοσταλγία, την βόλτα στη λίμνη, τα παιχνίδια του δάσους,το πορτραίτρο μιας μέρας,τα μυστικά του κάστρου ..την μπλέ νύχτα!

    Πέντε έργα στο πρώτο μέρος, για σόλο κιθάρα, και 9 συνθέσεις στο  δεύτερο μέρος με έργα Μουσικής δωματίου, με τον πρωτότυπο και ιδιαίτερο  συνδυασμό που δίνουν το  φλάουτο, η κιθάρα και το πιάνο, μας έκαναν να ταξιδέψουμε, προσπαθώντας να ακούσουμε τα μυστικά του κάστρου και τα παιχνίδια του δάσους, να κάνουμε μαζί μια βόλτα στη λίμνη αυτή την όμορφη αυγουστιάτικη νύχτα και τέλος να αφήσουμε τη φαντασία μας να ταξιδέψει από την εποχή Barok μέχρι και σήμερα στους δρόμους του ονείρου…

    Το πάζλ αυτής της Ονειρικής ατμόσφαιρας της παράστασης συμπλήρωσαν οι εικόνες που προβλήθηκαν σε  προτζέκτορα με τη σκηνοθετική ματιά του ποιητή Θανάση Σάλτα και οι απαγγελίες ποιημάτων του απο την Ιωάννα Μιντιλογλίτη,πριν απο κάθε μουσική σύνθεση.

    Πρόκειται για συνθέσεις που ακούστηκαν πρόσφατα στις 34 Χειμερινές Θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο Αγορά στο έργο η ‘’Κυρά της Θάλλασας΄΄ του Ερρίκου Ίψεν..Ερμηνεύτηκαν 17 συνθέσεις του κιθαριστή Γιώργου Παπαδόπουλου απο τα Albums “Ονειρόδρομοι”,“Ανάμεσα στο φώς και στη βροχή” που κυκλοφορούν απο την Fm Records ”,καθώς και ανέκδοτες συνθέσεις του  που θα κυκλοφορήσουν στον δίσκο με τίτλο ‘’Χρώματα.

    Έπαιξαν η Κατερίνα Σουρμελή στο φλάουτο ,η Γωγώ η Βώσου στο πιάνο ο Γιώργος Παπαδόπουλος στην κιθάρα και η Ελένη Τσιλίρα στο τραγούδι.Εκτελέσεις υψηλού επιπέδου και δεξιοτεχνίας και από τους 3 μουσικούς,σε ένα απόλυτα ταιριαστό περιβάλλον  με ποιότητα στον ήχο καθώς και μια ατμόσφαιρα που έδινε ακόμα περισσότερο χρώμα στην υπέροχη μουσική του συνθέτη.Τη συναυλία προλόγησε η Μουσικοπαιδαγωγός Ιωάννα Μιντιλογλίτη και έκανε τις απαγγελείες των ποιημάτων.

    Τα έργα μουσικής δωματίου του Γ. Παπαδόπουλου έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης, στην κατηγορία μουσικής κινηματογράφου΄΄. Οι μελωδίες είναι απαλές και ξεκάθαρες,ώστε να μένουν εύκολα στα αυτιά των ακροατών. Η μουσική του κινείται πάνω σε κλασικές και σύγχρονες φόρμες.Αυτό την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική και διαχρονική.Μουσική καθαρά ατμοσφαιρική, με ακούσματα που ηρεμούν, ξεκουράζουν και σίγουρα ταξιδεύουν!Ταξιδεύουν σε εικόνες, σα να ξεπήδησαν από κάποια κινηματογραφική ταινία.

    Μπορείτε να ακούσεται αποσπάσματα από τη συναυλία αυτή στο σύνδεσμο


    https://www.youtube.com/watch?v=r3DQBonKpLA&index=1&list=PLwZBgxuJHyuTfBs13d7c8WuKchUWwNayFLink

    >

    πηγή:

    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/405063 


    -----------------

    george





    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 31-08-2016 21:24 ]