ελληνική μουσική
    721 online   ·  210.832 μέλη

    Σκεφτομαι να μαθω φλαουτο

    leprechaun
    29.11.2016, 00:08

    Καλησπέρα είμαι 24 χρονών μεταπτυχιακός φοιτητής και στη σχολη μου εχει κοντα ενα ωδειο και καθε φορα που περναω απο εκει σκεφτομαι μηπως μαθω ενα οργανο. Σκεφτομαι περισσοτερο το φλαουτο αλλα δεν μπορω να αποφασισω αν θελω σιγουρα αυτο η καποιο αλλο οπως το πιανο. Γενικα το φλαουτο ειναι δυσκολο; Εχω κανει 4 χρονια βιολι επισης.


    karajohnidio
    29.11.2016, 08:06

    Καλημερα!

    Θεωρω πως δεν υπαρχει ευκολο και δυσκολο οργανο...

    Το θεμα ειναι αν πραγματικα το θελεις και το αγαπας.

    Για πολλους το βιολι ειναι ενα πολυ δυσκολο οργανο αλλα για αλλους ειναι ευκολο ειτε γιατι εχουν ταλεντο σε αυτο ειτε γιατι το αγαπουν παρα πολυ.

    Πιστευω πως το κλυτερο που μπορεις να κανεις για εσενα ειναι να πας εκει και να ζητησεις απο ενα δοκιμαστικο μαθημα στα οργανα που πιθανως σε ενδιαφερουν.

    Ετσι θα καταλαβεις εσυ ο ιδιος τι ειναι καλυτερο και τι ταιριαζει περισσοτερο σε  σενα..


    takisfff
    29.11.2016, 09:49

    Τπ φλάουτο είναι πιο εύκολο απ το βιολί αλλά έχει και αυτό τις δυσκολίες του. Το καλύτερο πριν αποφασίσεις είναι να τους ζητήσεις να σου δανείσουν ένα όργανο για κανά μήνα να δεις αν σ αρέσει. Αν δεν έχει το ωδείο ισως να έχει ο καθηγητής οπότε μίλα και με αυτόν. Τώρα ως προς το τι να διαλέξεις εγώ που είμαι πνευστός θα σου έλεγα φλάουτο, αλλά περί ορέξεως...... Δεν ξέρω σε πια περιοχή μένεις, αλλά αν υπάρχει φιλαρμονική μπορείς να μάθεις κι εκεί. Σίγουρα θα σου δώσουν όργανο και θα πληρώσεις σπό ελάχιστα εως καθόλου. Το κακό όμως με τις φιλαρμονικές είναι πως ένας άνθρωπος συνήθως κάνει όλα τα όργανα. Μερικές έχουν δύο - τρεις δασκάλους, έναν σε κάθε κατηγορία οργάνου. Ακόμη πιο λίγες έχουν δάσκαλό εξειδικευμένο στα περισσότερα όργανα. Αν υπάρχει τέτοια φιλαρμονική με καθηγητή φλάουτου εκμεταλλεύσου την.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την takisfff, 29-11-2016 09:55 ]


    leprechaun
    30.11.2016, 17:02
    Θα το κοιτάξω αυτό με τη φιλαρμονική! Το φλάουτο μπορεί να παίξει γρήγορα κομμάτια; Κουράζει τα πνευμόνια και τα χείλη;