ελληνική μουσική
    755 online   ·  210.832 μέλη

    Κιθάρα ή μπουζούκι

    MrKappa
    10.12.2016, 20:24

    Καλησπέρα. Νεός στο forum, και καλώς σας βρήκα. :D

    Παίζω 6 χρόνια κιθάρα, ακουστική και ηλεκτρική και μου έχει έρθει το μεράκι να αγοράσω ένα μπουζούκι (όχι κάτι τρελό, ίσα ίσα για καμιά μάζωξη με παρέα και για την δικιά μου ευχαρίστηση). Το γεγονός οτι ξέρω κιθάρα (αρκετά καλά θα έλεγα) θα με βοηθήσει με το μπουζούκι. Αναρωτιέμαι κυριώς γιατί το πρόβλημα που έχω με την κιθάρα είναι η απομνημόνευση (κυριώς) των 'μεμονωμένων' νότων. Και εξηγώ: Παίζω κυρίως ρυθμική γιατί γενικά το έχω κρατάω πολύ καλο ρυθμό, αλλα και επειδή έχω πρόβλημα να θυμάμαι τις νότες στα σόλο, και δεδομένου ότι κυρίως στο μπουζούκι παίζεις μεμονωμένα νότες, αναρωτιέμαι μήπως τα βρω σκούρα.

    Κάνοντας μία έρευνα και μιλώντας με φίλο ο οποίος παίζει μπουζούκι, με παρέπεμψε σε 4χορδο μιάς και όπως είπε το 3χορδο είναι για πιο ρεμπέτικο στυλ. Ενδεικτικά σας γράφω και ορισμένα τραγούδια που θα ήθελα να καταλήξω να βγάλω με άνεση: Μ'ένα τσιγάρο σέρτικο, Φραγκοσυριανή, Μαργαριτάρια, Ρόζα, Δυό Χιλιάρικα στη Τσέπη, Επιστροφές-Καταστροφές.

    Έχω βρεθεί σε παρέα να παίζω κιθάρα συνοδεία σε μπουζούκι, και πραγματικά το μόνο μου άγχος όπως έβλεπα να παίζουν, ειναι οι νότες καθ'αυτό...


    Vasiliki-papasideri
    11.12.2016, 11:13
    Δι ευχων