ελληνική μουσική
    469 online   ·  210.823 μέλη

    Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Νίκου Ταβερναράκη

    AERAKIS
    21.12.2016, 10:18

    ΝΙΚΟΣ ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗΣ

    “Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ”

    (Α.Μ.Α 393)

    Ο Νίκος Ταβερναράκης ασχολείται ενεργά με τον χώρο της μουσικής δεκαεννιά χρόνια μέσα από την σύνθεση τον στίχο, αλλά και από την ερμηνεία. Έχοντας στο ενεργητικό του έξι προσωπικά CD στα οποία έχουν ερμηνεύσει τραγούδια του τόσο σε στίχο όσο και σε μουσική, πολλοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες σε ένα έντεχνοπαραδοσιακό μοτίβο. Ονόματα όπως Π. Θαλασσινός, Ν. Ζιώγαλας, Μ. Πασχαλίδης, Μ. Κώτη, Μ. Τζουγανάκης, Β. Σκουλάς, Β. Σταυρακάκης, Γ. Μανωλιούδης, Γ. Παπαδάκης και πολλοί άλλοι, συγκαταλέγονται μέσα στα μουσικά άλμπουμ του Νίκου Ταβερναράκη. Τραγουδοποιός με ιδιαίτερες ευαισθησίες ντύνοντας τα τραγούδια του με μουσικά χρώματα καλώντας τον ακροατή να συνταξιδέψει μαζί του. Σήμερα έρχεται με ένα ακόμα προσωπικό του CD με τίτλο «Η Δική μου η Αλήθεια Κρύβεται στα Παραμύθια» να μας μιλήσει, να μας ταξιδέψει και να μας κάνει να ονειρευτούμε. Για πρώτη φορά αναλαμβάνει το βάρος της ερμηνείας των τραγουδιών καλώντας μας να γίνουμε συνοδοιπόροι καθώς δίπλα του βρίσκονται ιδιαίτεροι ερμηνευτές όπως ο Παντ. Θαλασσινός , ο Γιώρ. Μανωλιούδης, ο Μιχ. Κουνάλης & ο Δημήτ. Ζαχαριουδάκης. Το CD  αυτό περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια και μέσα σε αυτά βρίσκονται δυο τραγούδια τα οποία γράφτηκαν όταν γεννήθηκαν τα δυο του παιδιά Η Φραντζέσκα & ο Νικόλας.

    Επίσης σε αυτό το CD συμμετέχει και η μικρή του κόρη η Φραντζέσκα με μια απαγγελία δίνοντας την έναρξη σε όλο αυτό το μουσικό άκουσμα.

    Ένα σύμπλεγμα ήχων και μουσικών οργάνων παίρνει σάρκα και οστά. Το πιάνο παντρεύεται με την λύρα και οι παραδοσιακές λέξεις με το έντεχνο αλλά και το παραδοσιακό  στυλ και όλα αυτά με πολύ σεβασμό απέναντι στην παράδοση μας. Το λαούτο με την πολίτικη λύρα σε συνεργασία με την κιθάρα καθώς και ένα σύνολο από πολύ ιδιαίτερα μουσικά όργανα σε καλούν να ακούσεις της μοίρας το καλάθι, την δική μου την αλήθεια, το διαμαντένιο όνειρο, τον Απριλομάη, την κόκκινη νυχτερίδα, του φεγγαριού τον μοναχογιό καθώς και τα υπόλοιπα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτό το CD.

     

     

    Ακούστε εδώ: