ελληνική μουσική
    805 online   ·  210.833 μέλη

    Νεο dvd απο τους Deep Purple!!

    GL
    28.06.2005, 21:28
    Ενα νέο DVD του θρυλικού hard Rock συγκροτήματος πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 25 Ιουλίου από την EMI. To DVD θα ονομάζεται Deep Purple Live In Concert ‘72/’73 και θα περιέχει ζωντανές εμφανίσεις του γκρουπ στην Κοπεγχάγη και τη Νέα Υόρκη, το 1972 και το 1973, αντίστοιχα.

    Η είδηση δημοσιεύθηκε στο επίσημο site του μπασίστα των Deep Purple, Ρότζερ Γκλόβερ, όπου σημειώνεται πως τα πλάνα από την συναυλία στη Κοπεγχάγη είναι ασπρόμαυρα, ενώ αυτά της Νέας Υόρκης, έγχρωμα. Το γκρουπ στις δύο συναυλίες αποτελείται από τους Ρίτσι Μπλάκμορ, Ίαν Γκίλαν, Τζον Λορντ, Ιαν Πέις και Ρότζερ Γκλόβερ.


    Fevgati
    28.06.2005, 23:43
    Οι Deep Purple θα βρίσκονται στην Κύπρο για μία συναυλία στις 15 Ιουλίου στο στάδιο Ελευθερία στη Λευκωσία.
    tzouv
    28.06.2005, 23:50
    Kαι Θεσσαλονικη θα ερθουν 17 Ιουλιου στο Θεατρο Γης αλλα μηπως ξερει κανεις με πια συνθεση θα ερθουν?Κατι ακουσα οτι μονο ο Lord θα ειναι κ το πολυ να ερθει μαζι του και ο Gillan.
    dimko
    29.06.2005, 00:41
    Μια συναυλία τους ασπρόμαυρη του 72 κατέβασα πρόσφατα σε torrent. Λέτε να είναι αυτή; Περιττό να σας πω ότι είναι απόλυτα θεϊκή!!!
    GL
    29.06.2005, 00:45
    Λοιπον αγαπητα μου παιδακια συμφωνα με το επισημο site των Deep Purple εδω,δημοσιευεται ο καταλογος με την περιοδεια του σχηματος αυτο το καλοκαιρι,με τιτλο Summer Europe 2005
    Eχουμε και λεμε για εμας εδω:

    JULY 15... ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

    16 ΙΟΥΛΙΟΥ...ΓΥΠΕΔΟ ΟΦΗ...ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

    17 ΙΟΥΛΙΟΥ...ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ...ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΟΙ Deep Purple θα εμφανιστουν με την ακολουθη συνθεση....
    Ιan Gillan: Ο γνωστος...

    Roger Glover: Ο γνωστος...

    Ian Paice:Ο γνωστος...

    Don Airey:πληκτρα,μαθετε περισσοτερα για αυτον
    εδω

    Steve Morse:κιθαρα,μαθετε περισσοτερα για αυτον
    εδω






    shine on you crazy diamond...


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: GL on 29-06-2005 00:50 ]
    dimko
    29.06.2005, 00:53
    Ok GL, εγώ συνήθως δεν είμαι γκρινιάρης αλλά τώρα θα το πω:

    Καλός ο Morse, αλλά ... καμιά σχέση με τον παμμέγιστο
    GL
    29.06.2005, 01:06
    Βρε Dimko.....σαν να εχεις ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ δικιο.......
    Αλλα τι να κανουμε??Ακομα και αυτος κατι τις θα παιξει...δεν ειναι και ασχημος....αλλα δεν ειναι βεβαια Ο ΑΛΛΟΣ.......

    GL
    29.06.2005, 17:04
    Επ'ευκαιριας αυτου του τοπικ..θα ηθελα πολυ να κουβεντιασουμε και να ανταλλαξουμε αποψεις για τους Deep Purple του 2005...!!!

    1)Πιστευετε οτι οι απουσιες των Lord και Brackmore ειναι ικανες ωστε να θεωρησουμε πως το group που θα δουμε θα ειναι κατι αλλο σε σχεση με αυτο που ξερουμε???

    2)Θα προτιμουσατε να αγοραζατε το dvd των Purple(πληροφοριες στην αρχη του τοπικ) που κυκλοφορει σε λιγο καιρο,η με τα ιδια χρηματα να πηγαινατε σε μια απο τις συναυλιες του σχηματος το φετινο καλοκαιρι????

    Περιμενω τις αποψεις σας.....
    GL
    21.07.2005, 01:53
    Γνωριστε ποιος ειναι ο Don Airey,o πληκτρας των Purple μεσα απο μια συνεντευξη που ειχε δωσει περσι τετοιον καιρο στο Rockpages.gr.

    Ο Don Airey μπορεί να έχει καταλήξει πλέον ως μόνιμο μέλος μιας από τις μεγαλύτερες μπάντες κλασικού ροκ, τους Deep Purple, μετά την απόσυρση του Jon Lord. Ωστόσο, προηγουμένως είχε φροντίσει να γράψει το όνομά του στην ιστορία μερικών εξίσου σημαντικές Rock μπάντες, όπως οι Black Sabbath και οι Whitesnake. Να 'τος λοιπόν, να δίνει μια σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη με το Γιώργο Ανασοντζή και να μιλάει για τις πρώτες ημέρες του με τους Deep Purple, για τον Jon Lord και τον Ritchie Blackmore.

    Rockpages.gr: Αυτή είναι η τρίτη χρονιά σου στους Deep Purple. Πως θυμάσαι την πρώτη ημέρα στο στούντιο μαζί τους;
    Don Airey: Η καλύτερη εμπειρία ήταν η πρώτη φορά που κάναμε πρόβα μαζί. Η μουσική ξεκίνησε να βγαίνει αβίαστα, από τη στιγμή που ο Ian Paice χτύπησε το snare drum.

    Rockpages.gr: Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία με τους Deep Purple?
    Don Airey: Όλα ξεκίνησε όταν ο Jon αρρώστησε, πριν τέσσερα χρόνια και δεν μπορούσε να περιοδεύσει. Έτσι, μια μέρα πριν από την Ευρωπαϊκή περιοδεία, μου τηλεφώνησαν για να δουν αν μπορώ να αντικαταστήσω τον Jon. Έτσι, δεν είχα κάνει πρόβες μαζί τους, πήγα κατευθείαν στη σκηνή στο Skanderborg festival (Denmark, 09/08/2001), μπροστά από 27.000 κόσμο. Έπρεπε να τα καταφέρω για δυο ώρες με τους Deep Purple και αυτό ήταν κάτι... (γέλια)



    Rockpages.gr: ¶ρα, είχατε επαφές μαζί τους...
    Don Airey: Ήμουν με τον Roger (Glover) στους Rainbow, ήξερα τον Paice για χρόνια, αλλά δεν ήξερα τον Ian Gillan πολύ καλά και δεν ήξερα καθόλου τον Steve Morse.


    Rockpages.gr: Τώρα που τους έμαθες όλους, τι γνώμη έχεις σχηματίσει;
    Don Airey: Α, είναι τρομεροί άνθρωποι. Είναι πολύ εύκολο να τα φέρεις βόλτα μαζί τους, πολύ καλοί μουσικοί και επαγγελματίες. Αυτό είναι που λατρεύω με αυτό το σχήμα. Δεν υπάρχει καμία από τις συνηθισμένες ανοησίες που συναντάς τόσο συχνά σε ροκ συγκροτήματα... Είναι όλοι απίστευτα επαγγελματίες και εκπληκτικοί μουσικοί. Είναι απόλαυση να παίζεις μαζί τους.

    Rockpages.gr: Ίσως όχι όσο ήταν ο Ritchie Blackmore...
    Don Airey: Όχι... όχι, νομίζω ότι όταν ο Ritchie έφυγε από το συγκρότημα, πήραν μια απόφαση μεταξύ τους να μην κάνουν όλα αυτά τα πράγματα που συνήθιζε ο Ritchie να κάνει, ξέρεις, να είναι αγενής προς τον κόσμο και οι ανοησίες που έκανε στη σκηνή...

    Rockpages.gr: Πως εξέλαβες την αντίδραση του κόσμου στην αντικατάσταση του Jon Lord, έναν από τους μεγαλύτερους keyboardίστες στη ροκ μουσική ιστορία;
    Don Airey: Για μένα, ο Jon είναι πολύ μεγάλος. Τον έχω εκεί ψηλά μαζί με τον Keith Emerson. Πως ένιωθα που τον αντικατέστησα...; Νομίζω ότι ήμουν πολύ νευρικός. Νομίζω ότι ο κόσμος το αποδέχτηκε... ίσως χειρότερα από όσο το αποδέχτηκε το συγκρότημα... (γέλια)

    Rockpages.gr: Είχα την αίσθηση όταν παίξατε στην Αθήνα, ότι θα προτιμούσες να σε θεωρούν πιανίστα, παρά σαν έναν Hammond player, όργανο στο οποίο ο Jon Lord έδωσε το στίγμα του. Συμφωνείς με αυτό και νομίζεις ότι αυτό θα επηρεάσει τον ήχο των μελλοντικών ηχογραφήσεών σας;
    Don Airey: ...Ίσως να είναι αυτή η αντίληψή σου πάνω σε αυτό... αλλά δε νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι. Ο Jon Lord είναι κάτι περισσότερο από ένας Hammond player [σ.σ. Είπα εγώ όχι;]. Και όταν ξεκίνησα επαγγελματικά στη μουσική, ξεκίνησα σαν Hammond player. Παίζω Hammond από τα 15 μου. Βέβαια, πήρα το δίπλωμα πιάνου στο κολέγιο, αλλά ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά το Hammond όταν ήμουν 14 ή 15 ετών. Θα έλεγα ότι είμαι περισσότερο στα συνθεσάιζερ και έτσι έχω προσθέσει πολλά συνθεσάιζερ στον ήχο της μπάντας. Υπάρχει πιο γεμάτος ήχος, περισσότερος ήχος εγχόρδων, τέτοια πράγματα... Αλλά πάντα, ο βασικός ήχος των πλήκτρων είναι αυτός του Hammond. Ξέρω τι κάνω με αυτό, καθώς το δουλεύω πολλά χρόνια (γέλια).

    Rockpages.gr: Το "Bananas" κυκλοφόρησε 6 χρόνια μετά το προηγούμενο άλμπουμ των Deep Purple. Παρατηρούμε συχνά τέτοιες καθυστερήσεις στα κλασικά ροκ συγκροτήματα, σε αντίθεση με το τι συνέβαινε στα 70s. Ποια είναι, νομίζεις, η αιτία;
    Don Airey: Νομίζω ότι δεν κυκλοφορούσαν κάποιο δίσκο γιατί τα πράγματα στη μπάντα ήταν ιδιαίτερα άσχημα. Ο Jon δεν ήξερε αν ήθελε να φύγει ή να μείνει, ήταν πολύ απασχολημένοι να περιοδεύουν και δεν υπήρχε κάποιος ουσιαστικό λόγος για να κυκλοφορήσουν κάτι. Όταν έφυγε ο Jon και ήρθα εγώ, οι Deep Purple έπρεπε να κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ. Εννοώ ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως τα βλέπουν οι fans. Υπάρχουν συμβατικοί λόγοι μερικές φορές για να μπει μια μπάντα στο στούντιο, γιατί απλώς πρέπει. Δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις και το ίδιο συνέβη και με τους Deep Purple. Έπρεπε να βγάλουν ένα άλμπουμ.

    Rockpages.gr: Νομίζεις λοιπόν ότι αυτό είναι κάτι κοινό, ανάμεσα στις μεγάλες μπάντες;
    Don Airey: Όχι... το πρόβλημα με την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ είναι ότι όταν μπαίνεις σε ένα δισκοπωλείο, στην κατηγορία των Deep Purple, θα βρεις 54 διαφορετικά άλμπουμ προς πώληση, και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Ξέρεις, πρέπει να το βάλεις ανάμεσα στο back catalogue και είναι δύσκολο να του δώσεις τη σωστή προβολή, εκτός και αν έχεις κάτι πραγματικά καλό στα χέρια σου. Αυτό είναι το δίλημμα αν είσαι στο χώρο για πολύ καιρό. Ενώ μια νέα μπάντα δεν έχει αυτό το δίλημμα. Όταν έχεις ένα νέο άλμπουμ, ο κόσμος μπορεί να το βρει πολύ εύκολα.

    Rockpages.gr: Μια που το ανέφερες, ακούς κανένα νέο σχήμα;
    Airey: Ναι, ναι, ακούω πολλά συγκροτήματα, καθώς όλα μου τα παιδιά είναι μέσα στη σύγχρονη μουσική. Έχω ακούσει μια φανταστική μπάντα, λέγονται Atreia" ή κάπως έτσι. Είναι Αμερικανοί, κάτι σαν τους Rancid, Hatebreed, Bad Religion. Τους ακούω πολύ και μου αρέσει αυτό που βγάζουν.

    Rockpages.gr: Τίποτα από τη Βρετανία?
    Don Airey: Υπάρχουν μερικές Βρετανικές μπάντες που είναι αρκετά καλές. Μία από αυτές, οι Lost Prophets, τα πάνε πολύ καλά στην Αμερική. Στα παιδιά μου δεν αρέσουν πολύ, αλλά εγώ νομίζω ότι είναι αρκετά καλοί. Οι Franz Ferdinand, πάλι, νομίζω ότι αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Ξέρεις, αυτοί οι άνθρωποι ξαναφτιάχνουν μουσική και παίζουν πραγματικά... είναι πολύ καλό.

    Rockpages.gr: Πως σου φαίνονται οι Darkness?
    Don Airey: Οι Darkness? Έπαιξαν με τους Deep Purple πριν ένα χρόνο και είναι πολύ καλοί. Πρέπει να πω ότι μου αρέσουν.

    Rockpages.gr: Πιστεύεις ότι θα μπορέσουν να είναι η ελπίδα της Βρετανίας;
    Don Airey: Δεν νομίζω, όχι.

    Rockpages.gr: Μάλλον για αυτό δεν ακούμε πολλά από αυτούς πλέον...
    Don Airey: Δεν ξέρω αν έχουν το τσαμπουκά για να συνεχίσουν. Αλλά είναι καλοί, για ένα χρόνο... Όχι άσχημα...



    Rockpages.gr: Ας πάμε λίγο στο παρελθόν και στη συνεργασία σου με τον Ritchie Blackmore στους Rainbow. Τι θυμάσαι από την εποχή εκείνη - πέρα από την αγένειά του...
    Don Airey: Με τον Ritchie, ήταν μια τεράστια εμπειρία για μένα. Είναι φανταστικός κιθαρίστας και συνθέτης και έμαθα πολλά από αυτόν.

    Rockpages.gr: Γιατί νομίζεις ότι σταμάτησε να παίζει Rock;
    Don Airey: Γιατί απλά δε θέλει... Νομίζω ότι είπε όσα θα μπορούσε να πει και ήθελε να εκφράσει κάτι διαφορετικό. Όσο έχει ακόμα χρόνο...

    Rockpages.gr: Οπότε, δεν υπάρχει επιστροφή...
    Don Airey: Όχι, δε νομίζω...

    Rockpages.gr: Απογοητευτικό... Τέλος πάντων, έχεις δουλέψει με πολλές κορυφαίες μπάντες, όπως οι Black Sabbath, ο Ozzy, οι Jethro Tull... Ποια είναι η καλύτερη περίοδος που θυμάσαι;
    Don Airey: (γέλια) Είχαν όλες τις καλές στιγμές τους...

    Rockpages.gr: Αν ήταν να επιλέξεις κάποιον για να ξαναδουλέψεις μαζί του;
    Don Airey: Χμμ, φοβάμαι ότι δεν σκέφτομαι έτσι... Κοιτώ πάντα μπροστά. Αυτό που έρχεται. Αυτός είναι ο τρόπος που επιβιώνω στο χώρο... Το καλύτερο άλμπουμ που έχεις κάνει είναι πάντα το επόμενο. Καταλαβαίνεις τι εννοώ... Αλλά κοιτώ πίσω όλους αυτούς που έχω δουλέψει μαζί και είμαι ευγνώμων για την εμπειρία. Αλλά δεν επιθυμώ να ξαναδουλέψω μαζί τους... Ό,τι έγινε, έγινε. Εξάλλου, δεν είναι πολύ συχνό να μπορείς να γυρίσεις πίσω. Αν ο Cozy Powell ήταν ακόμα εδώ, θα ήθελα να κάνω κάτι μαζί του. Μόνο αυτό μπορώ να πω με σιγουριά.

    Rockpages.gr: Υπάρχει κάποιος μουσικός που θα ήθελες να συνεργαστείς, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα;
    Don Airey: Ναι, ο Eddie Van Halen (γέλια). Νομίζω ότι είναι φοβερός.

    Rockpages.gr: Έχεις μιλήσει για αυτό μαζί του;
    Don Airey: Όχι... τον έχω συναντήσει μόνο σε μια δυο περιστάσεις. Τον έχω δει να παίζει μερικές φορές. Νομίζω ότι είναι απίστευτος μουσικός

    Rockpages.gr: Τελευταία ερώτηση... Το μοναδικό σου σόλο άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1988 και επανακυκλοφόρησε το 1998. Αυτό είναι πολύ καιρό πίσω. Έχεις κάποια σχέδια για το μέλλον;
    Don Airey: Πάντα έχω πλάνα, αλλά ποτέ δεν έχω το χρόνο να κάνω κάτι. Παρόλα αυτά, είμαι στα μισά. Δουλεύω δύο άλμπουμ, ένα concept, κάτι σαν το K2, και το άλλο που βασίζεται σε κλασικά κομμάτια.

    Rockpages.gr: Ποια είναι η ιδέα πίσω από το concept album;
    Don Airey: Νομίζω ότι θα λέγεται K3, αλλά δεν θα είναι για ένα βουνό. Είναι για τους 3οΚ, την βασική θερμοκρασία του σύμπαντος. Θα είναι λίγο ψυχεδελικό και θα περιγράφει κάποιες πολύ έντονες εμπειρίες που είχα στη ζωή μου.

    Rockpages.gr: Θα υπάρχουν κάποιες έκτακτες εμφανίσεις σε αυτό, όπως ο Gary Moore στο προηγούμενο;
    Don Airey: Νομίζω πως ναι... Δεν ξέρω αν ο Gary θα είναι μέσα, αλλά ήταν φοβερός τότε...

    Rockpages.gr: Κάποιο όνομα?
    Don Airey: Όχι, όχι ακόμα

    Rockpages.gr: Σε ευχαριστώ για τη συνέντευξη.
    Don Airey: Σε ευχαριστώ. Θα τα πούμε την επόμενη φορά που θα έρθουμε στην Αθήνα.

    ktc
    24.07.2005, 10:33
    Ένα πράγμα έχω να πω Deep Purple IN Rock YEAH !!!!!!!!!!

    antonLOrd
    24.07.2005, 12:48
    Συγνώμη, αλλά πλήκτρα στους Purple δεν παίζει ο Duke....?
    GL
    24.07.2005, 14:02
    Quote:

    Το μέλος antonLOrd στις 24-07-2005 στις 12:48 έγραψε:

    Συγνώμη, αλλά πλήκτρα στους Purple δεν παίζει ο Duke....?




    Συγγνωμη βρε αντωνακη,αλλα περι ποιου Duke ομιλεις???

    Εγω ξερω μεχρι τωρα αυτα που λεει το official site των purple εδω,

    Επισης υπαρχει και το official website του Don Airey εδω.

    Αυτα ξερω εγω για το ποιος παιζει πληκτρα στους purple...
    Tωρα εαν εσυ βρε Αντωνη εχεις αλλη πληροφορηση καλο ειναι να μας το πεις.....