ελληνική μουσική
    816 online   ·  210.833 μέλη

    Σπάνιος Ντίλαν μέσω Starbucks....

    GL
    28.06.2005, 21:56
    Μια σπάνια ζωντανή του ηχογράφηση πρόκειται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά μέσω των Starbucks ο Μπομπ Ντίλαν Το CD θα έχει τίτλο Dylan: Live at the Gaslight 1962 και θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου, μόνο στα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας καφετεριών.

    Ο δίσκος αυτός θα περιλαμβάνει κομμάτια που ηχογράφησε ο Ντίλαν όταν εμφανίστηκε στο Cafι Gaslight στην Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 1962 και θεωρείται από τους συλλέκτες από τις καλύτερες πρώιμες ηχογραφήσεις του. Στην συναυλία αυτή ο Ντίλαν παρουσίασε το “A Hard Rain’s A-Gonna Fall” που μόλις είχε γράψει και το “Don't Think Twice It's Alright” το οποίο λέγεται πως έπαιξε για πρώτη φορά.
    Την ίδια περίοδο η Sony-BMG θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ “No Direction Home”, το οποίο είναι το έβδομο που κυκλοφορεί στην σειρά Official Bootleg και θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο υλικό του σπουδαίου τραγουδοποιού από την δεκαετία του 60 το οποίο ακούγεται και στο βιογραφικό ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορτσέζε για τον Ντίλαν με τον ίδιο τίτλο.




    Σχολιο GL:Γιατι βρε BOB μονο στα Starbucks???Τα δισκαδικα της γειτονιας
    οπως τα παλια καλα χρονια,σε χαλανε??
    nefos
    29.06.2005, 00:29

    Ε καλά τα Starbucks (τεράστια αμερικάνικη coorperation) να κάνει
    αποκλειστικό promotion ενός τέτοιου καλλιτέχνη ; ;
    και στους 2 μιας και προαφανώς κοινή απόφαση είναι . . .
    XeniaRodo
    29.06.2005, 09:39
    Tα λεφτά, τα λεφτά τα εκατομμύρια...




    κι από εμένα
    CARNIVORUS
    29.06.2005, 10:23
    Δεν μου προκαλεί την παραμικρή έκπληξη η συνεργασία του Dylan με οποιαδήποτε πολυεθνική...Δεν θα είναι η πρώτη φορά έτσι κι αλλιώς...
    Είναι γνωστός "λαμόγιος" (συγνώμη στους οπαδούς του αλλά έτσι τους λέμε εμείς τους οικονομικούς τοιχοδιώκτες) ο Εβραίος που τραγουδάει για την εργατιά...
    Αρκεί να είναι φτηνό το άλμπουμ και απο'κει και πέρα δεν με ενδιαφέρει...Με το καλό...

    DARCKANGEL
    29.06.2005, 11:51
    Δεν το πιστευω !!!!!!!!!!!
    Αλλα ευτηχος για εμενα παω συχνα στο ενλογο μαγαζι .
    Αλλα και παλι ντροπη του !!!!!!!!! Και σιγα μην ειναι φτηνο !
    GL
    14.07.2005, 11:21
    Ακυκλοφόρητος Μπομπ Ντίλαν


    Δύο CD με ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του Μπομπ Ντίλαν θα περιέχονται στο No Direction Home: The Soundtrack, που θα συνοδεύει το ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορσέζε για τον διάσημο τραγουδοποιό. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου, ενώ η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 26/9.

    Το No Direction Home περιέχει 26 σπάνια τραγούδια του Ντίλαν σε χρονολογική σειρά. Η συλλογή αρχίζει με το πρώτο κομμάτι που ηχογράφησε ποτέ (πρόκειται για το “When I Got Troubles” από το 1959), ενώ περιέχονται επίσης, ζωντανές εκτελέσεις και διασκευές του Ντίλαν σε γνωστά κομμάτια όπως το “This Land Is Your Land” του Γούντι Γκάθρι. Οι εισαγωγικές σημειώσεις του booklet που συνοδεύει το CD ανήκουν στον παραγωγό Αντριου Λουγκ Ολνταμ και τον συνεργάτη του Ντίλαν, Αλ Κούπερ, ενώ υπάρχει και σχολιασμός για κάθε κομμάτι από τον δημοσιογράφο Εντι Γκοροντέτσκι. Το CD θα κυκλοφορήσει την ίδια μέρα με το Bob Dylan: Live At The Gaslight 1962, το οποίο θα πωλείται αποκλειστικά από τα Starbucks.




    πηγη:rockroll.gr
    GL
    16.09.2005, 11:41
    HMV μποϊκοτάρουν Ντίλαν

    Την δισκογραφία του Μπόμπ Ντίλαν απέσυραν από τα ράφια τους τα καταστήματα HMV στον Καναδά ύστερα από αποκλειστική συνεργασία που σύναψε αυτός με την γνωστή αλυσίδα καφετεριών Starbucks για την πώληση του CD του Live At Gaslight 1962 από τα καταστήματα τους.

    Αντίστοιχό μποϊκοτάζ είχε γίνει από τα HMV και το 2003 στους Rolling Stones με τον πρόεδρο τις εταιρίας Χάμφρεϊ Κάντανγκερ να δηλώνει τότε: “οποιοσδήποτε καλλιτέχνης αποφασίζει να αποκλείσει τα HMV από την πώληση του προϊόντος, αυτή θα είναι η απάντησης μας”.
    Πρόσφατα τα Starbucks προσπάθησαν ενεργά να πάρουν μερίδιο από την μουσική βιομηχανία με κυκλοφορίες της Αλάνις Μορισέτ και του γυναικείου γκρουπ Antigone Rising που πωλήθηκαν αποκλειστικά από τα καταστήματα τους. Μποϊκοτάζ είχε γίνει από τα HMV και στην περίπτωση της Μορισέτ αλλά και στον Κρις Ντεμπέργκ που είχε κυκλοφορήσει ένα CD αποκλειστικά μέσω των Woolworths.



    πηγη:rockroll.gr