ελληνική μουσική
    561 online   ·  210.833 μέλη

    Το λυπητερό τραγούδι

    STEFANOS604
    19.06.2017, 14:35

    Πιστεύω πως ένα ‘’αντικειμενικά’’ λυπητερό τραγούδι δεν είναι αυτό που σου προκαλεί την πιο βαθειά θλίψη ακόμα κι αν φταίει το σοκ του βιώματος ,ειδικά αν το έχεις συνδυάσει με τη μέρα που ξαναγνώρισες την αγάπη.

    Πχ μ’ αρέσει το ‘
    Link

    ">’άστο το χεράκι σου’’ ειδικά η μινόρε μελωδία του ακορντεόν.

     Σ’ ένα άρθρο διάβασα έρευνες που μελετούν τις επιπτώσεις της μελαγχολικής μουσικής στον εγκέφαλό μας και που μας δείχνουν πως ο άνθρωπος αγαπά να νοιώθει τη λύπη μέσω της μουσικής!

     Έχω κρατήσει τις παρακάτω σημειώσεις:

    Μάλιστα αποτελεί μια ασφαλή συναισθηματική εμπειρία, ενώ προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα, υποστηρίζουν Ιάπωνες ερευνητές.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως αντίθετα με τη λύπη που νιώθουμε στην καθημερινή ζωή, η λύπη που βιώνουμε μέσω της τέχνης μας προκαλεί ευχαρίστηση, ίσως επειδή πρόκειται για μια ψεύτικη στεναχώρια! Και το άρθρο καταλήγει:

    ’Τα συναισθήματα που μας προκαλεί η μουσική δεν έχουν άμεση επίπτωση, ούτε συνιστούν απειλή συγκριτικά με εκείνα που βιώνουμε στην καθημερινή ζωή. Επομένως, μπορούμε ακόμη και να απολαμβάνουμε δυσάρεστα συναισθήματα, όπως η λύπη. Εάν μάλιστα έχουμε στεναχώριες στην καθημερινή μας ζωή, η λυπητερή μουσική μπορεί να μας βοηθήσει να νιώσουμε πιο ανάλαφροι, προσθέτουν οι ερευνητές’’

    Το μεγάλο ελληνικό ρεπερτόριο που παραθέτω στο άρθρο ΕΔΩ: , εμπεριέχει πολλά τέτοια λυπητερά τραγούδια 

    • Πιστεύετε ότι το άρθρο απηχεί στα προσωπικά σας δυσάρεστα  συναισθήματα ;
    • Ποια τέτοια ελληνικά ή ξένα τραγούδια θεωρείτε λυπητερά που σας αγγίζουν ;


    -----------------

    ''όταν διαβάζεις κάτι και μπορείς να βρίσκεις τα λάθη τότε έχεις μάθει

    [ τροποποιήθηκε από τον/την STEFANOS604, 19-06-2017 14:38 ]