ελληνική μουσική
    650 online   ·  210.830 μέλη

    Μελωδικό ταξίδι στον κήπο του Πολύεδρου

    mousic7
    17.07.2017, 01:40

     Όταν η κλασική μουσική συναντά το ρομαντισμό , τη νοσταλγία και το μυστήριο δεν έχεις παρά να απολαύσεις το μαγικό αποτέλεσμα. Μια κιθάρα, ένα φλάουτο και μια φωνή , συνοδεία κρουστών, μάγεψαν τον κήπο του Πολυέδρου την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 στην Πάτρα.

    Όσοι παρευρέθηκαν στο χώρο συμμετείχαν στο ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι του συνθέτη και κιθαριστή Γιώργου Παπαδόπουλου και με συγκίνηση χειροκρότησαν το νεοφερμένο μουσικό σχήμα.Το φλάουτο της Κωνσταντίνας Τσεκούρα και τα κρουστά του Νίκου Φορλίδα πλαισίωσαν αρμονικά τις ορχηστρικές συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου με τρόπο ξεχωριστό δίνοντας τη δική τους πινελιά στις ρομαντικές και νοσταλγικές εικόνες που δημιουργεί η μουσική του.

    Η μουσική του Γ. Παπαδόπουλου συνδυάζει στοιχεία ρομαντισμού, νοσταλγίας, ονείρου και μαγευτικού ταξιδέματος σε απάτητους ψυχικούς τόπους .Παρότι έχει πολλά ρομαντικά στοιχεία, στηρίζεται σε κλασσικές δομές ακουσμάτων και σε ύφος δωρικής καθαρότητας.

    Στο τέλος, μια έκπληξη περίμενε τους θεατές, αφού άκουσαν για πρώτη φορά και 3 τραγούδια του συνθέτη με τη μελωδική και αισθαντική φωνή της Τζωρτζίνας Γεωργίου κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη συναυλία .

    Ο Γιώργος Παπαδόπουλος θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη συναυλία στις 7 Αυγούστου, στο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας ,κάτω από το μεθυστικό φως της πανσελήνου, συνοδευόμενη από ποιητικό λόγο .

    Αποσπάσματα απο την συναυλία αυτή μπορείτε να ακούσετε στο link

     
    https://www.youtube.com/watch?v=GA6FLkUVa6I&t=11s&index=1&list=PLwZBgxuJHyuS2gMyBQxUVLz1frM80xl12Link

    >

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 17-07-2017 01:41 ]




    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 17-07-2017 01:42 ]