ελληνική μουσική
    539 online   ·  210.845 μέλη

    Οι Calexico στα Χανιά...

    manblaz
    30.06.2005, 00:51
    Ο πολιτιστικός σύλλογος Τεχνόπολις ξεκινάει φέτος το καλοκαίρι την προσπάθεια να συμπεριλάβει την Κρήτη στα συναυλιακά δρώμενα ξένου ρεπερτορίου. Μετά την off-the-record συμμετοχή του στην διοργάνωση των χειμερινών εμφανίσεων του Eric Burdon στην Κρήτη, ο Τεχνόπολις επανέρχεται δυναμικά, με έδρα την ομορφότερη πόλη της Κρήτης, τα Χανιά.

    Οι Calexico, ένα από τα πιό αγαπητά σχήματα του ελληνικού κοινού, για άλλη μια φορά στην Ελλάδα, για μία και μοναδική συναυλία στη πόλη των Χανίων. Οι Joey Burns και John Convertino με την παρέα τους, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής περιοδείας των Calexico, θα βρίσκονται την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά για να μας θυμίσουν για ποιό λόγο θεωρούνται μια από τις πιό σημαντικές μπάντες του καιρού μας.

    Οι Calexico είναι μια κολλεκτίβα μουσικών με πυρήνα τους Joey Burns και John Convertino, παλαιότερα μέλη των Giant Sand. Η μουσική τους είναι μια αναζήτηση στην νοτιοδυτική κουλτούρα, με βασικότερες επιρροές τα σπαγγέτι γουέστερν του Ennio Morricone, την αφρο-περουβιανή μουσική, τα πορτογαλικά fado, την country και την surf, ενω δεν λείπει το κλίμα της ατμοσφαιρικής Jazz των δεκαετιών του '50 & '60.
    Την συναυλία θα ανοίξουν οι δικοί μας Earthbound, μια από τις πιό αξιόλογες μπάντες της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, που ταιριάζουν γάντι στο ύφος των Calexico.

    πηγή www.melodia.gr