ελληνική μουσική
    499 online   ·  210.833 μέλη

    Tuxedomoon live με special guest Γιωργο Μαγγα!

    GL
    01.07.2005, 15:03
    Στην εμφάνιση τους στο φεστιβάλ Synch στις δύο Ιουλίου οι αμερικανοί Tuxedomoon θα έχουν μαζί τους έναν εκλεκτό καλεσμένο, τον Γιώργο Μάγγα, σολίστα του κλαρίνου. Πρόκειται για μια συνύπαρξη που δεν έχει προηγούμενο και λογικά θα προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.

    Ακολουθεί το δελτίο τύπου: Είναι γεγονός! Μια μουσική συνύπαρξη άνευ προηγουμένου που θα συζητηθεί. Γοητευμένοι από τον ήχο του κλαρίνου του δεξιοτέχνη Γιώργου Μάγγα, οι θρυλικοί Tuxedomoon από το Σαν Φρανσίσκο τον καλούν να μοιραστεί μαζί τους τη σκηνή σε ένα μοναδικό live visual show στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, το Σάββατο 2 Ιουλίου – μια ακόμη απόδειξη ότι το Synch Festival προωθεί την ποιοτική μουσική χωρίς σύνορα και στεγανά. Ο πληθωρικός performer Γιώργος Μάγγας με το αξεπέραστο στυλ και τα χρυσοποίκιλτα κοστούμια ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα των Tuxedomoon και θα αυτοσχεδιάσει με το “φλεγόμενο” κλαρίνο του, συνοδεύοντας τα κομμάτια τους και αντιστρόφως. Ταυτόχρονα ο σκηνοθέτης Γιώργος Κακανάκης θα βρίσκεται επί σκηνής και με μια κάμερα στο χέρι θα κινηματογραφεί τη συναυλία, αλλά και διάφορα μικροαντικείμενα, δημιουργώντας εικόνες οι οποίες θα προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο στην πελώρια οθόνη πίσω από την σκηνή. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τέτοιου είδους οπτικοακουστικά σόου δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα.
    Με περιοδείες ανά τον κόσμο και εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ, ο Γιώργος Μάγγας, τον οποίο ανακάλυψε το MTV και τον βιντεοσκόπησε όταν έπαιζε σε ένα κέντρο στην Ομόνοια, θα φορτίσει την ατμόσφαιρα με τους διονυσιακούς αυτοσχεδιασμούς του και θα ροκάρει, παντρεύοντας διαφορετικά μουσικά στυλ με τη δική του γλώσσα.
    Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε!

    10 πράγματα που πρέπει να γνωριζετε για τον Γιώργο Mάγκα:

    1. Γεννήθηκε το 1959 στη Λιβαδειά, όπου εξακολουθεί να έχει βάση του.
    2. Ξεκίνησε από 14 χρόνων να παίζει κλαρίνο σε πανηγύρια και σύντομα απέκτησε τη φήμη ενός μοναδικού δεξιοτέχνη που ανακατεύει διαφορετικές μουσικές παραδόσεις και στυλ.
    3. Γέννημα-θρέμμα των πανηγυριών και των γάμων της ελληνικής επαρχίας, ο Γιώργος Μάγγας, συνοδεύεται πάντα στις συναυλίες του από την μόνιμη σύντροφο και μούσα του Τζούλη Τσινέρη.
    4. Η σκηνική του παρουσία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με λαμέ κοστούμια, πορφυρές φορεσιές και χρυσά μπιζού. 5. Το Ευρωπαϊκό MTV τον ανακήρυξε ως το ελληνικό φαινόμενο της βαλκανικής τζαζ, δίνοντας μεγάλη ώθηση στην διεθνή καριέρα του. 6. Ο Γιώργος Μάγγας έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και τον Καναδά και έχει συμμετάσχει σε σημαντικά διεθνή έθνικ φεστιβάλ, όπως τα: Sfinks (Βέλγιο), Fiesta des Suds (Γαλλία) και “Pirineos Sur” (Ισπανία).
    7. H xάρη του έφτασε μέχρι το Σάο Πάολο με μια εμφάνιση που ξεσήκωσε το κοινό.
    8. Έχει ηχογραφήσει τρεις δίσκους.
    9. “Εκείνος με το θαυμάσιο σατέν μουαρέ του κοστούμι και τα πάμπολλα χρυσά του μπιζού μοιάζει να βγαίνει από ταινία του Κουστουρίτσα. Παρά το φολκλόρ όμως, ο Μάγγας είναι ένας εξαιρετικός αυτοσχεδιαστής, ένας πληθωρικός performer”, έχει γράψει για αυτόν η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
    10. Έχει πιστούς θαυμαστές που τον ακολουθούν σε κάθε του εμφάνιση.


    vivip
    01.07.2005, 15:31
    ....και μιας και μιλάμε για το Synch Festival, ορίστε και το πρόγραμμα:

    STAGE ΘΕΑΤΡΟ

    Στις 1/7: Ξεκινώντας από τoυς δικούς μας Milto Eph & Junior SP και περνώντας από τον ηγέτη της greek Electronica, Κ. Βήτα (συνοδεία video art που σχεδίασε ο ίδιος ειδικά για την εκδήλωση), η ατμόσφαιρα θερμαίνεται ιδανικά για να υποδεχτούμε τους 'Αγγλους Plaid. Το star duo των Andy Turner και Ed Handley μας επισκέπτεται και πάλι μετά την περσινή εμφάνισή του στο Bios, για χορό με πειραματικά beats πάνω στα οποία κυριαρχεί μια έκδηλη αγάπη για την Techno.

    Στις 2/7: Σαββατόβραδο και μόνο τα καλύτερα μπορεί να περιλαμβάνει το πρόγραμμα, με μουσικό «Pop Corn» από τις δικές μας Marsheaux, ρυθμική προετοιμασία για τα πολυαναμενόμενες εμφανίσεις των Tortoise και των Tuxedomoon. Η Post Rock κολεκτίβα από το Σικάγο ήδη φέρνει, μέσα σε λίγα χρόνια, αέρα «all-time classic», με πρωτοποριακές μελωδίες και αναρχικούς αυτοσχεδιασμούς που σε ζωντανή εκτέλεση αποδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ευφυΐα τους. Τα σχόλια περιττά δε για το post-punk/new wave/μελωδικό dark mix των Tuxedomoon, που για πρώτη φορά θα τους δούμε συνοδεία live visual show, με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Γ. Κακανάκη (μια πρόγευση μας έδωσε πρόσφατα σόλο και ο Blaine Reininger).

    Στις 3/7: Λίγα, αλλά καλά τα νέα όταν πρόκειται για τη «Γιορτή της Φαντασίας» από τις ανερχόμενες Ρόδες αλλά και τη... βασική ατραξιόν ίσως ολόκληρου του φεστιβάλ, τους Αμερικανούς rappers De La Soul. Από την τηλεοπτική γενιά του MTV των '90s στο πρόσφατο άλμπουμ του 2004 και τη συνεργασία τους με τους cartoony Gorillaz του Damon Albarn (Blur), it's a must.


    STAGE ΑΡΧΕΙΟ

    Στις 1/7: Ξεκίνημα με τους δικούς μας Aza και Dani Joss, για να υποδεχτούμε στη συνέχεια τον Ολλανδό Boca Raton και το αστικό electro-Funk/ambient παζλ των Monochrome, τις ρυθμομηχανές του Biomass (συνοδεία οπτικών) και έναν από τους πιο ταλαντούχους δικούς μας καλλιτέχνες: Peekay Tayloh. Με δύο show της arty αβανγκάρντια κλείνει η μέρα: το πειραματικό θέατρο του δικού μας Harry Electron και την ακουστική Electronica του Ρώσου COH.

    Στις 2/7: 'Ανοιγμα με τους έντονα πειραματικούς Trypanosoma, τους Πατρινούς GyroGyro και το δίδυμο UVM & DOS, λίγο πριν μια δυνατή experimental εμπειρία face-to-face με έναν από τους κορυφαίους της σκηνής Fennesz. Λίγο μετά οι συμπατριώτες του Αυστριακοί Radian (μέσω Ελλάδας και Serafim Tsotsonis), ενώ το show κλείνει με ένα όνομα συστημένο από την Kim Gordon (Sonic Youth) αυτοπροσώπως: τους εκρηκτικούς, ριζοσπαστικούς Αμερικανούς Wolfeyes.

    Στις 3/7: Αποκλειστικά made in Greece κλείνει ο φάκελος «Αρχείο», με συμμετοχές από Nighshift, Mechaorga & A. Grivas, S_FX & N. Valsamakis, Neon και την ατμοσφαιρική κολεκτίβα των Drog_a_tek.


    STAGE ΤΕΝΤΑ

    Στις 1/7: 'Ανοιγμα με τους δικούς μας ΙΟΝ και Novox, λίγο πριν το δίδυμο των Und -του Ιταλού παραγωγού Tuscania και της Ολλανδέζας DJ Ter-, ενώ αμέσως μετά, ακολουθεί ο Έλληνας CJ Jeff. Από τους σταρ της βραδιάς ο Καναδός Akufen, κατά κόσμον Marc Leclair, που έρχεται να μας δείξει από κοντά «My Way» και τα μυστικά του νεωτεριστικού microsampling του. Τέλος, ένα αστέρι της σκηνής του Detroit, oνόματι John Tejada, με ένα show Techno πρωτοπορίας και ο Γερμανός Reinhard Voigt, που μας μεταφέρει μια αίσθηση από την ονομαζόμενη «Σκηνή της Κολονίας».

    Στις 2/7: Cyanna, Siva Six και Videogame Orchestra οδηγούν στο πολυαναμενόμενο live των Φινλανδών Pan Sonic, για ηλεκτρονικούς πειραματισμούς πέρα από φόρμες και όρια, αλλά και τους Νεοϋορκέζους νεο-NoWavers Liars, που επιστρέφουν αμφότεροι και πάλι στη χώρα μας. Ακολουθεί το μοναδικό one man show του Jamie Lidell (που μεταφράζεται στην παρουσία δύο πελώριων ανεμιστήρων και χιλιάδων κομφετί!), ενώ, μέσω των Scrorpio και Improvize, το show κλείνει με χορευτική επανάσταση στα πλατό του Abe Duque.

    Στις 3/7: Μετά το showcase του Red Bull Homegoove με συναντήσεις νέων και επαγγελματιών παραγωγών και d.j's, τελευταίοι επισκέπτες οι δικοί μας Info, The Scientifics και οι d.j's Pici & Dim.


    STAGE ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ

    Στις 1/7: Με ζέσταμα από τον d.j. Superpeacknick, η μέρα ανοίγει με το showcase της Clone Records και το τρίπτυχο Putch '79, Serge και Alden Tyrell. Ο άνθρωπος που έθεσε τα θεμέλια της underground Techno σκηνής, sir Marco Passarani στη συνέχεια, ο δικός μας Elektroware και το αγγλικό project των 2020 Soundsystem, ενώ το ξημέρωμα μας βρίσκει στην αγκαλιά του Techno ντουέτου των Olivier M και Gil le Gamin, The Youngsters, που μας ξεσηκώνει με μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση.

    Στις 2/7: Latin αποχρώσεις από τους Mambotur (Χιλή) θερμαίνουν το κλίμα πριν από το all-star line-up της βραδιάς, που αποτελείται από το ονειρικό soundtrack του Hiroshi Watanabe, το dj set του Σουηδού Hakan Lidbo, τα εθιστικά ηλεκτρονικά τοπία του Jori Hulkonnen και τις Dance εκπλήξεις του Alex Smoke. Από τους leader της tech house σκηνής του Λονδίνου και ο Swayzak, ενώ η μέρα κλείνει με τη Funk αισθητική τού, όνομα και πράγμα, Funk d' Void.

    Στις 3/7: Καλοκαιρινά μαθήματα scratching στο workshop της SAE μας φέρνει στα τελευταία live acts της σκηνής με τους δικούς μας χιπ-χόπερ Tάκι Τσαν, Εισβολέα και DJ AΙΧ, τους Stereo Mike μαζί με τους Alex και
    G & DJ Moodie, με ένα τελευταίο αντίο -απευθείας σύνδεση με το φεστιβάλ του χρόνου- από τους Direct Connection.


    Synch Αrt

    Αν και, όπως συμβαίνει άλλωστε εξ ορισμού με τα new media, πολλοί από τους τομείς του φεστιβάλ ξεπερνούν τους κλασικούς διαχωρισμούς ανάμεσα σε εικαστικά, σινεμά κ.λπ., το φετινό Synch έχει και μια αυτόνομη art ενότητα.


    Από την ενότητα Mediated Spaces, που περιλαμβάνει διαδραστικές εγκαταστάσεις, ξεχωρίζουμε το βραβευμένο video game Balkan Wars, the Game της ομάδας Personal Cinema, το οποίο πραγματεύεται την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα των Βαλκανίων και δεν έχει παρουσιαστεί αυτούσιο στην Αθήνα παρά τμηματικά.

    Παρουσιάζονται ακόμη τα διαδραστικά έργα που πραγματεύονται θέματα όπως ο οικιακός μικρόκοσμος (Tone Home V.03 rmx των Coti / Δ. Χαρίτος / Evgeniou / Voltnoi), οι γεωπολιτικές εναλλαγές (Algorythmik του Ταξιάρχη Διαμαντόπουλου) ή ένα πληροφοριακό περιβάλλον πρόβλεψης της ανθρώπινης συμπεριφοράς (Reakt In).

    Artist in focus είναι η Τina Frank, η οποία είναι κυρίως γνωστή για τα εξώφυλλα δίσκων που επηρέασαν σημαντικά τον τρόπο παρουσίασης της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής. Έχει σχεδιάσει τα εξώφυλλα για παραπάνω από 70 κυκλοφορίες για καλλιτέχνες όπως οι Fennesz, Radian, Ramon Bauer, Pita, Merzbow. Στην έκθεσή της για το Synch Arts θα εκτεθούν εξώφυλλα δίσκων και βίντεο. Με τον Mathias Gmachl, μέλος των Farmers Manual, ίδρυσαν το σχήμα Skot δημιουργώντας βίντεο όπως το «Aus» (με μουσική του Chiristian Fennesz) ή το «Skot vs. Hecker» (διάρκειας 30΄), που χαρακτηρίζεται από flutter εικόνες κατά μήκος της οθόνης και μεγεθύνσεις των pixels που προσομοιάζουν την όψη «κατεστραμμένης πληροφορίας». Η Tina Frank έχει δώσει live vj sets σε διεθνή φεστιβάλ όπως το Sonar.

    Τέλος, υπάρχει ένα αφιέρωμα στη διαδικτυακή τέχνη με χαρακτηριστικά έργα που βρίσκονται on line στον Παγκόσμιο Ιστό.


    Synch Cinema

    Αν νομίζατε ότι θα φτάνατε μέχρι το Λαύριο για το Synch Festival χωρίς να δείτε και ταινίες, γελιέστε! Κοντά 200 ελληνικές και ξένες ταινίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα, όλες μικρού μήκους, πειραματικές και ενταγμένες στο πνεύμα των τεχνών των Νέων Μέσων. Κάποιες από αυτές πραγματεύονται την έννοια του συγχρονισμού, που αποτελεί άλλωστε και τον κεντρικό θεματικό άξονα του φετινού φεστιβάλ, ενώ ξεχωρίζει και το αφιέρωμα στο δραστήριο Πολωνό κινηματογραφιστή Zbigniew Rybczynski, που διερευνά κάθε πιθανή μορφή της κινούμενης εικόνας (www.zbigvision.com).

    Δεν θα χάσουμε επίσης τα πρωτοποριακά προγράμματα από τρία guest ευρωπαϊκά φεστιβάλ: το (Re-) Constructed Image από το European Media Art Festival του Όσναμπρουκ (Γερμανία) με πολύπλευρες δυνατότητες (ανα)παραγωγής της ψηφιακής εικόνας, το Impakt Festival της Ουτρέχτης (Ολλανδία) με πρωτοποριακές δουλειές αλλά και με τις νέες τάσεις στο χώρο των βιντεοκλίπ και το Video Visions του London Film Festival με ταινίες video και ψηφιακών μέσων των δύο τελευταίων χρόνων. Συμμετέχουν όμως και τα ελληνικά φεστιβάλ e-φως (με 15 μικρού μήκους ταινίες πειραματικού animation και ψηφιακά επεξεργασμένων σπέσιαλ εφέ και γραφικών σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα), το VideoDance (με το πρόγραμμα Ακραία Οπτικό) και το 2:13 Festival με ταινίες που διαρκούν δύο λεπτά και δεκατρία δευτερόλεπτα.
    Μας κεντρίζουν όμως το ενδιαφέρον και οι ταινίες που επέλεξαν διεθνείς επιμελητές από καλλιτέχνες της χώρας τους, όπως οι ανεξάρτητες παραγωγές του πρωτοποριακού ιδρύματος WORM του Ρότερνταμ, οι ταινίες της κολεκτίβας Minikino από την Τζακάρτα της Ινδονησίας και ταινίες από τρεις γενιές της νεοϋορκέζικης avant-garde σκηνής που επιμελήθηκε η Nisi Jacobs, κόρη του Ken Jacobs. Τέλος, δεν θα είναι αμελητέα και η ελληνική συμμετοχή με ταινίες τολμηρών δημιουργών τις οποίες επέλεξε από την τελευταία πενταετία ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος.


    INFO

    Εισιτήρια
    € 35 ανά ημέρα (προπώληση), € 40 (ταμείο), € 70 το 3ήμερο.
    Προπώληση
    Tickethouse (Πανεπιστημίου 42, 2103608366), www.i-ticket.gr
    Διαμονή
    Hotel Eden (2210/60031, www.eden.gr)
    Hotel Sharon (22920/39144) και Hotel Αιγαίον (22920/39200) με
    πληροφορίες στο site: www.greekhotel.gr/center/sounio.htm.
    Camping Βάκχος (22920/39571-2, 69773276876, www.tggr.gr/camping-bacchus)

    Λεωφορεία συνδέουν το Hotel Αιγαίον και το κάμπινγκ με το φεστιβάλ κάθε 1 ώρα (7 π.μ.-1- μ.μ.)


    Πρόσβαση

    Με αυτοκίνητο, υπάρχει άφθονος χώρος πάρκινγκ.
    Με ΚΤΕΛ Αθήνα-Λαύριο από την Πλ. Αιγύπτου (Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων, 2108213203) ανά μισή ώρα.
    Με τα ναυλωμένα Synch Buses από το Σύνταγμα. Κρατήσεις στο 2106386200 (έως 30/6 κλείνετε θέση με τον αριθμό του εισιτηρίου) € 6 μετ' επιστροφής.
    Με τον προαστιακό (50% έκπτωση με το εισιτήριο του φεστιβάλ, www.proastiakos.gr).


    Ώρες Έναρξης

    Παρ./Σαβ.: Οι πόρτες ανοίγουν στις 6 μ.μ. Ώρα έναρξης: 8 μ.μ.
    Κυρ.: Οι πόρτες ανοίγουν στις 5 μ.μ. Ώρα έναρξης: 6 μ.μ.


    Στο χώρο θα υπάρχουν δύο μπαρ, stands με merchandise των καλλιτεχνών και τα ντιζαϊνάτα προϊόντα του Synch και φυσικά φαγητό. Bonus: Για να γλυκάνουμε το πρωινό, σερβίρονται ειδικά...λουκουμάδες!


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: vivip on 01-07-2005 15:32 ]
    GL
    01.07.2005, 16:27
    Thanks Βιβη μας!!!
    Λαικη απαιτηση...........Tuxedomoon moon με τον Γιωργαρα τον Μαγγα!!!
    Πραγματικα θα ειναι φοβερο γεγονος αυτη η συνυπαρξη......!!!!

    Εννοειται οτι και τα αλλα γεγονοτα αυτου του φεστιβαλ θα αφησουν το στιγμα τους αυτο το καλοκαιρι......

    GL
    02.07.2005, 02:38
    Αληθεια επ'ευκαιριας αυτου του τοπικ θα ηθελα να κουβεντιασουμε περι Γιωργου Μαγγα.....
    Πιστευετε οτι αξιζει ολος αυτος ο ντορος περι του ονοματος του και της φημης του????
    Εγω απο την μερια μου πιστευω οτι προκειται περι αυθεντικου ταλεντου που δικαια απολαμβανει της αναγνωρισης απο το εξωτερικο.....
    Τι λετε???