ελληνική μουσική
    673 online   ·  210.846 μέλη
    manblaz
    04.07.2005, 13:26
    'Eνας νέος καλλιτεχνικός θεσμός εγκαινιάζεται στην Κέρκυρα από το Μουσικό Τμήμα του Ιόνιου Πανεπιστημίου το MELOS BRASS και το Δήμο Κερκυραίων.

    Το καλοκαίρι του 2005 βρίσκει το νησί των Φαιάκων περισσότερο μουσικό από ποτέ με τη διεξαγωγή των IONIAN CONCERTS.

    Το φεστιβάλ που διοργανώνεται με τη συνεργασία του Ιόνιου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της 3ης Θερινής Ακαδημίας παρουσιάζει ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και θα φιλοξενήσει 31 συναυλίες κλασσικής, έντεχνης, τζαζ και ηλεκτρονικής μουσικής.

    Τα IONIAN CONCERTS είναι στην ουσία μια γιορτή, είναι η κατάληξη μιας μεγάλης μουσικής συνεύρεσης, της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας. Διάσημοι μουσικοί από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ελλάδα συναντώνται φέτος στην Κέρκυρα με φοιτητές απ' όλη την Ευρώπη για μια σειρά σεμιναρίων, διαλέξεων και συζητήσεων με θέμα τη μουσική και για μια σειρά συναυλιών από την πρώτη έως και την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

    Οι συναυλίες συνδυάζουν εξαιρετικά ποιοτική μουσική με ιδιαίτερους - ιστορικούς χώρους όπως ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου -μέσα στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας- η πλατεία Δημαρχείου, η Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα και η αίθουσα τελετών της Ιόνιας Ακαδημίας και υπόσχονται ανεπανάληπτες μουσικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρα του νησιού.

    Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων συνθετών ερμηνευμένα από σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως oι δεξιοτέχνες πιανίστες Maxim Mogilewsky και Svetlana Smolina, o βιολίστας Csaba Erdelyi, ο Αμερικανός τρομπετίστας James Thompson, ο Ολλανδός τρομπονίστας Ben van Dijk, η αμερικανίδα Jazz τραγουδίστρια Katharine Cartwright, οι δικοί μας Melos Brass, οι τζαζίστες Γιώργος Κοντραφούρης, Δήμος Δημητριάδης, Βασίλης Ρακόπουλος, το κουαρτέτο σαξοφώνων ΑΚΡΟΑΜΑ και το Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξοφώνων.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το multimedia show που θα παρουσιαστεί στις 26 Ιουλίου. Μια μοναδική παράσταση του πολυσυζητημένου John Sampen, που θεωρείται σήμερα ως ο καλύτερος ερμηνευτής κλασσικού σαξοφώνου στον κόσμο και του εξαιρετικού συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Mark Bunce.

    πηγή www.classicalmusic.gr