ελληνική μουσική
    918 online   ·  210.833 μέλη

    Εντυπωσίασε το Patras Guitar Ensseble στο Θέατρο Αγορά

    mousic7
    02.06.2019, 20:09

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η συναυλία του κιθαριστικού συνόλου  Patras  Guitar Ensseble που πραγματοποιήθηκε στο Θέταρο Αγορά   την Τετάρτη 29 Μαΐου.

    Ένα πλούσιο πρόγραμμα 60 λεπτών, με ποικιλία σε μουσικά θέματα και πολλά στυλ,που ενθουσίασε και ταξίδεψε το κοινό στο κατάμεστο Θέατρο Αγορά.

    Έπαιξαν  κιθάρα: Μιχάλης Γιαννόπουλος, Παναγιώτης Γκούντας, Μελίνα Δασκαλοπούλου, Ανδρέας Μπούμπουκας, Θανάσης Νικολάου, Χρύσα Παναγοπούλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Νίκος Προσκεφαλάς, Πελαγία Σπυριδωνίδου. Επίσης στο φλάουτο έπαιξε  η Ευγενία Κοΐνη και στο μπάσο ο Θανάσης Αβραμόπουλος.

    Στο Α μέρος της συναυλίας ερμηνεύτηκαν 10 βραβευμένα έργα για σόλο κιθάρα και Μουσικής Δωματίου του συνθέτη και κιθαριστή Γιώργου Παπαδόπουλου από την δισκογραφία του,  με την Ευγενία Κοΐνη στο φλάουτο και τον ίδιο τον συνθέτη στην κιθάρα.

    Στο Β μέρος της συναυλίας εμφανίστηκε  το κιθαριστικό σύνολο Πατρών Patras Guitar Ensseble  και  ερμήνευσε  10 έργα για Κιθαριστική Ορχήστρα από γνωστές μουσικές κινηματογράφου καθώς και τραγούδια σε διασκευές του Γιώργου Παπαδόπουλου.

    H Κιθαριστική Ορχήστρα Πατρών δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2018 απο τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών,με καλλιτεχνικό διευθηντή τον Κιθαριστή και συνθέτη Γιώργο Παπαδόπουλο και είναι κύριο μέλος της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας.

    Η συναυλία διοργάνωθηκε από την  Εταιρία Θεάτρου και Τέχνης και το Θέατρο Αγορά.     

    Αποσπάσματα από την συναυλία αυτή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο:


    https://www.youtube.com/watch?v=n3R0-gVznEkLink

    >