ελληνική μουσική
    467 online   ·  210.826 μέλη

    Μαθήματα πιάνου. Ωδείο ή ιδιαίτερα ?

    ManosLiv
    24.08.2019, 15:56

    Καλησπέρα,

    Θα ήθελα να ξεκινήσω μαθήματα κλασσικού πιάνου. Η σχέση μου με τη μουσική είναι η γνώση κάποιων βασικών θεωρητικών, καθώς έχω κάνει παλιότερα σε ωδείο 2 χρόνια θεωρια-σολφεζ, και παίζω κιθάρα αρκετά χρόνια (χωρίς παρτιτούρα). Πιάνο παίζω λίγο μόνος μου τους τελευταίους μηνες βλέποντας κάποια βασικά. 

    Οι επιλογές που σκέφτομαι είναι δύο, είτε ιδιαίτερα μαθήματα είτε να ξεκινήσω σε ωδείο από τις προκαταρκτικές τάξεις κανονικά. Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω, επειδή παρόλο που μικρότερος έχω κάνει σε ωδείο κιθάρα κ θεωρία, δεν γνωρίζω τι παίζει.

    1) αν κάνω ιδιαίτερα, μπορώ να δίνω εξετάσεις κάθε χρόνο για να περνάω τάξεις στο πιάνο κανονικά, οπως θα έκανα στο ωδείο ? Και τι ισχύει με τα θεωρητικά ?

    2) Αν θεωρηθει ότι έχω κάνει 2 χρόνια θεωρίας , μπορώ να συνεχίσω τώρα με την αρμονία ? Και πώς μπορώ να αποδείξω οτι έχω κάνει στο εκάστοτε ωδείο ? (Για να μην ξανακάνω σολφέζ κτλ)

    3) Γενικά σύμφωνα με την εμπειρία σας, ποια είναι καλύτερη επιλογή από τις 2?

    Ευχαριστώ πολύ.


    elroum
    31.08.2019, 22:26

    Καλησπέρα νομίζω ότι αν κάνεις ιδιαίτερα και δεν είσαι γραμμένος δε ωδείο δεν γίνεται να συμμετεχεις στη διαδικασία των εξετάσεων μια και ουσιαστικά αυτό σου δίνει καποιου ειδους κρατική πιστοποίηση για το επίπεδό σου. Χωρίς να μπω σε λεπτομερειες θα έλεγα ότι η απόφαση σου μπορεί να βασιστεί σε δύο παραμέτρους. Τη  διαχείρηση του  χρόνου σου και την επιλογή ενός καλού δασκάλου.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την elroum, 31-08-2019 22:27 ]


    roula88
    21.09.2019, 08:36
    Καλύτερα να πας σε ένα ωδείο να μπορείς να δώσεις και εξετάσεις αλλά και να ξέρεις ότι οι καθηγητές που θα σε διδάξουν οι αναγνωρισμένοι από το υπουργείο το οποίο είναι πάρα πολύ βασικό. Στο λέω γιατί εγώ την έχω πατήσει άσχημα στο παρελθόν....