ελληνική μουσική
    642 online   ·  210.826 μέλη

    Δίλημμα για αγορά κάρτας ήχου

    P
    17.07.2020, 10:40

    Αν και νομίζω ότι ίσως αυτό το θέμα έχει ξαναζητηθεί αρκετά, μιας και είμαι αρχάριος θα ήθελα τη γνώμη σας.

    Ενδιαφέρομαι να ηχογραφήσω τραγούδι (φωνή και πιάνο).

    Έχω ένα Silent πιάνο (Yamaha) που έχει και midi έξοδο και ενα παλιό macbook pro (και άρα και το Garageband).

    Καταλαβαίνω ότι χρειάζομαι μια κάρτα ήχου που να μπορώ να βάλω ως εισόδους το midi του πιάνου και ένα μικρόφωνο και να παίρνω έξοδο σε usb για να συνδεθώ στο λαπτοπ.

    Στην παρούσα φάση δεν έχω ιδιαίτερες άλλες απαιτήσεις εκτός από το να έχω μια καθαρή ηχογράφηση για να μπορώ να την παρουσιάσω ως αρχικό demo (πιο πολύ να δώσω μια μορφή στις μουσικές μου συνθέσεις που να μπορεί να αναπαραχθεί αξιοπρεπώς).

    Στην έρευνα που έκανα έπεσα πάνω σε αυτές τις 2 https://www.skroutz.gr/comparelists/2706?compare=18535968%2C7243001

    Steinberg UR-22-MkII vs Tascam US-2x2

    Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τις διαφορές και θα ήθελα την εμπειρία σας.

    Επίσης αναρωτιέμαι αν αξίζει κανείς να επενδύσει σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο όπως αυτό https://www.audioshow.gr/el/?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=150271&virtuemart_category_id=30&Itemid=1&showall=1?cpnb_method=cpnbCookiesAccepted

    (να αναφέρω ότι ούτε μικρόφωνο έχω οπότε θα πρέπει αργά η γρήγορα να αγοράσω και κάποιο ικανοποιητικό μικρόφωνο)

    Εννοείται ότι όποιες άλλες προτάσεις έχετε (με σεβασμό στο "ερασιτεχνικό" μου μπάτζετ) είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτες.


    CROSS
    21.07.2020, 22:15

    Καλησπέρα,δε θα έχεις καθαρή ηχογράφηση,εάν γίνει στο σπίτι σου,ό,τι κι αν αγοράσεις απο εξοπλισμό.Θα έχεις πολύ θόρυβο γιατί μέσα απο το μικροφωνο περνάνε τα πάντα,ακομα κι αν δεν τα ακούς με το αυτί.'Οσες ώρες και να επενδύσεις για να το διορθώσεις με κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή,πάλι δε θα καταφέρεις πολλά.Σκέψου ότι θα έχεις μια κυματομορφή,με πάρα πολλές άσχετες κορυφές,που θα πρέπει να πηγαίνεις να επαναφέρεις στο σωστό ύψος,μία προς μία,διορθώνοντας μόνο τους έντονους θορύβους.Οι υπόλοιποι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.

    Οι κάρτες που έχεις στο λίνκ είναι ανάλογες.Το μικροφωνο δε παίζει ρόλο,γιατί όσο πιο καλό ,τόσο πιο λεπτομερής ο θόρυβος που θα έχεις,μαζί με την φωνή σου.Όσο πιο φθηνό, τόσο πιο χάλια η ηχογράφηση,μαζί με τους θορύβους.

    Κάνε κανονικά το midi,και για τη φωνή πήναινε σε κάποιο στούντιο,καλύτερα.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την CROSS, 21-07-2020 22:17 ]


    P
    22.07.2020, 13:24
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Άρα φαντάζομαι ότι απλά ένα καλώδιο midi-to-usb για να συνδέσω το πιάνο με το λαπτοπ είναι αρκετό σε αυτή την περίπτωση;
    CROSS
    22.07.2020, 21:41

    Nαι,λογικά θα το ''δεί'' το λάπτοπ,με το καλώδιο.