ελληνική μουσική
    847 online   ·  210.833 μέλη

    Ο Μίκης Θεοδωράκης στη ...Μακρόνησο

    Elen
    15.05.2003, 13:25
    Ναι, σωστά διαβάσατε!!!
    Στις 23 Ιουλίου, ημέρα συμβολική, καθώς αποτελεί την παραμονή της αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα μας μετά την πτώση της Χούντας, ο Μίκης Θεοδωράκης με τη συνεργασία του Υπουργείου Αιγαίου, διοργανώνει στη Μακρόνησο συναυλία με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, υπό τη διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη. Θα ακουστούν τα έργα: "Λυρικά" του Τ.Λειβαδίτη και "Ρωμιοσύνη", "Τα 18 Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας" του Γ.Ρίτσου.
    Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιοί θα τραγουδήσουν.

    Όλα αυτά με βάση Δελτίο Τύπου που μεταδόθηκε από τη ΝΕΤ 105.8 πριν από λίγο.

    Πώς σας φαίνεται η ιδέα; Το σίγουρο είναι ότι για όσους έχουν "βιώματα" από τη Μακρόνησο και όσους πραγματικά αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, θα ξυπνήσει μνήμες και θα συγκινήσει πολύ!!


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από:: Elen στις 15-05-2003 17:11 ]
    Elen
    14.08.2003, 01:52
    Στις 15/5, πριν από τρεις μήνες περίπου, είχα κάνει την παραπάνω καταχώρηση, με βάση το δελτίο τύπου που είχα μόλις ακούσει, για επερχόμενη συναυλία του Μ.Θεοδωράκη στο μαρτυρικό τόπο της Μακρονήσου, η οποία συναυλία, σύμφωνα και με την καταχώρηση, είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου, ημέρα επετειακή για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και το νόημα της θα ήταν ιδιαίτερα συμβολικό!
    Ωστόσο, η συναυλία δεν πραγματοποιήθηκε στις 23/7, όπως ήταν το αρχικό ανακοινωθέν, αλλά μεταφέρθηκε σε άλλη ημερομηνία.
    Έτσι, λοιπόν, τα νεότερα είναι ότι θα πραγματοποιηθούν τελικά , όχι μία, αλλά 2 συναυλίες στη Μακρόνησο, στις 29 και 30 Αυγούστου. Στις συναυλίες αυτές, οι οποίες εντάσσονται στα πλαίσια του αφιερώματος στο Γιάννη Ρίτσο και σκοπό έχουν να τιμήσουν όσους δοκιμάστηκαν στα Τάγματα της Μακρονήσου, θα ακουστούν τα εργα: Επιτάφιος, Ρωμιοσύνη και Τα 18 Λιανοτράγουδα της Πικρης Πατρίδας. Θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μαρία Σουλτάτου, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Μπέζος, Παντελής Θεοχαρίδης, Γιάννης Φέρτης, Κάκια Ιγερινού και Θοδωρής Αντωνιάδης.

    Ώρα έναρξης συναυλίων: 9.00 μ.μ.

    Εισιτήρια προπωλούνται στους Δήμους Κέας και Λαυρίου, καθώς και στην Αθήνα: Εκδόσεις Παπαγρηγορίου-Νάκα, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου, ωράριο καταστημάτων).
    Οι συναυλίες έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό και το εισιτήριο καλύπτει το κόστος μετακίνησης.
    Η μετακίνηση περιλαμβάνει τη μεταφορά από Λαύριο-Μακρόνησο με πλοία ανοικτού τύπου και επιστροφή (20 €), ή την μεταφορά με λεωφορείο από το Πεδίο του 'Αρεως -άγαλμα Αθηνάς- και στη συνέχεια με πλοία ανοικτού τύπου Λαύριο-Μακρόνησο με επιστροφή (25 €)

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ώρα αναχώρησης των λεωφορείων και των πλοίων, στη διεύθυνση: http://orchestra.mikistheodorakis.gr/news.htm
    Mariagoros
    14.08.2003, 14:24
    Elen, πάλι έκανες το θαύμα σου!