ελληνική μουσική
    383 online   ·  210.816 μέλη

    «Ελληνικό φθινόπωρο στη Βιέννη» από τις 16 Σεπτεμβρίου

    vouliakis
    29.07.2005, 01:17
    Σ' ένα από τα ιστορικότερα πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης, τη Βιέννη, θα ταξιδέψει το ελληνικό τραγούδι μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων που ξεκινούν στις 16 Σεπτεμβρίου, υπό τον τίτλο Ελληνικό φθινόπωρο στη Βιέννη.

    Τον Οκτώβριο ξεκινά ο κύκλος με τις τέσσερις συναυλίες Τα παιδιά του Ολύμπου στο Konzerthaus, με τη Μαρία Φαραντούρη σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιώργο Νταλάρα με τραγούδια από το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου και του Κώστα Φέρρη, ενώ η αυλαία θα πέσει με το Διονύση Σαββόπουλο, που στις 27 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει μια ανθολογία δικών του τραγουδιών.

    Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων θα γίνουν με την έκθεση φωτογραφικών του Γιώργου Σεφέρη, ενώ στις 9 Οκτώβρη διοργανώνεται μουσική βραδιά με έργα του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.

    Στις 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια των Αττίκ, Γιαννίδη και Χαιρόπουλου, ενώ την ίδια μέρα μια ελληνική γιορτή ετοιμάζεται για τους κατοίκους της Βιέννης, με χορευτικά και μουσικά δρώμενα από μαθητές της Ελληνικής Σχολής Βιέννης, συναυλίες τοπικών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, με ελληνική μουσική, προβολή ταινιών μικρού μήκους ελληνικού περιεχομένου και έκθεση για τον ελληνισμό της Βιέννης στους χώρους της ελληνικής πρεσβείας.

    Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη για την παρουσίαση των εκδηλώσεων παραβρέθηκαν ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος και συγκινημένος που θα τραγουδήσει στην πόλη του Ρήγα Φεραίου, ο Έλληνας πρεσβευτής στη Βιέννη κ. Σωτηρόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΠΕΠ Στ.Μαύρος, ο οποίος επισήμανε ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναδειχθούν στο εξωτερικό μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.

    Οι εκδηλώσεις -μια πρωτοβουλία της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη- πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, του υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης , της Αυστριακής Κρατικής Ραδιοφωνίας, του ΚONZERTHAOUS και της Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας.


    Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ