ελληνική μουσική
    719 online   ·  210.832 μέλη

    1ο Παιδικό Φεστιβάλ Ν.Α. Ευρώπης

    antonLOrd
    24.08.2005, 17:25
    Αθήνα
    — Με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας και τη συνεργασία του Ινστιτούτου Διαπολιτισμικής Συνεργασίας «ΠΑΣΙΦΑΗ», 220 παιδιά από 8 διαφορετικές χώρες θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα από τις 27 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για να συμμετέχουν σ' ένα πρόγραμμα πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών δράσεων.

    Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ γίνεται στο πλαίσιο του «Παγκόσμιου Έτους για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό», όπως έχει οριστεί το έτος 2005 από τον Ο.Η.Ε. και προοπτική του προγράμματος είναι να επεκταθεί σταδιακά, με τη συμμετοχή όλων των ευρωπαϊκών χωρών

    Κύριος στόχος του είναι η εισαγωγή της Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας στη ζωή των παιδιών, η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης απέναντι σε αρνητικά φαινόμενα, όπως είναι η βία, η χυδαιολογία, ο ρατσισμός, ο χουλιγκανισμός κ.λπ., ενώ μέσω των αρχών του Ολυμπισμού ισχυροποιούνται οι δεσμοί, η συνεργασία και η διεθνής φιλία των νέων, στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων.

    Το Παιδικό Φεστιβάλ έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους: ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και η Ένωση Βαλκανικών Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

    Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν οι χώρες: Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία-Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Κύπρος και Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του ΤΥΠΕΤ στο Διόνυσο.

    Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη) στο δημαρχείο Κηφισιάς, τόσο η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά , όσο και ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Καλός , εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στη διοργάνωση του φεστιβάλ, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός.

    Αναφερόμενη στη διοργάνωση του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαπολιτισμικής Συνεργασίας «ΠΑΣΙΦΑΗ», Μαίρη Φάρρου, τόνισε: «Με σκοπό τη διαπολιτισμική συνεργασία και διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των χωρών της περιοχής μας, η «ΠΑΣΙΦΑΗ» ανέλαβε να υλοποιήσει το όραμα του κ. Αντώνιου Τζίκα, Προέδρου του ΔΙΟΑΠ για τη θεσμοθέτηση ενός Παιδικού Φεστιβάλ με στόχο την ισχυροποίηση των δεσμών, τη συνεργασία και τη διεθνή φιλία των νέων, που αποτελούν και τη μοναδική ελπίδα για κάθε κοινωνική αλλαγή. Το πρόγραμμα ξεκινάει φέτος για πρώτη φορά πιλοτικά, φιλοξενώντας παιδιά από το Δήμο Κηφισιάς. Από τον επόμενο χρόνο η επιλογή των παιδιών θα είναι πανελλαδική».

    Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο «οικοδεσπότης» του προγράμματος, δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος ανέφερε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Δήμο μας η φιλοξενία αυτού του σπουδαίου φεστιβάλ, το οποίο θα καλλιεργήσει την εκπαίδευση πάνω στα ιδανικά του Ολυμπισμού. Η χώρα μας είναι πλέον έτοιμη να δώσει ανάλογες ιδέες που θα καταστήσουν την Ολυμπιακή Παιδεία μάθημα και συνείδηση των παιδιών. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές τούτης της προσπάθειας και από δω και στο εξής ο Δήμος Κηφισιάς θα στέκεται πάντα δίπλα στο Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας».


    πηγή:www.pathfinder.gr