ελληνική μουσική
    528 online   ·  210.845 μέλη

    Συναυλιες - Καλοκαίρι 2003!

    Anonymous
    05.07.2003, 03:12
    eida tous sigur ros.oti kai na pw tha paei xameno.Isws an diavasete tin kritiki gia tin sinavlia sto www.avopolis.gr na katalavete,an kai de nomizw...
    Mariagoros
    10.07.2003, 15:10
    Λοιπόν, νομίζω ότι ο Jorge πρέπει να με κάνει μουσικό ανταποκριτή του musicheaven...

    Χτες πήγα Λυκαβηττό στην συναυλία προς τιμή του Περπινιάδη που έφυγε απ'τη ζωή πρόσφατα. Δεν είμαι φανατική λάτρης των τραγουδιών του, απλά γιατί τα ακούσματα μου είναι πιο ελαφρά (από τους γονείς μου) και με μια αδυναμία στα καθαρά ρεμπέτικα λόγω μιας συνεργασίας που είχα παλαιότερα!Όμως τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι και με το λαϊκό και γενικά προσπαθώ να διευρύνω τους μουσικούς ορίζοντές μου, δε χάνω ευκαιρία όσο μπορώ να πηγαίνω και ν'ακούω ζωντανό. Έχει σημασία να βλέπω ζωντανά τους καλλιτέχνες που εκτιμάω γιατί μαθαίνω μελετώντας τους.
    Και φυσικά χτες μπόρεσα και πέρασα το στενό security και έγραψα 55 λεπτά φοβερής καλλιτεχνικής απόδωσης!!!

    Η ορχήστρα ήταν φοβερή με μια άψογη κοπέλα στο ακορντεόν (δυστυχώς μου διαφεύγει τ'όνομα της), με τον Μαρινάκη δεξιοτένη στο βιολί (ήταν και στην συναυλία του Νταλάρα με τη Μαρινέλλα), με τον Βασιλά πρώτο μπουζούκι... μια ορχήστρα ακέραιη, πλαισιωμένη από απίστευτα ονόματα στο τραγούδι, όπως Μαρία Σπυροπούλου (που είναι μαζί με τον Χ. Νικολόπουλο), Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Ασλανίδου, Μαριώ και Νίκος Παπάζογλου! Βγήκε κι ο Νικολόπουλος κι έπαιξε 10 λεπτά για να τιμήσει τον Περπινιάδη και στο τέλος εμφανίστηκε ο Μαργαρίτης με την δική του ορχήστρα...
    Επιμένω να μιλάω για την ορχήστρα γιατί καλοί είμαστε οι τραγουδιστές (κι εγώ τραγουδίστρια είμαι) αλλά η ορχήστρα έχει πολύ μεγάλη σημασία. Το πώς σε στηρίζει, το πώς σε βοηθάει να εκδηλωθείς πάνω στη σκηνή, χίλια δυό... Τα'χω περάσει και ξέρω! Όπως επίσης ο τραγουδιστής πρέπει ΠΑΝΤΑ να σέβεται τους μουσικούς και να μην παίρνει αέρα πάνω στη σκηνή ότι αυτός είναι και κανένας άλλος...

    Anyway, ήταν πολύ καλή βραδιά! Και όσοι μπορούν, ας πάνε απόψε να ακούσουν τον Π. Θαλασσινό και την Γλυκερία, πάλι στο Θέατρο Λυκαβηττού! Αν και άκουσα ότι στην συγκεκριμένη συναυλία θα γίνει πανικός και ίσως τώρα είναι αργά για εισιτήρια!!! Δυστυχώς, εγώ δεν μπορώ να πάω

    Καλά να περνάτε και να πηγαίνετε σ'όσα πιο πολλά live μπορείτε, οτιδήποτε μουσικό στυλ και να προτιμάτε...
    jorge
    10.07.2003, 16:04
    Quote:
    Λοιπόν, νομίζω ότι ο Jorge πρέπει να με κάνει μουσικό ανταποκριτή του musicheaven...



    Το συζητάς;;; Αν πας στην κατηγορία 'Παρουσιάσεις' και δεις το αρχείο (στα αριστερά) θα δεις δημοσιεύσεις από συναυλίες και μουσικές παραστάσεις που έχουν γράψει διάφορα μέλη :)-)

    Τι περιμένεις λοιπόν;;;

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από:: jorge στις 10-07-2003 16:09 ]
    Mariagoros
    10.07.2003, 16:25
    Thanks...

    Από την επόμενη συναυλία λοιπόν... Αν και πιστεύω ότι δεν είμαι τόσο καλή στο γράψιμο! Θα προσπαθήσω όμως και ελπίζω τα υπόλοιπα μέλη να με συγχωρέσουν για την απλότητα των κειμένων μου!

    Σε κάθε δρόμο πάντα υπάρχει ένας γκρεμός, αρκεί στην ώρα να τον δεις και να ξεφύγεις... ('Ο Γκρεμός' Χατζιδάκις)

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από:: Mariagoros στις 10-07-2003 16:26 ]
    geordan
    22.07.2003, 23:43
    Εγώ δεν θα το παίξω ανταποκριτής, απλά θα αναφέρω τις εντυπώσεις μου για τη συναυλία που αναφέρθηκε και η Mariagoros, δηλαδή αυτή του Διφώνου για τον Βαγγέλη Περπινιάδη.

    Αν και δεν είμαι μουσικός νομίζω ότι έχω άποψη ειδικά για το λαϊκό τραγούδι. Το είδος των τραγουδιών που ακούστηκαν, αν και μου ήταν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και οικείο άκουσμα, δεν είναι και το καλύτερό μου. Εννοώ δηλαδή το διασκεδαστικό, χορευτικό λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του '60, αλλά και το "κλαψιάρικο" τραγούδι της ίδιας περιόδου. Φυσικά και ακούστηκαν εξαιρετικά δείγματα αυτού του είδους, αλλά και κλασικά λαϊκά αριστουργήματα.

    Θα συμφωνίσω κι εγώ με την Mariagoros τονίζοντας ότι το δυνατό σημείο της συναυλίας ήταν η εξαιρετική ορχήστρα που και η πολύ σωστή για την περίπτωση ενορχήστρωση. Όσο για τους ερμηνευτές ο Ανδρεάτος έδωσε διαπιστευτήρια για το τι σημαίνει λαϊκός τραγουδιστής, ενώ ο Μαργαρίτης είχε να πει ρεπερτόριο του είδους του αλλά έμεινε μόνο 5-10 λεπτά. Πολύ καλοί, αν και όχι στο στοιχείο τους ο Παπάζογλου και η Μαριώ, ενώ ανταποκρίθηκαν επαρκώς η Σπυροπούλου και η Ασλανίδου (με λίγο τρακ στην αρχή). Περισσότερο θετική εντύπωση πάντως μου έκανε η Αλκαίου, η οποία ήταν καλύτερη από αυτό που περίμενα.

    Γενικά ήταν μια καλή συναυλία όπου οι συντελεστές τίμησαν το κοινό, το οποίο ήταν όμως πολύ λίγο για την περίπτωση.

    Υ.Γ. Η κοπέλα με το ακορντεόν, που είναι και σε μένα ιδιαίτερα συμπαθής, λέγεται Ζωή Τηγανούρια.
    dEUS
    23.07.2003, 01:04
    ti pepriniadis re?fetos eixe Massive attack,suede,puressence,godspeed u black emperor,mogwai,sigur ros,calexico,dandy warhols,moby k alla polla!!!!
    Giorgos
    23.07.2003, 01:04
    Παρεμπιπτόντως, η -συμπαθέστατη, όντως- Ζωή Τηγανούρια ήταν μια εκ των άψογων μουσικών που πλαισίωσαν τον Γιώργο Νταλάρα στις εμφανίσεις του στον Ζυγό, οι οποίες αποτυπώθηκαν στο διπλό live CD "Aπό καρδιάς". Εκτός από ακκορντεόν, κάνει και φωνητικά (back up vocals).
    Mariagoros
    28.07.2003, 17:02
    Αγαπητέ Geordan,

    χαίρομαι που συμφωνούμε! Ούτε κι εμένα είναι αυτό το αγαπημένο μου είδος αλλά μου αρέσει να εμπλουτίνω συνεχώς τα ακούσματά μου!!! Σ'ευχαριστώ για το όνομα της κοπέλας που έπαιζε ακορντεόν και εσένα Giorgos για τις παραπάνω πληροφορίες!

    Όσο για σένα dEUS με το ωραίο και έξυπνο ψευδόνυμο, δεν αντιλέγω... ¶λλο η Ελληνική μουσική κι άλλο οι Massive Attack και πίστεψέ με, τ'ακούω και τα δύο...

    Φιλιά χχχ
    jorge
    29.08.2003, 14:21
    Για όσους ειχαν σκοπό να πάνε στην Έμα Σάπλιν ή επιθυμούν να δουν Live τις... Hi-5

    "Η Εμα Σάπλιν ακύρωσε την ευρωπαϊκή περιοδεία της για προσωπικούς της λόγους, που η ίδια δεν ανακοίνωσε, κι έτσι δεν θα εμφανιστεί ούτε στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, είχαν προγραμματιστεί δύο συναυλίες της, στις 12 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και στις 13 στη Θεσσαλονίκη. Το ...κενό στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο θέατρο του Λυκαβηττού θα καλύψουν (12/9) οι «Hi-5». Οσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια μπορούν να τα εξαργυρώνουν στην «Ticket House». Πληροφορίες στο τηλ.: 210-3608366."

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/08/2003
    jorge
    10.09.2003, 00:51
    Ξέρεις κανείς αν υπάρχουν εισητήρια για την αποψινή συναυλία του Πορτοκάλογλου στο Λυκαβηττό; Έχετε ακούσει κάτι σχετικό;
    Elen
    10.09.2003, 12:10
    jorge, κάλεσε στο κεντρικό κατάστημα των Metropolis να σου πούνε: 210 3808549
    Επίσης, στα τηλεφωνα κρατήσεων: 210-7227233, 7227209

    Λίγα στοιχεία για την αποψινή συναυλία:

    Τέλη δεκαετίας '70. Μια παρέα φίλων από τη Νέα Σμύρνη αρχίζει να εκφράζει τις εφηβικές ανησυχίες της δημιουργώντας τους "Φατμέ". Εμπνευστής και ψυχή του συγκροτήματος ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Ακούστε τον στη συναυλία που δίνει μαζί με το συγκρότημά του (Οδυσσέας Τσάκαλος, Μάνος Πυροβολάκης, Ακης Κατσουμπάκης, Κώστας Γιαννίρης, Τάσος Φωτίου) και την Ανδριάνα Μπάμπαλη, την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου στο Λυκαβηττό.
    jorge
    10.09.2003, 12:54
    Ευχαριστώ Elen!
    Βρήκα ήδη εισητήρια, βέβαια μόνο για όρθιους. Αλλά νέοι άνθρωποι είμαστε !

    Αύριο θα γράψω εντυπώσεις.