ελληνική μουσική
    768 online   ·  210.849 μέλη
    W4TT4N4B3
    18.09.2005, 06:59
    An Ideal For Living 7" (June 1978)

    1.Warsaw
    2.No love lost
    3.Leaders of men
    4.Failures



    Αυτό είναι το εξώφυλλο 1 απο τις αφορμές που πυροδοτησαν την παραφιλολογια για τη σχεση των J0y D1vision και του Curtis με τη ναζιστικη ιδεολογια
    DeLaSane
    18.09.2005, 23:51
    Quote:

    Το μέλος W4TT4N4B3 στις 17-09-2005 στις 03:35 έγραψε:

    Και εγω την περιμενω, αλλα υπαρχει 1 ταινια που αναφερεται και στους JOy Division
    το 24Hour party people.

    Παντως το βιβλιο της γυναικας του Curtis ειναι το αντιθετο απο αυτο που εκαναν τα μελη του συγκροτηματος, και αυτο τους τιμα τους New Order.





    Nai thn exw dei. Kalh tainia, alla den leei kai tosa polla gia JD.
    vouliakis
    18.09.2005, 23:53
    «Love will tear us apart» (Ο έρωτας θα μας κάνει κομμάτια), τραγουδούσαν οι Joy Division πριν από χρόνια. Η αγάπη -γι' αυτό το τραγούδι- μας ενώνει, λένε 13 εικαστικοί καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της «Βαβέλ».

    Η ομαδική τους έκθεση, που θα φιλοξενηθεί μαζί με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις στον Τεχνοχώρο του δήμου Αθηναίων από την προσεχή Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, έχει ως τίτλο τη μεγάλη επιτυχία του post-punk συγκροτήματος. Ενα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1980 και πριν από δύο χρόνια ψηφίστηκε Νο 1 σινγκλ όλων των εποχών από το New Musical Express.


    Έργο του Διαμαντή Αϊδίνη


    «Ηταν μια ιδέα δική μου και της Νατάσας Μπαλάσκα, με την οποία είχαμε συνδιοργανώσει την ομαδική έκθεση-αφιέρωμα στον Μίκι Μάους» λέει ο Σπύρος Βερύκιος, που συμμετέχει με ένα έργο του. «Παλαιότερα είχαν υπάρξει εκθέσεις με ανάλογη λογική: μία για το σινεμά, μία μικρότερη με τίτλο "Εδώδιμος Τέχνη", πέρυσι ο Μίκι Μάους. Σιγά σιγά δημιουργήθηκε ένα πυρήνας καλλιτεχνών που τα "βρίσκανε" μεταξύ τους. Οι περισσότερες ομαδικές εκθέσεις γίνονται με άνευρο τρόπο. Συνήθως, υπάρχει ένας θεωρητικός ο οποίος παίρνει μια μπαγιάτικη ιδέα που είδε κάπου στο εξωτερικό και τη μεταφέρει σε μια γκαλερί, καλώντας κάποιους να συμμετάσχουν. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα άθροισμα "απομονωμένων" έργων».

    Στην προκειμένη περίπτωση, υποστηρίζει ο Σπύρος Βερύκιος, κάθε δημιουργός «πάντρεψε» την προσωπική του μυθολογία με εκείνη των υπολοίπων. «Αυτό που καταφέραμε είναι να δημιουργήσουμε ένα συλλογικό έργο. Υπήρξε ένας κοινός ενθουσιασμός που βοήθησε πολύ στη συνένωση». Ο κοινός ενθουσιασμός αφορά το τραγούδι των Joy Division που έγραψε ιστορία χάρη στην αλλόκοτη, βαρύτονη φωνή του Ιαν Κέρτις. Ο τραγουδιστής, που αυτοκτόνησε ένα μόλις μήνα μετά την κυκλοφορία του δίσκου, έγινε αφορμή να περάσει το τραγούδι στην ιστορία. Οσο για τον τίτλο, χαράχτηκε στον τάφο του αυτόχειρα κατόπιν επιθυμίας της γυναίκας του, για την οποία είχε γράψει το τραγούδι.

    Η τέχνη, πάντως, εξορκίζει το θάνατο! Το επιβεβαιώνουν οι 13 έλληνες εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση: Διαμαντής Αϊδίνης, Αγγελος Αντωνόπουλος, Γιώργος Βαβυλουσάκης, Κώστας Βαβυλουσάκης, Σπύρος Βερύκιος, Γιώργος Καζάζης, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Μιχάλης Μανουσάκης, Μανώλης Μπιτσάκης, Γιάννης Παπαγιάννης, Αγγελος Παπαδημητρίου, Αχιλλέας Παπακώστας και Χρύσανθος Σωτηρόπουλος. Τα έργα τους προσεγγίζουν με πολλούς τρόπους (και διάφορες τεχνικές) το θρυλικό τραγούδι. Κάποιοι έχουν αναπτύξει στενούς «δεσμούς αίματος» μαζί του, από την εποχή που πρωτακούστηκε. Αλλοι, νεότεροι, παρακινήθηκαν από τη δύναμη του τίτλου ή κάποια προσωπικά βιώματα.

    «Το τραγούδι των Joy Division αποτέλεσε ένα νέο πυρήνα, πάνω στον οποίο χτίστηκε μια ολόκληρη μυθολογία» λέει ο Διαμαντής Αϊδίνης, προσθέτοντας ότι είναι... συνομήλικος του τραγουδιού! «Μεγάλωσα με τη ροκ και ο Ιαν Κέρτις υπήρξε το μεγάλο μου ίνδαλμα. Στο έργο μου "γύρισα", κατά κάποιον τρόπο, τα μέσα-έξω του τραγουδιού. Εκανα ένα ανθρώπινο σώμα, που το μισό είναι ανδρικό και το άλλο μισό γυναικείο. Ο έρωτας, εδώ, δεν τους κάνει κομμάτια. Τους ενώνει εις σάρκα μία. Κάτι που δεν είναι κατ' ανάγκη χαρμόσυνο».

    Από άλλη αφετηρία ορμώμενος, δημιούργησε ο Γιάννης Παπαγιάννης το δικό του έργο: «Με τη γυναίκα μου δεν έχουμε ανταλλάξει ποτέ μια κακή κουβέντα. Θα μπορούσες να πεις ότι αυτό που ζωγράφισα είναι ένα αφιέρωμα σε όλους τους χωρισμένους! Με το έργο μου δεν προσπάθησα να προσεγγίσω το τραγούδι. Το χρησιμοποίησα, αντίθετα, ως σημείο εκκίνησης διευρύνοντας την αναφορά. Γι' αυτόν το λόγο, άλλωστε, έβαλα μέσα στη σύνθεση τους στίχους ενός άλλου ποιήματος, της Σίλβια Πλαθ, που λένε το ίδιο σπαρακτικό πράγμα με διαφορετικά λόγια».




    ¶ρθρο του ¶ρη Μαλανδράκη, από το ένθετο περιοδικό 7 στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία - 18/09/2005
    W4TT4N4B3
    21.09.2005, 23:41
    Αυριο ξεκινα το Φεστιβαλ Κομικ της Βαβελ.
    αφου σημειο αναφορας ειναι το Love Will Tear Us Apart
    παραθετω εδω τους στιχους του υμνου

    When the routine bites hard
    and ambitions are low
    And the resentment rides high
    but emotions won't grow
    And we're changing our ways,
    taking different roads
    Then love, love will tear us apart
    again (4)

    Why is the bedroom so cold
    Turned away on your side?
    Is my timing that flawed,
    our respect run so dry?
    Yet there's still this appeal
    That we've kept through
    our lives
    Love, love will tear us apart again (4)

    Do you cry out in your sleep
    All my failings expose?
    Get a taste in my mouth
    As desperation takes hold
    Is it something so good
    Just can't function no more?
    When love, love will tear us apart
    again (4)...

    paramithi
    22.09.2005, 13:17
    love will tear us apart..Υπέροχο κομμάτι..το εχω συνδεσει μ ενα δημιουργημα της φαντασιας μου..να ναι καλα
    ageras
    27.06.2006, 15:23
    Όλο και περισσότερες πληροφορίες ανακοινώνονται, καθώς περνάει ο καιρός για την βιογραφική ταινία του Ιαν Κέρτις. Το “Control” όπως θα λέγεται, θα σκηνοθετήσει ο Αντον Κορμπέϊν, γνωστός από τις συνεργασίες του σε video-clip των Depeche Mode, αλλά και σαν βασικός φωτογράφος τους.

    Τον ρόλο του Ίαν Κέρτις θα παίξει ο Σαμ Ρίλεϊ o οποίος συμμετείχε και στο 24 Hour Party People, ενώ η Γερμανίδα Αλεξάντρα Μαρία Λάρα θα υποδυθεί την φίλη του Κέρτις, Ανικ Ονόρε.

    Συμπαραγωγός στο “Control” θα είναι η χήρα του αυτόχειρα, Ντέμπορα Κέρτις. Μάλιστα το σενάριο της ταινίας, βασίστηκε κατά πολύ στο βιβλίο της “Touching From A Distance”. Την Ντέμπορα θα υποδυθεί η διάσημη ηθοποιός Σαμάθα Μόρτον.



    Πηγή:Pop-rock.gr
    ageras
    27.06.2006, 15:24
    David Bowie, Iggy Pop και Roxy Music μαζί φυσικά με τους New Order ετοιμάζουν τη μουσική για την ταινία- φόρο τιμής στον Ian Curtis.

    Η ταινία θα αρχίζει να γυρίζεται πολύ σύντομα και θα αναφέρεται στη ζωή του Curtis, που αυτοκτόνησε το 1980.

    Εκτός της μουσικής που θα γραφτεί τώρα, το soundtrack της ταινίας θα περιλαμβάνει και τραγούδια των Sex Pistols, των Buzzcocks και του Lou Reed.

    Το ρόλο του Curtis θα τον ερμηνεύσει ο Sam Riley τραγουδιστής των 10.000 things, σε σκηνοθεσία του Anton Cobijn


    Πηγή:red96.3
    W4TT4N4B3
    27.06.2006, 17:08
    η χηρα του αυτοχειρα δε μιλαει και με τα καλυτερα λογια για τον Curtis στο βιβλιο...
    καποια στιγμη πρεπει να γυριστει μια ταινια με τιτλο "η επιστροφη των Ζομπι" που θα αφηγειται τις προσπαθειες των ζωντανων να ζουνε εκμεταλλευομενοι τη φημη των νεκρων και κατα μια εννοια να ζουνε εις βαρος της μνημης τους...

    οπως και να εχει εγω την ταινια θα τη δω...στο 24Ηour Party People ο ηθοποιος που ενσαρκωνε τον Ian Curtis ηταν σχεδον ολοιδιος και αρκετα πειστικος στο ρολο και αφου θα ειναι ο ιδιος και σε αυτη αυτο ειναι ενας καλος οιωνος...
    sea_like_eyes
    21.05.2007, 00:03
    The Cure, Bauhaus, The Creatures, David Bowie, Iggy Pop and Depeche Mode. The Killers have recorded a version of "Shadowplay" for the soundtrack as well...
    το soundtrack θα ειναι καταπληκτικο...δεν το συζηταω
    W4TT4N4B3
    21.05.2007, 00:50
    Παράθεση:

    Το μέλος sea_like_eyes στις 21-05-2007 στις 00:03 έγραψε...

    The Cure, Bauhaus, The Creatures, David Bowie, Iggy Pop and Depeche Mode. The Killers have recorded a version of "Shadowplay" for the soundtrack as well...
    το soundtrack θα ειναι καταπληκτικο...δεν το συζηταω


    Έχει μπει στη λίστα ήδη...
    freak
    28.09.2015, 21:24

    Ας ξαναθυμηθουμε κατι, κυριως οσον αφορα τον Ian. Προκειται για την γνωστη ιστορια που νομιζω πως αξιζει να αναφερθει ξανα οποια κι αν ειναι η αποψη σας σχετικα με το αν ηταν η οχι οπαδος του Γ' Ραιχ.

    (Πηγη: http://perfectle.com/joy-division-and-martin-hannetts-production) />