ελληνική μουσική
    623 online   ·  210.830 μέλη

    Βασίλης Παπακωνσταντίνου Live στο Ηρώδειο

    ageras
    09.11.2005, 21:15
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιόρτασε τα 30 χρόνια του στην δισκογραφία με μια μοναδική συναυλία Κι ότι ζήσαμε τόσα χρόνια παρέα με τον Βασίλη προβλήθηκαν με φόντο... το σκηνικό του αρχαίου Ωδείου του Ηρώδου του Ατικού. Όπως ακριβώς ταιριάζει σ' αυτές τις περιπτώσεις. Ήταν μια βραδιά από εκείνες που αποτυπώνονται στην μνήμη μας για πάντα.

    Ο Βασίλης φρόντισε να περάσει και να μας θυμίσει στιγμές απ' όλη του την μέχρι σήμερα πορεία στην δισκογραφία. Απο το Βασίλης Παπακωνσταντίνου μέχρι τον Σταυρό του Νότου και από το Φοβάμαι και την Διαίρεση μέχρι το Όλα από χέρι καμένα τις Μικρές Νοθείες και το Σ' αγαπάω ακόμα.

    Τραγούδια που έχουν περάσει πια στην συλλογική μας μνήμη. Τραγούδια συνθετών όπως ο Μάνος Λοϊζος ο Θάνος Μικρούτσικος ο Γιώργος Χατζηνάσιος ο Νίκος Ζούδιαρης ο Γιώργος Ανδρέου. Τραγούδια φίλων του όπως η Αφροδίτη Μάνου ο Γιάννης Ζουγανέλης ο Χριστόφορος Κροκίδης ο Απόστολος Μπουλασίκης. Τραγούδια με τον ποιητικό λόγο του Νίκου Καββαδία και του Κώστα Καρυωτάκη. Τραγούδια που έβαλαν στο στόμα μας τους στίχους του Γιάννη Νεγραπόντη, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Κώστα Τριπολίτη, αλλά και των νεότερων, του Οδυσσέα Ιωάννου, του Βασίλη Γιαννόπουλου, του Γιώργου Λέφα κ.α.

    Και μαζί μ΄ όλα αυτά και μια απρόβλεπτη ερμηνεία στο Κι αν τα μάτια σου του Μάνου Λοΐζου και του ¶κου Δασκαλόπουλου.

    Μαζί του πέρα από τους φίλους του μουσικούς,
    Γιώργος Γεωργιάδης - Μπάσο
    Χριστόφορος Κροκίδης - Κιθάρες
    Στέφανος Δημητρίου - Τύμπανα
    Δημήτρης Τσάκας - Σαξόφωνο
    Βαγγέλης Πατεράκης - Μπάσο
    Διονύσης Βερβιτσιώτης - Βιολί
    Γιάννης Μουμούρης - Βιολί
    Καλλιρόη Διονυσίου - Βιόλα
    Σοφία Ευκλείδου - Τσέλο
    Δημήτρης Μαρινάκης - Τύμπανα
    Νίκος Σακελλαράκης - Τρομπέτα

    Και η ορχήστρα Femina Arte υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Γεωργιάδη που έκανε τα τραγούδια του να ακουστούν αλλιώς. Ενορχήστρωση: Νίκος Καλατζάκος.
    Και στις κερκίδες του Ηρωδείου το κοινό του Βασίλη που έκανε την βραδιά πραγματικά ξεχωριστή και συγκινητική. Οι αναπτήρες άναψαν, η ατμόσφερα φορτίστηκε, έγινε ροκ, πήρε φωτιά...
    Μια τέτοια βραδιά λοιπόν, πρέπει να αποτυπώνεται και να μένει για να τη θυμόμαστε για πάντα Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Ηρώδειο 2005 Ζωντανή Ηχογράφηση: ενα διπλό cd σαν δώρο, για τους φίλους του Βασίλη που βρέθηκαν στο Ηρώδειο για να τη θυμούνται και για εκείνους που δεν τα κατάφεραν, για να νιώσουν κάτι από την αίσθηση της.
    Η συναυλία έχει μαγνητοσκοπηθεί απο 8 κάμερες σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γκάβαλου και διεύθυνση φωτογραφίας της Κατερίνας Μαραγκουδάκη, και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε DVD μέσα στον Νοέμβριο

    πηγή:musiccorner

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : ageras στις 09-11-2005 21:17 ]