ελληνική μουσική
    574 online   ·  210.833 μέλη

    Εδώ και 50 χρόνια, οι Ελληνίδες ...ψηφίζουν.

    vouliakis
    08.03.2006, 12:05
    Τα πενήντα χρόνια άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από τις γυναίκες στη χώρα μας τιμά σήμερα η Βουλή, σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
    Στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας θα μιλήσουν η πρόεδρος του Σώματος και οι αρχηγοί των κομμάτων.

    Στο μεταξύ μήνυμα με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας:
    "Το ζήτημα της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων έχει αναδειχθεί παγκοσμίως σε θέμα πρώτης προτεραιότητας.
    Η πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια είναι σημαντική καθώς οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών έχουν μειωθεί αισθητά.
    Το χάσμα όμως παραμένει καθώς οι θεσμικές αλλαγές στις οποίες έχουμε προχωρήσει δεν αρκούν από μόνες τους. Η ισότητα για μια δημοκρατική κοινωνία δεν είναι κάτι δεδομένο.
    Είναι το ζητούμενο, απαιτεί αγώνα, μεταρρυθμίσεις, αλλαγές κυρίως στη νοοτροπία.
    Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια καλή αφορμή για να αναλογισθούμε τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε όλοι μας για να "πέσουν" και τα τελευταία τείχη, να αρθούν οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ανδρών και γυναικών, να στηρίξουμε έμπρακτα και ουσιαστικά τις εργαζόμενες μητέρες, έτσι ώστε να πετύχουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία", αναφέρει στο μήνυμα του ο κ. Παπούλιας.

    "Στις ημέρες μας η ισότητα είναι μια επείγουσα ανάγκη για εκατομμύρια γυναίκες, είναι μια δυναμική που έχουν ανάγκη τόσο η οικονομία όσο και οι κοινωνίες μας", τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΓ Ισότητας.

    Πηγή: news.pathfinder.gr , ERT.GR