ελληνική μουσική
    723 online   ·  210.848 μέλη

    Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

    jorge
    27.03.2006, 20:31
    Δελτίο Τύπου

    Μουσικοί ετοιμάζονται, όργανα κουρδίζονται, πεντάγραμμα ξεφυλλίζονται. H 21η Ιουνίου πλησιάζει και πάλι! Το μεγαλύτερο μουσικό κάλεσμα του καλοκαιριού έχει σκοπό να ακούγονται μουσικοί και μουσική, σε κάθε γωνία της πόλης, σε κάθε πόλη.
    Δηλώστε συμμετοχή τώρα! Γιατί όπως είπε ένας καλλιτέχνης: «η ημέρα της μουσικής είναι ο καλύτερος λόγος για να γιορτάσουμε!»

    Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ετοιμάζεται να μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε ένα ατελείωτο «πάρτυ», για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά! Κέφι, τραγούδια, μελωδίες και πολλά «decibel», θα ταξιδεύουν από τη Μαβίλη έως το Γκάζι. Χορωδιακές φωνές ανάμεσα στα δέντρα του Εθνικού κήπου ή hip hop πάνω στη Σταδίου; Πνευστά και τζαζ Funk στην Τεχνόπολη ή χοροπηδητό με electro έξω από το δημαρχείο;

    Όλα αυτά σε ένα συναρπαστικό τριήμερο (21 - 23 Ιουνίου) που θα αλλάξει τους ρυθμούς της πόλης με ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε πάνω από δέκα σημεία.

    Η μουσική περιήγηση θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 μουσικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό (τελική ανακοίνωση τέλος Μαΐου). Πρωτοεμφανιζόμενοι, ανερχόμενοι και γνωστοί καλλιτέχνες θα καλύψουν όλα τα γούστα με Παραδοσιακή, Jazz, Rock, Pop, World, Electro, Hip Hop, Dance, Reggae, Funk, Έντεχνη, Κλασσική και Συμφωνική μουσική.

    Όλοι οι μουσικοί και όλα τα είδη μουσικής, μας προσκαλούν για μία ακόμη φορά να κατακλύσουμε τις πλατείες ώστε η 21η Ιουνίου να αποτελέσει και πάλι την μεγαλύτερη μουσική ημέρα του χρόνου (100.000 θεατές το 2005!).

    Η ανάπτυξη και η εξάπλωση του θεσμού συνεχίζεται πανελλαδικά. Επισήμως από το 2006, οι πόλεις των Γιαννιτσών, της Κατερίνης, των Τρικάλων και των Σερρών, εντάχθηκαν στο εθνικό δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Έτσι, ο εορτασμός της ημέρας της μουσικής καθιερώνεται ανά την Ελλάδα και δίνει ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον με όλο και περισσότερες μουσικές εκδηλώσεις. Ελπίζουμε το φετινό καλοκαίρι η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής να μας ταξιδέψει σε ακόμη μία μεγάλη πόλη, της οποίας τα νέα αναμένουμε με αγωνία…………

    Η προσπάθεια συνεχίζεται και επιβεβαιώνουμε ότι όπως πάντα, όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για όλους, γιατί όταν η μουσική γιορτάζει, είμαστε όλοι καλεσμένοι.


    -----------------------------------------




    Πρόσκληση συμμετοχής σε νέες μουσικές προσπάθειες και εκδηλώσεις
    Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θέλει να προωθήσει, να βοηθήσει, ακόμα και να χρηματοδοτήσει αν γίνεται, κάθε μουσική προσπάθεια που θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων 21-23 Ιουνίου. Όποιος πέρασε πέρυσι στις 21 Ιουνίου από την πλατεία Μαβίλη, το Σύνταγμα ή το Γκαζοχώρι έγινε μάρτυρας μιας τέτοιας προσπάθειας. Είμαστε ανοικτοί στις ιδέες και τις προτάσεις σας στο info@musicday.gr

    Νέες σκηνές για περισσότερους καλλιτέχνες
    Φέτος γίνονται προσπάθειες για τη δημιουργία νέων μουσικών σκηνών. Ελπίζουμε το Σύνταγμα να χορέψει και πάλι καθώς σχεδιάζεται κεντρική σκηνή με διήμερες εκδηλώσεις με Pop, έντεχνη ελληνική και ίσως Rock μουσική. Ακόμα ευελπιστούμε να δημιουργηθεί μια ακόμη σκηνή με φόντο την Ακρόπολη. Ρεμπέτικό και Blues θέλουν να σμίξουν σε ένα «πάλκο» στην πλατεία Μοναστηρακίου!


    Η αποστολή των DEMΟ έχει αρχίσει!
    Ανεβείτε στη σκηνή και κάντε τη μουσική σας - μουσική όλων
    Στείλτε μας τις μουσικές σας προτάσεις και είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε να παίζετε ζωντανά στις 21 Ιουνίου. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς και σχήματα που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στα δρώμενα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Η μουσική γιορτάζει και σκοπός της είναι να μοιραστεί ζωντανά και να αγγίξει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

    ----------------

    Η «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής» υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Αθηναίων, τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο. (Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση) οργανώνει τη Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό δίκτυο της Γιορτής της Μουσικής στην Ελλάδα από το 1999.

    Για περισσότερες πληροφορίες www.musicday.gr ή με τον Γιώργο Φραγκάκη Τηλέφωνο, 210 7560305, Email: gf@musicday.gr