ελληνική μουσική
    843 online   ·  210.833 μέλη

    Depeche Mode live cd!!!!!!(Athens)

    ageras
    07.06.2006, 05:37


    Οι Depeche Mode πρωτοπορούν, δίνοντας στους fans τους ηχογραφημένη live τη συναυλία των Αθηνών! Ο αριθμός των CD θα είναι περιορισμένος (5.000 μόνο αντίτυπα).

    Oσοι λοιπόν, παρακολουθήσουν τη συναυλία των Depeche Mode την Τρίτη, 1 Αυγούστου στο TERRA VIBE, θα πρέπει να σπεύσουν γρήγορα στο merchandise point για να αγοράσουν τα ειδικά voucher και να δώσουν τα στοιχεία τους!

    Στην συνέχεια το show των Αθηνών, το οποίο και θα ηχογραφηθεί από τους επίσημους συνεργάτες τεχνικούς του συγκροτήματος, θα μιξαριστεί και το αποτέλεσμα του με ένα ειδικό και όπως πάντα ιδιαίτερο artwork θα αποσταλεί στους τυχερούς!

    Το live των Depeche Mode θα ανοίξουν οι ατμοσφαιρικοί Schiller και στη συνέχεια το απόλυτο chic συγκρότημα της χρονιάς, οι The Raveonettes.

    Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.


    Πηγή:avopolis.gr



    επισυναπτόμενα: depechemode.jpg 
    georgianoua
    21.06.2006, 17:32
    50 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕN ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Depeche Mode

    1. Για τα 30στά γενέθλια του Fletch (July 1991), ο Martin Gore έφτιαξε ένα group ειδικά για το party του. Το group ονομαζόταν The Sexist Boys και, εκτός από τον Dave και τον Martin, στο σχήμα ήταν και ο Wayne Hussey, από τους The Mission.
    Τα τραγούδια που έπαιξαν ήταν τα "Hello Hello I'm Back Again"-Gary Glitter, "Dancing Queen" - ABBA, και "20th Century Boy" - T-Rex." 2. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούνε οι DM στο video clip “Never Let Me Down Again” είναι το BMW “isetta”, του 1958

    3. Η μίζα που ακούγεται στην εισαγωγή του Stripped είναι από την PORCHE 911, του Dave.

    4. Το Blasphemous Rumours έχει γραφτεί από τον Martin L. Gore, ενώ ήταν γυμνός στο υπόγειό του. Έχει γραφτεί για την αδερφή συμμαθητή του, που είχε αυτοκτονήσει.

    5. Στο Clean υπάρχει ως sample το bassline του "One Of These Days", των Pink Floyd.

    6. Το "The Thing You Said" χρησιμοποιεί τη μελωδία του "Almost", b-side στο "Electricity", των Orchestral Manoeuvres In The Dark

    7. Το Drum set του "Never Let Me Down Again" είναι βασισμένο στο "When The Leeve Breaks", των Led Zeppelin

    8. Ο Dave Gahan οδηγήθηκε στο ίδρυμα αποτοξίνωσης Exodus Detox Centre, στο Λος Αντζελες, στις 28 Μαίου 1996, μετά από overdose ναρκωτικών με ένα θανατηφόρο κοκτέιλ κοκαΐνης και ηρωίνης. Ύστερα από λίγες ημέρες, του απαγγέλθηκαν και κατηγορίες από την αστυνομία του Λος Άντζελες, όπου μετά από δίκη, του απαγγέλθηκε ποινή κάποιων ωρών κοινωνικής εργασίας, αλλά και υποχρεωτική θεραπεία σε κέντρο αποτοξίνωσης.

    9. Ο Dave Gahan έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στις 17 Αυγούστου του 1995, ενώ ήταν στο ίδρυμα αποτοξίνωσης Cedars-Sinai Medical Centre. Επίσημη επιβεβαίωση δεν δόθηκε ποτέ, για εύλογους λόγους, τη συγκεκριμένη περίοδο τουλάχιστον, ωστόσο όμως, μετά το 1998 ο Dave από μόνος του έχει παραδεχτεί το γεγονός σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, αλλά και σε κάποιες συνεντεύξεις του.

    10. Μέχρι το 1986 δεν υπήρχε κανένα νομικό έγγραφο που να κατοχύρωνε τη συμφωνία μεταξύ του γκρουπ και της δισκογραφικής εταιρείας Mute. Μέχρι τότε υπήρχε μόνο μια χειραψία και ο προφορικός λόγος για διανομή των κερδών 50/50.

    11. Ο λόγος που έγιναν τα συμβόλαια ήταν από φόβο του Daniel Miller, καθώς μόλις τον είχε χτυπήσει η "επάρατη" νόσος, να μην πέσουν στα χέρια βέβηλων μεγάλων δισκογραφικών. Παρόλ’ αυτά, μέχρι σήμερα ο Daniel Miller έχει καταφέρει και έχει νικήσει τον καρκίνο.

    12. Στην εισαγωγή του "Black Celebration" μπορείτε να ακούσετε τον Daniel Miller να μιμείται, όσο μπορούσε καλύτερα, τον Winston Churchill λέγοντας "A brief period of rejoicing."

    13. Η φωνή στην αρχή του κομματιού λέει επί λέξη:
    "Volution of nuclear arsenals and arms race's social-psychological problems are examined in the reports".
    "Η συγκέντρωση των πυρηνικών οπλοστασίων και των κοινωνικών-ψυχολογικών προβλημάτων, που προέρχονται από την αλόγιστη συλλογή των όπλων, εξετάζονται στις αναφορές",
    στα ρωσικά είναι δηλαδή: "v dokladakh rassmatrivayetsya evolyutsiya dernykh arsenalov i sotsialno-psihologicheskie problemy gonki horuzheniy",
    ακούγεται σαν να προέρχεται από το Σοβιετικό ραδιόφωνο, χωρίς όμως να γνώριζε για ποιες αναφορές μιλάει.

    14. Στο "Agent Orange" ακούγεται και κώδικας Μορς. Η αποκωδικοποίηση του μηνύματος είναι: "Εάν κάποιος μπορεί να ακούσει αυτό, παρακαλώ βοηθήστε με! "

    15. Ο Martin στην επίσκεψη των DM στην Αθήνα, για το Rock In Athens, το 1985, είχε την κακή ιδέα να κάνει βόλτα στο Μοναστηράκι με μαύρη φούστα, όπου και έπεσε στα χέρια κάποιων Ελλήνων skin heads που τον έδειραν.

    16. Tο "What's Your Name?" είναι ένα κομμάτι που στην πραγματικότητα έγραψε ο Vince για να "πικάρει" τον Adam Ant, λόγω της γκέι φύσης του.

    17. Violator:
    O Μικρός Πρίγκιπας είναι μυθιστόρημα γραμμένο από τον Antoine St. Exupery. Είναι μια παιδική ιστορία στην οποία ένας πιλότος συντρίβεται και πέφτει σε έναν πλανήτη και συναντά τον μικρό πρίγκιπα. O πιτσιρικάς έχει μαζί του και λατρεύει ένα τριαντάφυλλο, το οποίο και προσπαθεί συνέχεια να προστατέψει (εξού και το θέμα του "Violator")... Η ιστορία του τριαντάφυλλου είναι μια από τις πολλές που εξιστορούνται στο βιβλίο... Όμως, όλη η ιστορία ακολουθεί τον μικρό πρίγκιπα να εξιστορεί την αναζήτησή του για το τριαντάφυλλο (βίντεο "Enjoy The Silence" με τον Ντέηβ, ως μικρό πρίγκιπα να περιδιαβαίνει διαφορετικά μέρη)...

    18. Useless:
    Tο πορτοκαλί Ford του 70 στο βίντεο Θα το ξαναδείτε σε μια σκηνή και στο βίντεο του "Freelove"!!!

    19. "Tora! Tora! Tora!" ερμηνεύεται ως "Τίγρης! Τίγρης! Τίγρης!" ("Tiger! Tiger! Tiger!") και ήταν το κωδικό όνομα επίθεσης των Γιαπωνέζων ενάντια στους αμερικανούς, στο Pearl Harbor.

    20. Ο DANIEL MILLER ανακάλυψε τους DM σε συναυλία στο Bridgehouse το ’80, όταν έπαιζαν support στον FAD GADGET ,ο οποίος ήταν ήδη στο δυναμικό της εκείνη την περίοδο.

    21. Tο "Speak & Spell" κυκλοφορούσε στα παιχνιδομάγαζα, στα τέλη τις δεκαετίας του 70 και αρχές 80, ως ένα ηλεκτρονικό παιχνιδάκι (με την μορφή πληκτρολογίου με μικρή οθόνη, σε χρώμα κίτρινο-κόκκινο) από την εταιρεία Texas Instruments και το σκεπτικό του ήταν ότι έγραφες λεξούλες, καθώς το παιχνίδι στις πρόφερε. Μαζί με αυτό υπήρχαν και το "Speak & Math" και το "Speak & Read".

    22. Pimpf (σύμφωνα με το Γερμανο-Αγγλικό λεξικό):
    (1) Squirt
    (2) Nice little chap
    (3) Member of a Hitlerian organisation for 10-14 year old boys.


    23. Πολύ πριν κυκλοφορήσει σαν single το "Personal Jesus", υπήρχε μια καταχώρηση σε διάφορες Αμερικανικές εφημερίδες, προωθητικό τρικ της Warner, που έλεγε "Call this number (...) and reach out your Own Personal Jesus". Καλώντας τον αριθμό αυτό άκουγε κανείς ηχητικό απόσπασμα του "Personal Jesus".

    24. Το Oberkorn, που όντως είναι "A Small Town", βρίσκεται στο Λουξεμβούργο.

    25. Tο μοναδικό ακυκλοφόρητο κομμάτι των Depeche Mode είναι το "Mother Me", απομεινάρι από την εποχή Violator. Ο μόνος που έχει αυτό το κομμάτι είναι ο Alan, αν και ο συνθέτης είναι ο Martin. Άγνωστο αν το κομμάτι απλώς έμεινε στο στάδιο της ηχογράφησης ή πέρασε και στο στάδιο της τελικής μίξης.

    26. "Agent Orange" είναι το κωδικό όνομα μιας ειδικής χημικής ένωσης που σαν υλικό χρησιμοποιήθηκε από τον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Βιετνάμ (υπήρχαν και άλλες ουσίες, όπου ανάλογα με το χρώμα του βαρελιού που τα αποθήκευαν, έπαιρναν και το αντίστοιχο όνομα - Agent Blue, Agent Red κλπ). Σκοπός του ήταν να αποψηλώσει την ζούγκλα, έτσι ώστε να είναι ορατοί οι Βιετκόνγκ και τα στρατόπεδά τους από αέρα, για τις επιθέσεις των αμερικανικών μαχητικών. Το χημικό όμως δεν ήταν δοκιμασμένο καλά και χρόνια αργότερα διαγνώστηκαν μορφές καρκίνου σε Αμερικανούς Βετεράνους. Όπλο μπούμερανγ, λοιπόν.
    Πέρα από τα παραπάνω, στο κομμάτι ακούγεται και κώδικας Μορς. Η αποκωδικοποίηση του μηνύματος είναι: "Εάν κάποιος μπορεί να ακούσει αυτό, παρακαλώ βοηθήστε με! "

    27. Ο Fletcher έχει φτιάξει ολόκληρο solo album, το οποίο υπάρχει μόνο σε δύο κόπιες.Τη μία την έχει ο Martin και την άλλη η γυναίκα του.Το album λέγεται Life in so-called space age.

    28. Το εξώφυλλο του A Broken Frame έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό LIFE σαν η καλύτερη φωτογραφία των 80’s.Ήταν μάλιστα και στο εξώφυλλο ειδικής έκδοσης εκείνη την περίοδο.

    29. Ο Fletcher την κοπάνησε από το Devotional Tour (Ν. Αφρική) λόγω nervous breakdown, από τις πολλές και συνεχόμενες συναυλίες το 93-94

    30. O Dave επιλέχθηκε από τον Vince Clarke, όταν ο τελευταίος τον άκουσε να ερμηνεύει το Heroes του David Bowie.

    31. Το See You ήταν το πρώτο κομμάτι που έγραψε στα 16 του ο Martin L. Gore και επειδή δεν άρεσε καθόλου στο Vince Clarke, δεν μπήκε στο speak +Spell.

    32. Τα πρώτα ονόματα των Depeche Mode ήταν τα No Romance In China, French Look και Composition Of Sound.

    33. Πρώτη δισκογραφική παρουσία των DM ήταν το Photographic, στη συλλογή Some Bizarre του Stevo.

    34. Μερικά από τα ονόματα που άνοιξαν τις συναυλίες τους όλα αυτά τα 25 χρόνια είναι οι Ministry,Blancmange,Portion Control,Eyeless In Gaza,Electronic,Front 242,Hard Corps,Nitzer Ebb,O.M.D.,The Farm,Thomas Dolby,Voice Farm,Wire,Electribe 101,
    Jesus And The Mary Chain,Sugarcubes,Primal Scream,Spiritualized,The Sisters Of Mercy,The The,The Wonderstuff,Van Morrison,Vaya Con Dios’Fad Gadget και Technique.

    35. Το μοναδικό ντουέτο που έχουν ηχογραφήσει είναι το "Waiting for the Night" στο Violator.

    36. Οι μόνες διασκευές που έχουν κάνει οι DM είναι τα Dirt(STOOGES), Route 66 (ROLLING STONES) και Moonlight Sonata No. 15.

    37. Στη συναυλία στο Μιλάνο το 1998, ο Dave είχε χαιρετήσει στα ελληνικά τους 100 του Hysterika, που είχαν παρευρεθεί εκεί, λέγοντας “ευχαριστώ”, μετά το τέλος του Stripped.Υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο γι’ αυτό.

    38. Η δισκογραφική εταιρεία που έχει φτιάξει ο Andy Fletcher ονομάζεται Toast Hawaii και το όνομα της το έχει πάρει από το μαγαζί που τους έφερνε τα σάντουιτς, όταν ηχογραφούσαν το BLACK CELEBRATION, στο Βερολίνο.

    39. Η γυναίκα του Dave Gahan είναι Ελληνίδα και κατάγεται από την Κω. Στη συναυλία στην Αθήνα το 2001 είχε ανέβει όλο το σόι της νύφης από το νησί για να γνωρίσουν το γαμπρό τους.

    40. Μέχρι το 85 η πλέον πολυπληθής συναυλία των DM, ήταν το Rock In Athens 23/07/1985, με 40,000 + άτομα

    41. Η ΕΜΙ, για να αποφύγει τυχόν διαρροές στο internet, όταν έστειλε το album στους δημοσιογράφους για προακρόαση, το ονόμασε Black Swarm – Dark Force και όχι Depeche Mode-Playing The Angel.

    42. Υπήρχε για χρόνια κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Κάννιγγος με την επωνυμία Depeche Mode

    43. Ο Martin L. Gore είναι στο top10 των πιο πλούσιων Βρεταννών μουσικών (και στους 20 o Vince Clarke)

    44. Αν και ο Martin ήθελε το Enjoy The Silence να είναι χαμηλών τόνων κομμάτι(μπαλάντα), ύστερα από επιμονή του Alan Wilder και του Daniel Miller, έγινε Dance.

    45. H Rough Trade είχε απορρίψει demo των Depeche Mode.

    46. Δήλωση Kevin Saunderson (Inner City) το Get The Balance Right! “Είναι το πρώτο house track που γράφτηκε ποτέ.” Για τους μη γνωρίζοντες, ο δηλών είναι ένας από τους πατριάρχες της σκηνής του house.

    47. Ενώ ο Gahan νοσηλεύοταν από ιδρυμα σε ίδρυμα αποτοξίνωσης, διάφοροι επιτήδειοι “φίλοι“ του, του είχαν κλέψει αυτοκίνητο, δύο Harley και το σπίτι του, από όπου του αφαίρεσαν το home studio και τις πιθανές δουλειές που είχε κάνει.

    48. Στο video clip του Leave In Silence ο σκηνοθέτης νόμιζε ότι ο τραγουδιστής ήταν ο Alan Wilder και όχι ο Dave. Γι αυτό φαίνεται ο Alan να τραγουδάει. Το λάθος αυτό δεν διορθώθηκε ποτέ και στο video ακόμα και σήμερα φαίνεται ο Alan να τραγουδάει.

    49. Ο Alan Wilder αποχώρησε από το γκρουπ γιατί τα υπόλοιπα μέλη δεν του έδωσαν ποτέ το credit που του άξιζε μέσα στο group.Όσοι γνωρίζουν καλά τους DM,ξέρουν πόσο πολύ δίκιο είχε ο Alan.

    50. Μετά από 20 χρόνια θα ξαναπαίξουν, ζωντανά το Photographic σε τελείως διαφορετική εκτέλεση, φέτος, στην τουρνέ του Playing The Angel.

    Πηγή:http://www.pop-Rock.gr/MUSIC/_MAGAZINE/art...keimeno_id=4591