ελληνική μουσική
    723 online   ·  210.833 μέλη

    Η Γιορτή της Μουσικής για πέμπτη χρονιά στην Αθήνα

    georgianoua
    07.06.2006, 13:47
    Ο Σταμάτης Κραουνάκης θα εμφανιστεί με την ομάδα Σπείρα Σπείρα στην Πλ.Κλαυθμώνος
    Αθήνα



    Σε μία απέραντη μουσική σκηνή πρόκειται να μεταμορφωθεί η Αθήνα από στις 19, 21, 22 και 23 Ιουνίου, καθώς για πέμπτη συνεχή χρόνια φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πολιτιστικά γεγονότα, τη Γιορτή της Μουσικής, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής (21/6).

    Η ιδέα για τη διοργάνωση μιας γιορτής για τη μουσική γεννήθηκε το 1982, από τον τότε υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Ζακ Λανγκ και στη χώρα μας διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Oργανισμό του Δήμου Αθηναίων και την εταιρεία ΜΕΣO (Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Oργάνωση).

    Η φετινή μουσική περιήγηση θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 μουσικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Πρωτοεμφανιζόμενοι, ανερχόμενοι και γνωστοί καλλιτέχνες θα καλύψουν όλα τα γούστα με παραδοσιακή, τζαζ, ροκ, ποπ, world, ηλεκτρονική, χιπ χοπ, Dance, ρέγκε, Funk, έντεχνη, κλασική και συμφωνική μουσική.

    Μουσικές παραστάσεις θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία της Αθήνας (Πλ.Μαβίλη, Γκάζι, Πλ.Κλαυθμώνος, Μοναστηράκι, Εθνικός Κήπος, Πλ.Κοτζιά κ.ά.), καθώς και στην περιφέρεια (Γιαννιτσά, Ιωάννινα, Κατερίνη, Σέρρες και Τρίκαλα).

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Πληροφορίες στο τηλ. 210 7560.305.

    news.in.gr

    vouliakis
    07.06.2006, 15:51
    Για τη γιορτή υπάρχουν ήδη δυο topics: εδώ κι εδώ...