ελληνική μουσική
    619 online   ·  210.846 μέλη

    Θανάσης Παπακωνσταντίνου live

    asimov_gr
    15.06.2006, 22:54
    Με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ του Η βροχή Aπό Kάτω, ο αξιόλογος τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα εμφανιστεί στις 23/6 στο θέατρο Λυκαβηττού και στις 29/6 στο θέατρο δάσους (Θεσσαλονίκη). Η συναυλία θα διαρκέσει τρεις ώρες. Συμμετέχει η Μάρθα Φριντζήλα.

    Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

    ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ
    29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

    Μαζί του η Μάρθα Φριντζήλα

    Μ΄ ένα καινούργιο δίσκο στις αποσκευές του, με τίτλο «Η βροχή από κάτω», ο Λαρισαίος τραγουδοποιός, έχοντας ήδη συμπληρώσει δώδεκα χρόνια στην δισκογραφία, συνεχίζει όπως αρμόζει.

    Στις 23 Ιουνίου θα εμφανιστεί στο Θέατρο Λυκαβηττού και στις 29 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους σε δύο εκπληκτικές μουσικές βραδιές.

    Μαζί με μία φοβερή ομάδα συνεργατών – καλλιτεχνών – μουσικών, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα τρίωρης διάρκειας, όπου θα ακουστούν τραγούδια από όλη την δισκογραφία του: «Αγία Νοσταλγία» (1993), «Στην Ανδρομέδα και στη γη» (1995), «Της αγάπης γερακάρης» (1996), «Λάφυρα» (1998), «Βραχνός Προφήτης» (2000), «Αγρύπνια» (2002), «Τα ζωντανά» (2004) και «Η βροχή από κάτω» (2006).

    Το ηχητικό αποτέλεσμα που βγαίνει από την σύμπραξη τόσων δημιουργικών μουσικών, που μάλιστα προέρχονται από διαφορετικά – θα λέγαμε – μουσικά ύφη, οδηγεί σε κάτι νέο, που δεν μπορεί να καλυφθεί από την υπάρχουσα μουσική ορολογία.

    Μια μπάντα που συνδέει το ροκ με την παράδοση, τους free jazz αυτοσχεδιασμούς με την λαϊκή μπαλάντα, την Δύση με την Ανατολή.

    Θανάσης Παπακωνσταντίνου: ανεπαρκής χρήση νυκτών εγχόρδων & φωνητικών χορδών
    Μάρθα Φριντζήλα: φωνή
    Γιώργος Μπαντούκ Αποστολάκης: κιθάρες, φυσαρμόνικα, φωνή
    Αλέξης Αποστολάκης: τύμπανα
    Δημήτρης Μπασλάμ: ακουστικό μπάσο
    Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, λαούτο, φωνή
    Φώτης Σιώτας: βιολί - βιόλα - πλήκτρα – φωνή
    Παντελής Στόϊκος: τρομπέτα – καβάλ
    Μιχάλης Χανιώτης: μπουζούκι – τζουράς
    Florian Micuta: πνευστά




    επισυναπτόμενα: Papakonstadinou.jpg 
    maroulaki_321
    15.06.2006, 22:58
    vasiloukos
    16.06.2006, 00:05
    Από τους πραγματικά μ ε γ ά λ ο υ ς των τελευταίων χρόνων [ειδικά οι δίσκοι ''Βραχνός Προφήτης'', ''Αγρυπνια'' και η ''Βροχή από κάτω'' ξεπέρασαν κάθε προσδοκία] ο Θανάσης το ψάχνει το πράμα κι αυτό είναι καλό. Και τραγούδια γράφει ωραία που ακροβατούν ανάμεσα στο λαϊκό και το σύγχρονο [πήξαμε στις ορολογίες πια!] και ορχηστρικά κομμάτια με jazz πινελιές και ... και ... και...

    Δεν τον έχω δει live ποτέ, η συναυλία στο Λυκαβηττό είναι μια καλή ευκαιρία, να με συγχωρήσει που δεν θα είμαι μέσα [περιορισμένα οικονομικά], τα βράχια έχουν κι αυτά τη δική τους αίγλη.....

    Να στε καλά!!

    Υ.Γ. Εξαιρετικά περιορισμένες οι συναυλίες του φετινού καλοκαιριού στο Λυκαβηττό -δεν ξέρω το λόγο, σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές που γίνονταν αρκετές ενδιαφέρουσες συναυλίες με μεγάλα ονόματα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Γιατί έτσι ρε παιδιά;; Απώλεια οργάνωσης ή έλλειψη κοινού;; Πριν λίγο γύρισα απ' τη συναυλία με τις Ρόδες, τους Μίκρο και τον Παυλίδη, μιλάμε για ελάχιστο κόσμο [θα μου πεις το ''εναλλακτικό'' -αν υφίσταται αυτός ο όρος για τις εν λόγω μπάντες- δεν προσφέρεται για ευρύ κοινό, άλλωστε οι λίγοι κάνουν τη διαφορά]... Ας όψεται η βροχή και το κρύο που μας χάλασε τη βραδιά, μιλάμε ΤΟ ΚΡΥΟ στα βράχια δεν την παλεύαμε μετά από κάποιο σημείο///
    louvainlln
    16.06.2006, 18:25
    gia akomi mia fora krima krima krima pou den tha vriskomai Ellada tote...
    maroulaki_321
    25.06.2006, 10:41
    Τι να λέω πάλι για τον Θανάση....
    Ολα τα παιδιά της ορχήστρας, και η Μάρθα Φριτζήλα ήταν απλά εκπληκτικοί.
    Υπέροχο με τελεία και παύλα.

    maroulaki_321
    02.07.2006, 21:46
    Το μαθα και επαθα. Θανάσης παπακων/νου μαζι με τον Σωκράτη μας στο Λαυριο λεει....
    Θα παω απο την προηγουμενη να κατασκηνωσω στο Λαύριο
    Και αλλη μια μέρα μετα την συναυλία να αναρρώσω



    ΓΙΟΥΠΙ
    nefos
    16.09.2006, 21:08

    Μια βραδιά στον Θανάση Παπακωνσταντίνου

    Μόνο για χάρη του...

    Της ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

    Ο καιρός «τσιμπάει». Φθινοπωρινή υγρασία αλλά, όσο κι αν ο αέρας είναι «Πεχλιβάνης», στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι θα δημιουργούνται απρόβλεπτες εστίες μικρών «Γούντστοκ» από εκείνους τους 18-25 που ανακαλύπτουν συνωμοτικά την καλή μουσική και τη μοιράζονται σε μικρές, χίπι τελετουργίες.

    Εσύ νόμιζες ότι δεν υπάρχουν πια; Υπάρχουν, όμως, και κάθονται με μπίρες ή ξαπλώνουν κάτω από τα δέντρα, στο αλσύλλιο του θεάτρου των Αναβρύτων. Του ταιριάζει να το πούμε δάσος απόψε, κατασκότεινο μάλιστα, να φέγγει μόνο η σκηνή κάτω, εκεί όπου οι μουσικοί του Θανάση Παπακωνσταντίνου τζαμάρουν. Πάνω μια κοπέλα, ψηλόλιγνη σκιά, περιμένει, λέει, την «Ανδρομέδα».

    Αλλά σειρά έχει η αδισκογράφητη «Περσεφόνη», που όλοι ψιθυρίζουν ότι θα 'ναι «στον καινούργιο του δίσκο». Για την ώρα αναδύεται με τη φωνή τής Φριτζήλα, ως αφιέρωση για μια 100χρονη γιαγιά την οποία συνάντησε ο Παπακωνσταντίνου στις Σέρρες και που όταν τη ρώτησε αν φοβάται τον θάνατο, εκείνη απάντησε: «Πού 'ν' τος;»

    Διγενής στο δικό του μουσικό σύμπαν, ο Λαρισαίος τραγουδοποιός αναμετρήθηκε συχνά τα τελευταία χρόνια με τη μεταφυσική ψύχρα της απουσίας. Μετά την ξόρκιζε σε διονυσιακές συναυλίες, όπου εκστασιασμένοι μουσικοί έπαιζαν ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς, βακχεύοντας την ελληνική παράδοση ή τις ηλεκτρικές εμμονές τους, ζαλισμένοι από «ιερούς» ατμούς που ποτέ δεν έκρυβαν πως ήταν ουίσκι. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανακάλυψε πιο αργά το ροκ ή τον αποστειρωμένο κι όμως ενδιαφέροντα ήχο του μινιμαλισμού του Φίλιπ Γκλας. Αλλά ακόμα κι όταν ο ίδιος βαπτιζόταν στα τσίπουρα της Λάρισας κι έφτιαχνε τα υπέροχα τραγούδια ενός ελληνικού, αλλά και τελείως δικού του νεο-φόλκ, ήταν ροκ.

    Από τον «Βραχνό προφήτη» άρχισε να διαφοροποιείται από ό,τι είχε κάνει μέχρι τότε, τραγούδια δηλαδή που εξηγούσαν γιατί ο Παπάζογλου ήταν αυτός που μας πρωτοσύστησε τον Λαρισαίο μουσικό. Κάτι τον έτρωγε τον Παπακωνσταντίνου και το έβλεπες. Φωνές συγγενών, εισαγωγές από τηλεοπτικά σίριαλ, το ραδιόφωνο στα βραχέα άρχισαν να εισβάλλουν στον μουσικό του γαλαξία. Η μουσική φόρμα άρχισε να αποδομείται, για να φτάσει εκείνος ο λάτρης της μπουζουκομάνας να επεξεργαστεί τον τελευταίο του δίσκο «Βροχή από κάτω» εξ ολοκλήρου στον κομπιούτερ. Οι στίχοι παρέμειναν ποιήματα, αλλά από τους δημοτικούς συνειρμούς ο χρόνος έφερε τη λογοτεχνία της Ευρώπης πρώτα κι αργότερα έναν πολύ προσωπικό υπερρεαλισμό.

    Αστέρας για εκείνους, μουσικούς και κοινό, που έψαχναν πώς μοιάζει το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι όταν προχωρεί θαρραλέα στη νέα εποχή, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου απέκτησε συνάφεια με τον Αγγελάκα και διατήρησε αυτή που είχε με τον Μάλαμα. Συνέχισε να αποδομεί τη μουσική του persona σε κινήσεις που έμοιαζαν παραξενιές: ν' ακούς τον Στόικο και τον Μπασλάμ και τον Μπαντούκ και τον «Τειρεσία» και την «Αγρύπνια» στο θέατρο «Χώρα» χωρίς ποτό δεν λέει.

    Η συναυλία στα Ανάβρυτα ήταν το αντίθετο: μια χαρούμενη υπαίθρια αντισυμβατικότητα. Για χάρη του Παπακωνσταντίνου έχουμε, άλλωστε, πρασινίσει τα παντελόνια μας στο γρασίδι του Woomad και στριμώξει τις διαθέσεις μας στα τραπέζια του «Γυάλινου». Για τη «Βάλια Κάλντα», το «Αστρο του πρωινού», το «Αερικό» καθόμαστε και πάνω στο υγρό χώμα. Αλλά αυτά είναι δικές του κατακτήσεις.

    Είναι σεβαστό ότι σ' αυτόν τον αγώνα του με τη μουσική καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι σταθεροί του συνεργάτες.

    Αλλο, όμως, η γοητεία των απελευθερωμένων μουσικών κι άλλο η «ασυδοσία» ενός εκτροχιασμένου σχήματος: ο Παπακωνσταντίνου έχει ένα ύφος και, όσο κι αν το «πειράζει», αυτό γουστάρει ο κόσμος που πάει να τον ακούσει. Παρεμβολές στην ατμόσφαιρα και στο ύφος, χάριν της συναδελφικής «αλληλεγγύης», πάσες, όπου κάθε μουσικός ερμηνεύει το τραγούδι που θέλει κι όπου, ανάμεσα σε γαϊτανόφρυδες γυναίκες και στυλίτες στα αγαπημένα τους ματόκλαδα, ακούγεται το «Should Ι stay or should i go», είναι σε βάρος της συνολικής αίσθησης. Υπήρχαν στιγμές προχθές που αυτή η μπάντα-παρέα θύμιζε συγκρότημα σε σχολική γιορτή. Η φορά του ανέμου άλλαζε υπέρ των Velvet Underground ή των Clash και εις βάρος της δομής. Μετά ο κόσμος, που βαριόταν εμφανώς αυτά τα «απωθημένα», συσπειρωνόταν ξανά κουπλέ-ρεφρέν. Και ήταν μοναδικό ανάμεσα στα δέντρα να σφυρίζει (βρε, αμάν-αμάν) αέρας «Πεχλιβάνης».

    Από τα τέλη Οκτωβρίου ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η μπάντα του και η Μάρθα Φριτζήλα θα εμφανίζονται στον «Σταυρό του Νότου».

    ενετ - 16/09/2006


    sunwing
    16.09.2006, 23:54
    Αγαπημένος συνθέτες που όμως νομίζω έχει αρχισει να ξεπερνά το αριστοτελικό μέτρο. Την τελευταία φορά που τον είδα στο Λασίθι ζωντανά απογοητεύτηκα γενικώς απο το σύνολο της ορχήστρας (που παλαιότερα τους θεωρούσα εκπληκτικούς) . Πολύ ποτό πάνω στη σκηνή, ένα κλίμα μπάτε σκύλοι αλέστε. Χρειάζεται και λίγο μέτρο στις εκδηλώσεις επί σκηνής ειδικότερα.
    maroulaki_321
    08.10.2006, 02:31


    Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στον Σταυρό του Νότου.
    Από 26 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 22.30
    μέχρι 9 Δεκεμβρίου.


    «Τρέξε να ψηλαφήσεις την πλάση ακριβέ μου, τα μπράτσα της απλώνει να κρατηθείς...»

    Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ένας από τους πολύ αγαπητούς τραγουδοποιούς, ανοίγει την φετινή περίοδο στον «Σταυρό» και ανεβάζει τη διάθεση μ' ένα πολύχρωμο mix από τη δισκογραφία του. Μαζί του θα έχει και την Μάρθα Φριτζήλα. Όπως στους δίσκους έτσι και στις συναυλίες του συνηθίζει να παίζει με τη «χειροποίητη μακρυμάνικη μπουζουκομάνα» του, δώρο του Ισίδωρου Παπαδάμου από τους Χειμερινούς Κολυμβητές.
    Στο πρόγραμμα που ετοιμάζει για εφτά τριήμερα, θα παρουσιάσει επιλογές και τραγούδια που συγκινούν, από την «Αγία Νοσταλγία» μέχρι το πρόσφατο «Η βροχή από κάτω» αλλά και καινούργια τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν.

    Σταυρός του Νότου
    Φραντζή και Θαρύπου 35-37
    Τηλ κρατήσεων: 210-9226975



    επισυναπτόμενα: papakonstantinou.jpg 
    Nafpaktos___
    15.03.2007, 13:21
    ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!!!


    Raindrop
    16.03.2007, 15:00

    swkraths
    17.03.2007, 08:26
    Τυχεροί οι Πατρινοί...Αλλά στην αφίσσα δεν αναφέρεται η Μάρθα Φριτζήλα...
    Αν δεν συμμετέχει θα χάσετε πολλά πάντως αν δεν την έχετε ακούσει....Δίνει την ψυχή της κάθε φορά....
    Raindrop
    17.03.2007, 18:20
    Τυχεροί...τρόπος του λέγειν... Τι τραβήξαμε μονάχα μέχρι να επαληθεύσουμε ότι θα γίνει..... Γι'αυτό και μόνο το λέω... Διαφορετικά,ναι,άι φιλ λάκι...
    Η Μάρθα ήταν να έρθει,αλλά δυστυχώς δεν θα είναι για λόγους ασθενείας...

    Ποιος καίγεται απόψε...και μύρισε η πόλη αγάπη....

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Raindrop στις 17-03-2007 18:21 ]


    jorge
    17.03.2007, 18:59
    Τελικά αυτή η αφίσα (που είναι κ το εξώφυλλο του πρόσφατου δίσκου) έχει καταλάβει κανείς τι συμβολίζει; Γιατί αν δε συμβολίζει κάτι, είναι άθλια.
    dimitrapan
    17.03.2007, 19:01
    Εγώ πάντως όχι και παρόλο που μου αρέσει ο Παπακωνσταντίνου, θα με βρεις σύμφωνη περί της κακογουστιάς της αφίσας...
    Raindrop
    26.04.2007, 13:34
    Μετά από μιά μικρή Οδύσσεια, που κράτησε πέντε χρόνια, με στιγμές ανάτασης αλλά και αδυναμίας, με απώλειες αλλά και εισόδια, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του φτάνουν στο τέλος(;) του ταξιδιού. Τελευταίος σταθμός το GAGARIN 205. Θα παρουσιάσουν ένα τρίωρο πρόγραμμα με τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του Θανάση - αλλά και κάποια άλλων δημιουργών - με την επιπλέον φόρτιση που επιβάλουν οι περιστάσεις.

    Συμμετέχουν:
    Μάρθα Φριντζήλα - φωνή
    Αλέξης Αποστολάκης - τύμπανα
    Γιώργο Μπαντούκ Αποστολάκης - ηλ. κιθάρα, φυσαρμόνικα και φωνή
    Δημήτρης Μπασλάμ - μπάσο
    Δημήτρης Μυστακίδης - ακ. κιθάρα, φωνή
    Φώτης Σιώτας - βιολί, βιόλα, πλήκτρα και φωνή
    Παντελής Στόϊκος - τρομπέτα και καβάλ
    Οι ηχολήπτες Χρήστος Μέγας και Μάκης Πελοπίδας

    Η βραδιά θα ξεκινήσει με τους Night on Earth.

    Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 18 ευρώ, στο Ticket Point (Ακαδημίας & Γενναδίου 3, πίσω από το ναό της Ζωοδόχου Πηγής, τηλ. 210 3840020) και το www.i-ticket.gr (τηλ. 801 11 60000).
    Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ «Αττική». Τηλέφωνο: 210 8547600-1.


    πηγή:melodia.gr