ελληνική μουσική
    632 online   ·  210.830 μέλη

    Aξίζει η αγορά κιθάρας με μονούς μαγνήτες;

    twr
    23.06.2006, 21:11
    Θέλω να αγοράσω μια fender stratocaster με μονούς μαγνήτες αλλά δεν ξέρω αν θα με βολέψει για τη μουσική που παίζω (ροκ). Έχω ακούσει πως είναι περισσότερο για μπλουζ αλλά όταν έπαιξα μια φορά κάτι σόλο σε stratocaster με μονούς μαγνήτες,έμεινα παραπάνω απο ικανοποιημένος. Ακούω τις απόψεις σας...
    dimko
    23.06.2006, 23:41
    Αν δε κάνει η Fender Stratocaster για ροκ, τότε έχει έρθει ο κόσμος τα πάνω κάτω

    Αλλίμονο αν δεν έμενες ικανοποιημένος.

    Το ότι παίζεις, ομως έτσι γενικά και αόριστα ροκ, δε βοηθάει μάλλον και τόσο...

    Για παράδειγμα, αν είσαι περισσότερο μέταλ τύπος, θα σου χρησίμευε περισσότερο μία με humbuckers...

    St_Anger
    24.06.2006, 13:01
    Βασικά εγώ θα έλεγα πως αν παίζεις πολλά solo καλήτερα να πάρεις Ibanez (iceman όλα ταλεφτά) ! για solo είναι ότι πρέπει! Από την άλλη αν παίζεις rif καλό είναι να πάρεις μία fender!
    twr
    25.06.2006, 20:35
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Dimko, για να διευκρινίσω, η μουσική που παίζω είναι κυρίως σε στυλ r.h.c.p. (αλλά και άλλα συγκροτήματα) και έχω προσέξει πως και ο John Frusciante (ο κιθαρίστας τους) χρησιμοποιεί stratocaster με μονούς μαγνήτες. Δεν παίζω τόσο metal αλλά δε θα με πείραζε να μπορώ να παίξω και κάποια power chords.
    twr
    26.06.2006, 14:38
    Κανένας άλλος επί του θέματος;
    stratocasteros
    27.06.2006, 00:58
    Όπως είπε και ο πρώτος φίλος, αν δεν έκαναν οι stratocaster για ροκ τότε καήκαμε!!!

    Σε ότι αφορά το metal αν προσέξεις πχ τις stratocaster του malmsteen είναι όλες με τρεις μονούς μαγνήτες.

    Το μόνο μειονέκτημα των single coils ειδικά αμα δεν πάρεις ακριβή κιθάρα, είναι οτι με distortion κάνουν από αρκετή έως άπειρη φασαρία, όταν δεν παίζεις.

    Τώρα έχει και πολύ μεγάλη σημασία πόσα λεφτά θες να διαθέσεις.

    Απλά γνώμη μου είναι οτι σε χαμηλές τιμές (γύρω στα 500 Euro), οι fender (μεξικάνικες) είναι πάρα πολύ καλές για τα λεφτά τους.

    Επίσης, μπορείς να κοιτάξεις και τις Olp. (Η olp είναι θυγατρική της music man, αν δε σου λέει τίποτα το όνομα, με music man παίζουν ο steve morse, o petrucci, o vinnie moore ο steve Luckather και εγώ!)

    Μπορεί να εντυπωσιαστείς!

    Φιλικά, κωνσταντίνος
    motorpsycko
    27.06.2006, 12:46
    Αν δεν σου κανουν οι μονοι που εχει απο το εργοστασιο μπορεις να βαλεις διπλους bartolini με μεγεθος μονου και δεν θα τη βαρεθεις ποτε και για ροκ και για τζαζ κ για οτι γουσταρεις. εχουν ωραια μπρατσα οι φεντερ
    motorpsycko
    27.06.2006, 15:58
    Το μέλος motorpsycko στις 27-06-2006 στις 12:46 έγραψε...
    Αν δεν σου κανουν οι μονοι που εχει απο το εργοστασιο μπορεις να βαλεις διπλους bartolini με μεγεθος μονου και δεν θα τη βαρεθεις ποτε και για ροκ και για τζαζ κ για οτι γουσταρεις. εχουν ωραια μπρατσα οι Fender και θα τη 'φχαριστιεσαι για πολυ καιρο. Θυμισου με τι κιθαρα ζωγραφιζε ο uli roth καποτε με τους Scorpions κι αν κολλας για το metal κι οι maiden με strat εχουν παιξει και τοσοι αλλοι. Ειναι πασπαρτου και ψηνομαι και γω για φεντερια...


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : ageras στις 27-06-2006 21:01 ]


    twr
    28.06.2006, 13:28
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Stratocasteros, η strat που σκοπεύω να πάρω είναι η standard mexico που στοιχίζει χονδρικά-χονδρικά 600e. Όσο για την κιθάρα του Malmsteen έχει όντως μονούς μαγνήτες...
    stratocasteros
    30.06.2006, 13:59
    Θα σου πω κάτι τελευταίο, για το όλο ζήτημα...

    Αφού έχεις καταλήξει σε φάση stratocaster, πριν αγοράσεις εν τέλει τη fender σου, κοίταξε μια και τις "olp" που σου είπα στο προηγούμενο μήνυμα.

    Στο λέω γιατί στην ηλικία σου, πήρα και γω μια fender mexico. Όλα καλά όλα ωραία.

    Η κιθάρα ήταν ότι έπρεπε γι αυτό που ήθελα και σίγουρα πολύ καλή για τα λεφτά της.
    Το σεπτέμβρη της έβαλα μαγήτες seymour duncan, (ενα διπλό σε μέγεθος μονού σαν και τους bartolini που λέει ο άλλος φίλος και δύο "αθόρυβους" μονούς) και τότε η κιθάρα πραγματικά απογειώθηκε.

    Το τεράστιο πρόβλημα είναι οτι σχεδόν σε ότι live έχω παρακολουθήσει, από ερασιτεχνικά group μέχρι και τους maiden, οι κιθαρίστες παίζουν με fender stratocaster!!!

    Εχω βαρεθεί να βλέπω κιθάρες ίδιες με τη δικιά μου παντού!!!

    Βέβαια θα μου πεις... κιθαρίστα σε κάνουν τα χέρια σου και το μυαλό σου και όχι τόσο το όργανο...

    Anyway, φέτος αγόρασα και μια ernie ball music man (υπενθυμίζω ότι είναι η "μαμά" εταιρία της olp που σου λέω να κοιτάξεις) και ειλικρινά αρρώστησα!!!
    Απίστευτος ήχος και σε καθαρό και σε βρώμικο.
    Και απο ταστιέρα, φίλε, έχω παίξει με αρκετές μάρκες, αλλά αυτό το πράγμα δε συγκρίνεται με τίποτα.

    Γι' αυτό μη βιαστείς!!!
    Βέβαια σου υπενθυμίζω οτι όλα αυτά είναι προσωπική μου γνώμη και τίποτα περισσότερο.

    Παρακάτω σου έχω ένα link για να δεις πως είναι οι music man και κατ επέκταση οι olp. Άμα σε ενδιαφέρει να ψαχτείς πες μου, για να σου πω που μπορείς να τις βρεις.

    Μία φωτό της sillhouette...
    http://www.ernieball.com/musicman/instrument_images/large/535/535-01-20-04.jpg

    To site της olp
    http://www.olpguitars.com/guitarmain.htm

    Φιλικά, κωνσταντίνος
    twr
    10.07.2006, 09:10
    Stratocasteros, κοίταξα τις olp αλλά όπως και να το κάνουμε έχω φάει γερό κόλλημα με τις fender. Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση...Motorpsycko, τι νόημα έχει να αλλάξω τους εργοστασιακούς μαγνήτες με διπλούς αντί να αγοράσω κατευθείαν με διπλούς μαγνήτες. Τέλος πάντων, αυτή τη στιγμή είμαι σε ένα μεγάλο δίλημμα.

    Standard Stratocaster (3 μονοί μαγνήτες)

    ή

    ΗSS Stratocaster (2 μονοί μαγνήτες, 1 humbucker)

    ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    stratocasteros
    13.07.2006, 22:43
    Λοιπόν!

    Αυτό που σου λέει ο φίλος από πάνω, έχει να κάνει με το εξής:

    Οι mexico stratocaster, σου υπενθυμίζω οτι έχω μία τέτοια, έχουν πολύ καλά ξύλα και ηλεκτρονικά για τα λεφτά τους, αλλά οι stock μαγνήτες είναι πολύ μέτριοι σαν ποιότητα και στους ήχους με distortion, κάνουν πολύ φασαρία όταν δεν παίζεις.
    Υπάρχουν διπλοί σε μέγεθος μονού (πχ. seymour duncan jb junior) και μονοί μαγνήτες που δεν κάνουν θόρυβο (πχ seymour duncan duckbucker). Σου λέω γι αυτούς, γιατί αυτούς έχω βάλει και πραγματικά αξίζουν!!! Τους bartolini δεν τους έχω ακούσει οπότε δεν εκφέρω άποψη. anyway, δεν πιστεύω οτι θα πρέπει να ασχοληθείς με αντικατάσταση μαγνητών από τώρα καθότι είναι αρκετά ακριβοί (περίπου 130 ευρώπουλα έκαστος) και βέβαια είναι κρίμα να αλλάξεις μαγήτες σε καινούρια κιθάρα.

    Σε ότι αφορά την επιλογή μονού ή διπλού στο bridge νομίζω οτι έχει να κάνει αποκλειστικά με το τι αρέσει στο αυτί σου. Άκου και την HSS και την SSS και διάλεξε!

    Άντε μεγειά!


    twr
    13.07.2006, 22:46
    Μάλλον για HSS το κόβω...