ελληνική μουσική
    843 online   ·  210.833 μέλη

    To LimeWire στο στόχαστρο της δισκογραφικής βιομηχανίας

    IxNiLaTiS
    18.08.2006, 12:15
    To LimeWire στο στόχαστρο της δισκογραφικής βιομηχανίας

    http://tech.pathfinder.gr/tech/205396.html




    Παράθεση:
    Νέα Υόρκη: Οι τέσσερις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες του κόσμου κατέθεσαν αγωγή κατά της δημοφιλούς υπηρεσίας ανταλλαγής αρχείων LimeWire, αξιώνοντας αποζημίωση 150.000 δολαρίων για κάθε τραγούδι που κατεβάστηκε παράνομα.

    Η αγωγή, που κατατέθηκε την Παρασκευή σε δικαστήριο του Μανχάταν από δισκογραφικές που ανήκουν στις SONY BMG, EMI, Universal και Warner, είναι η τελευταία μάχη στον πόλεμο κατά της διαδικτυακής πειρατείας, που ξεκίνησε την εποχή του Napster.

    Ο πόλεμος πήρε νέες διαστάσεις μετά την περυσινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, ότι οι εταιρείες που διαθέτουν υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων μπορεί να θεωρηθούν ένοχες για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας αν ενθαρρύνουν τους χρήστες να κατεβάζουν πειρατικά αρχεία.

    Η τελευταία αγωγή στρέφεται κατά της Lime Wire LLC, με έδρα τη Νέα Υόρκη, κατά του μητρικού ομίλου Lime Group LLC και προσωπικά κατά των διευθύνοντων συμβούλων της. Η LIme Wire και τα στελέχη της «είχαν άμεσο οικονομικό όφελος, και αποκόμισαν σημαντικά κέρδη, από την παραβίαση κατοχυρωμένων ηχογραφήσεων των εναγόντων», αναφέρει το κείμενο.

    Η Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών Αμερικής (RIIA), από την πλευρά της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «παρά της επανηλειμμένες προσπάθειες να προσελκύσουμε την προσοχή της Lime Wire, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον στην ανάπτυξη ενός νόμιμου επιχειρηματικού μοντέλου».

    Μόλις τον περασμένο μήνα, η εταιρεία που διέθετε το Kazaa, το δημοφιλέστερο λογισμικό ανταλλαγής αρχείων, συμφώνησε να αποζημιώσει τις δισκογραφικές εταιρείες με το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων και να λειτουργεί στο μέλλον ως νόμιμο ηλεκτρονικό δισκοπωλείο.
    Παράθεση: