ελληνική μουσική
    710 online   ·  210.832 μέλη

    Η κιθάρα να είναι η φωνή μου!!!

    Brokenchord
    13.09.2006, 22:55
    Όχι πως τα χέρια μου μπορούν να ακολουθήσουν την μουσική που σκέφτεται και φαντάζετε η καρδιά και το μυαλό μου. Αλλά να είπα να αρχίσω να ψάχνω από τώρα το θέμα γιατί με βασανίζει. Και να είμαι άνετος να μην βιαστώ και να μαζέψω και τα λεφτά. Ψάχνω για μια ηλεκτρική κιθάρα με την οποία όταν αρχίσω να βγάζω τα εσώψυχα μου να μπορεί να τα αναδεικνύει. Να τα τραγουδάει με φωνή αγγέλων. Να έχει διαυγή κρυστάλλινο καμπανιστό ήχο. Σα να στάζει μέλι και σα να λιώνει σοκολατένιο παγωτό μαζί !!! Η μια χορδή να συναγωνίζεται την άλλη για το ποια θα ακουστεί ποιο καθαρά και δυνατά. Να ακούς τον ήχο της και να σου έρχεται στο μυαλό ένα μαύρο φόντο μέσα στο οποίο περιστρεφόμενα διαμάντια ιριδίζουν υπό το φως λέιζερ. Ενός κυανού μοβ, κόκκινου της φωτιάς, ανοιχτού πράσινου και καθαρού μπλε. Θέλω να έχει θόρυβο αλλά και να μην έχει!!! Να έχει το χαρακτηριστικό μπούκωμα που μέσα από μία καμπίνα ενισχυτή ακούγεται………………. σκέτη αμαρτία !!!! Όσοι έχετε ακούσει το Rescue Me or Bury Me του Steve Vai θα καταλάβετε για τι μιλάω !!!! Κάτι μεταξύ Gary Moore και Steve Vai ο ήχος αλλά όλα αυτά στο μανίκι μιας Ibanez!!
    Με λίγα λόγια θέλω αυτή η κιθάρα να είναι η φωνή μου!!!
    Έχετε να προτείνεται κάτι, με την εμπειρία που διάθετε η να καταθέσετε κάποιες εμπειρίες που θα βοηθήσουν, εκτός από το να πάρώ τηλέφωνο την εταιρεία!!!

    vasilis23
    14.09.2006, 10:23
    προτιμω την Gibson....
    assasinos
    14.09.2006, 10:47
    Αν και δεν είμαι σε καμία περίπτωση ειδικός (ούτε καν κιθάρα δεν πιάνω στα χέρια μου) θα σου πω μια γενική κουβέντα και ελπίζω να σε βοηθήσει...

    Το να βγάλεις τα εσώψυχά σου δεν προυποθέτει να έχεις μία καλή και ακριβή κιθάρα...είναι να το έχεις μέσα σου, και να μπορείς ή να ξέρεις τον τρόπο να τα εκφράσεις.Η κιθάρα λειτουργεί σαν μέσο για να τα κάνεις όλα αυτά...αλλά ότι κιθάρα και να πάρεις, σαν μέσο θα λειτουργεί.
    Brokenchord
    14.09.2006, 13:05
    Το μέλος assasinos στις 14-09-2006 στις 10:47 έγραψε...
    Παράθεση:

    Αν και δεν είμαι σε καμία περίπτωση ειδικός (ούτε καν κιθάρα δεν πιάνω στα χέρια μου) θα σου πω μια γενική κουβέντα και ελπίζω να σε βοηθήσει...

    Το να βγάλεις τα εσώψυχά σου δεν προϋποθέτει να έχεις μία καλή και ακριβή κιθάρα...είναι να το έχεις μέσα σου, και να μπορείς ή να ξέρεις τον τρόπο να τα εκφράσεις κιθάρα λειτουργεί σαν μέσο για να τα κάνεις όλα αυτά...αλλά ότι κιθάρα και να πάρεις, σαν μέσο θα λειτουργεί.



    Σωστός σε αυτό που λες αλλά για φαντάσου ένα πάρα πολύ όμορφο ποίημα να το απαγγέλλει μια χοντρή γριά με μια ελιά στην μύτη και με την γέρικη φαφούτικη φωνή της.
    Και τώρα φαντάσου το ίδιο ποίημα να το απαγγέλλει αποδίδοντας όλα τα ηχοχρώματα μια
    κοπελάρα δύο μέτρα, χαμογελαστή και με πράσινα μάτια. Δεν ξέρω αν με πιάνεις τι θέλω να πω έτσι !!! Δεν γίνετε να πας στα αστέρια με το αυτοκίνητο χρειάζεσαι σίγουρα πύραυλο !!!
    Για να κάνεις αυτό που θες πρέπει να έχεις τον κατάλληλο ήχο και ποιότητα!!
    Δεν μπορείς να παίξεις στην κιθάρα μια πατιτούρα πιάνου
    Σίγουρα από τεχνικής πλευράς μπορείς αλλά από ήχο θα είναι κάπως. Βλέπεις άλλη αίσθηση η κιθάρα και άλλη αίσθηση ο ήχος του πιάνου!!!
    Σου φέρνω ένα χοντρό παράδειγμα διαφοράς ήχου από ήχο (συγκρίνοντας δυο διαφορετικά όργανα πράγμα πέρα για πέρα άδικο !!!)

    Η ζωή είναι ένα τραγούδι. Γι΄αυτό τραγούδησε το όσο ποιο δυνατά μπορείς. Γιατί λίγα πράγματα χρειάζεται κάποιος για να είναι ευτυχισμένος. Μια ψυχή να τον αγαπάει, μια καλοκαρδισμένη κιθάρα και όνειρα, πολλά όνειρα, όσα είναι τα αστερία στους γαλαξίες

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Brokenchord στις 14-09-2006 13:17 ]


    vouliakis
    14.09.2006, 13:25
    Brokenchord, δυο "λύσεις" έχω να σου προτείνω:

    Η πρώτη, είναι η -κλασική- βόλτα σε μαγαζιά και αντιπροσώπους. Δοκιμάζεις κιθάρες και επιλέγεις αυτή που σου "μιλάει".

    Η δεύτερη, είναι να παραγγείλεις κιθάρα (χειροποίητη) σε κάποιο "μάστορα". Θα του πεις ακριβώς τι θέλεις, θα την τσεκάρεις σε διάφορα στάδια της κατασκευής της κλπ. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, υπολόγισε πως η "φθηνότερη" κιθάρα θα κοστίσει περίπου 2.000 €.


    twr
    17.09.2006, 17:13
    Το μέλος Brokenchord στις 13-09-2006 στις 22:55 έγραψε...
    Παράθεση:

    Ψάχνω για μια ηλεκτρική κιθάρα με την οποία όταν αρχίσω να βγάζω τα εσώψυχα μου να μπορεί να τα αναδεικνύει. Να τα τραγουδάει με φωνή αγγέλων. Να έχει διαυγή κρυστάλλινο καμπανιστό ήχο. Σα να στάζει μέλι και σα να λιώνει σοκολατένιο παγωτό μαζί !!! Η μια χορδή να συναγωνίζεται την άλλη για το ποια θα ακουστεί ποιο καθαρά και δυνατά. Να ακούς τον ήχο της και να σου έρχεται στο μυαλό ένα μαύρο φόντο μέσα στο οποίο περιστρεφόμενα διαμάντια ιριδίζουν υπό το φως λέιζερ. Ενός κυανού μοβ, κόκκινου της φωτιάς, ανοιχτού πράσινου και καθαρού μπλε. Θέλω να έχει θόρυβο αλλά και να μην έχει!!! Να έχει το χαρακτηριστικό μπούκωμα που μέσα από μία καμπίνα ενισχυτή ακούγεται………………. σκέτη αμαρτία !!!!



    Tι λε ρε παιδί μου!!!
    absurdus_delirium
    21.09.2006, 13:23
    Το μέλος Brokenchord στις 13-09-2006 στις 22:55 έγραψε...
    Παράθεση:

    . Να τα τραγουδάει με φωνή αγγέλων. Να έχει διαυγή κρυστάλλινο καμπανιστό ήχο. Σα να στάζει μέλι και σα να λιώνει σοκολατένιο παγωτό μαζί !!! Η μια χορδή να συναγωνίζεται την άλλη για το ποια θα ακουστεί ποιο καθαρά και δυνατά.




    Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα σαντούρι.
    stratocasteros
    23.09.2006, 14:50
    odis13
    23.09.2006, 17:37
    Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να στείλεις ένα e-mail στον Juha Ruokangas για να σου φτιάξει τιν ιδανική κιθάρα.Αν βεβαια δεν σε πειράζει που η τιμή θα είναι πενταψήφιο νούμερο...



    επισυναπτόμενα: 2.jpg 
    odis13
    16.10.2006, 08:19
    Σοβαρά μιλώντας τώρα ( δηλαδή κάτο από πενταψήφιο νούμερο) είδα στο NS Guitar Workshop (www.guitars.gr) στη στήλη News ότι τώρα πια κατασκευάσουν custom κιθάρες με σχήμα Strat ή Tele με ξύλα και μαγνήτες της επιλογής σου.Τιμές από 500 μέχρι 650 ευρώ.Θα το ψάξω παραπάνω επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για Custom κιθάρα σε αυτά τα λεφτά.
    Εδώ

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : odis13 στις 16-10-2006 08:21 ]


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : odis13 στις 16-10-2006 08:22 ]


    rigas
    16.10.2006, 16:58
    Εξαρτάται από τον ήχο που θέλεις να αποδώσεις. Εγώ προτιμώ R&B ήχους και μου αρέσουν οι παλιές Ibanez, Gibson, Guild.