ελληνική μουσική
    637 online   ·  210.830 μέλη

    Λέκκας - Σπάθας στη Θεσ/νίκη

    LOTTE
    16.12.2006, 12:34
    Από 15 Δεκεμβρίου στην «Αίγλη» ο Γιάννης Σπάθας «ροκάρει» και ο Βασίλης Λέκκας «σοκάρει» με την απέραντη φωνή του. Μαζί τους οι εκλεκτοί Μανώλης Ανδρουλιδάκης στην κιθάρα, ο Στάθης Σαββίδης στο μπουζούκι και ο Γιάννης Φιλιππουπολίτης στα πλήκτρα.
    Κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Δεκέμβρη αλλά και στα ρεβεγιόν (24 και 25/12, 31 και 1/1/07, 5 και 6/1/07) εορταστικά στην «Αίγλη».

    Με αφορμή τον καινούργιο τους ήχο και την επικείμενη συνεργασία τους με την Λίνα Νικολακοπούλου παίζουν σε πρώτη εμφάνιση τα νέα τους τραγούδια. Μια πορεία και μια σχέση προσωπική και ιδιαίτερη του καθενός, που όλα αυτά τα χρόνια διαμορφώνουν την ιδιαίτερη μουσική τους ταυτότητα. Στο πρόγραμμά τους ακόμη θα παρακολουθήσουμε να ξεδιπλώνεται μια τεράστια γκάμα τραγουδιών, που έχουν σημαδέψει την καλλιτεχνική τους πορεία .

    Εδώ και 25 χρόνια ο Βασίλης Λέκκας μέσα από τις εμφανίσεις του δημιουργεί μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, με εφόδια το εξαιρετικό του ρεπερτόριο και την πολύ προσωπική και μοναδικά απογειωτική σκηνική και ερμηνευτική του παρουσία.

    H συνεργασία του με τον Γιάννη Σπάθα, μια εξίσου έντονη και ξεχωριστή προσωπικότητα , δημιούργησε από την πρώτη στιγμή ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός , καθώς και οι δύο τους θεωρούνται καλλιτέχνες υψηλών προδιαγραφών . Ο Σπάθας, συνθέτης και μουσικός με άπειρες συμμετοχές στην ελληνική δισκογραφία , και αρκετές δικές του συνθέσεις , θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς , ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας. Σαν κιθαρίστας ή ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και στο στούντιο με συνθέτες και τραγουδιστές όπως Οι: Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Μάνος Λοϊζος, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Ελένη Καραϊνδρου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, , Αφοι Κατσιμίχα, Μανώλης Λιδάκης, Βασίλης Λέκκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.ά.
    Σαν συνθέτης εκτός από τους δίσκους με τους SOCRATES έχει γράψει τα "ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΝΕΙΡΑ" και τα "ΚΛΑΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ" σε στίχους του Ευγένιου Αρανίτση και με ερμηνευτή το Βασίλη Λέκκα.

    «Αίγλη-Γενί Χαμάμ»
    Από Παρασκευή 15/12
    ώρα: 22:30
    Είσοδος με ποτό 20 €



    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Christine στις 16-12-2006 12:38 ]


    επισυναπτόμενα: 6707_LEKKAS%20SPATHAS.jpg