ελληνική μουσική
    708 online   ·  210.848 μέλη

    Νυχτερινή Διασκέδαση

    falimento
    22.03.2004, 17:08
    Χαιρετώ όλα τα μέλη του musicheaven.. Θα ήθελα να θέσω επί ιστοσελίδως σας, ένα θέμα το οποίο με απασχολεί τον τελευταίο καιρό και έχει να κάνει με την νυχτερινή διασκέδαση.. Όλοι μας πιστεύω ότι βιώνουμε και δυσανασχετούμε με το σημερινό τρόπο διασκέδασης..

    Πρώτον τα σημερινά ποσά τα οποία συναντάμε στην πιάτσα θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε υπέρογκα…Οι μισθοί τους οποίους λαμβάνουμε είναι αντιστρόφως ανάλογοι με το κόστος διασκέδασης.. Έχουμε φτάσει στο σημείο να συγκρινόμεθα με πόλεις όπως το Λονδίνο και το Βερολίνο στην ακρίβεια..

    Δεύτερον το σέρβις το οποίο απολαμβάνουμε είναι επιεικώς απαράδεκτο. Δεν συζητώ για τα clubs όπου πληρώνεις μια ντουζίνα λεφτά, σου προσφέρουν μπόμπες ποτά, σε ποδοπατούν και μετά λες και ευχαριστώ.. Όσον αφορά τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με live μουσική, εκεί επέρχεται το χάος..
    Δεν θέλωνα μιλήσω για κέντρα διασκέδασης όπως μπουζουκτσίδικα, πιατάδικα ή και ακόμα και για κέντρα που τραγουδούν γνωστά ονόματα (Πέγκυ Ζήνα, Ρουβάς, Μαζωνάκης) άλλωστε δεν αρμόζουν στην υφολογία του musicheaven.. Αναφέρομαι σε κέντρα όπου παίζεται έντεχνη μουσική.. Όταν λέμε έντεχνη μουσική τουλάχιστον για μένα θα πρέπει το όλο σκηνικό των εν λόγω μαγαζιών να αρμόζει με τη λέξη «έντεχνο».. Δυστυχώς όμως διαπιστώνω το αντίθετο.. Τα τραπέζια έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε έχεις τον άλλον από το διπλανό τραπέζι κολλητά δίπλα σου (αν πρόκειται για ωραία κοπέλα έχειν καλώς..), δεν μπορείς να πάρεις ανάσα.. κακός εξαερισμός, ντουμάνι η αίθουσα, μπουκάλι δεν βρίσκεις κάτω από 150 ευρώ.. και μαζί με όλα τα παρελκόμενα φτάνει εύκολα στα 350 αφού μετά από κάποια ώρα σε υποχρεώνουν να πάρεις και δεύτερο για να κρατήσεις το τραπέζι.. Κακή ποιότητα ήχου.. απελπισία..

    Θα μπορούσα να γράφω μέχρι το πρωί για όλα αυτά αλλά αρκετά ανέφερα και σας κούρασα.. θα ήθελα πολύ την γνώμη των μελών του musicheaven πάνω στον προβληματισμό μου..


    Υ.Γ.: Οι αρχαίοι μας είχαν διαχωρίσει από τότε τι σημαίνει διασκέδαση και τι ψυχαγωγία..
    Διασκέδαση βγαίνει απ το ρήμα «διασκεδάννυμι» όπερ σημαίνει «διασκορπίζομαι»
    Ενώ το «ψυχαγωγώ»βγαίνει από το ουσιαστικό «ψυχή» και το ρ. «άγω» όπερ σημαίνει οδηγώ την ψυχή μου.. Αχ να μοιάζαμε λιγάκι σε αυτούς τους ανθρώπους..




    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: jorge on 22-03-2004 19:25 ]
    Astron
    22.03.2004, 17:14
    Falimento έχεις δίκιο, πράγματι έτσι είναι τα πράγματα...
    Δεν ξέρω κατά πόσο φταίνε όμως οι καλλιτέχνες.
    Θέλω να πω ότι την ευθύνη την έχουν οι επιχειρηματίες που δεκάρα δεν δίνουν για το αν πάνω στη σκηνή είναι η Πέγκυ Ζήνα ή ο Μίκης Θεοδωράκης. Το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι να γεμίσει το μαγαζί και να πιάσουν όσο περισσότερα μπορούνε.
    Βέβαια ο έντεχνος καλλιτέχνης μπορεί να ασκήσει πιέσεις αλλά δεν ξέρω μέχρι ποιο βαθμό.
    falimento
    22.03.2004, 17:38
    Astron το θέμα χρήζει βαθιάς ανάλυσης.. Πιστέυω οτι την κύρια ευθύνη δεν την έχει ούτε ο ιδιοκτήτης αλλά ούτε και οι τραγουδιστές.. Την κύρια ευθύνη την έχουμε εμείς σαν έλληνες, σαν πελάτες, που ανεχόμεθα αυτήν τη κατάσταση και συνεχίζουμε να πηγαίνουμε,να πληρώνουμε και να ταλαιπωρούμαστε..
    jorge
    22.03.2004, 19:23
    Έχω παρατηρήσει και εγώ πως τα πράγματα είναι τραγικά σε κάποια μαγαζιά. Οι υπηρεσίες που σου προσφέρουν είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και ελάχιστες φορές βρίσκεις γκαρσόνια και μετρ που είναι έστω και λίγο ευγενικοί. Σε μερικά μαγαζιά (π.χ. Ζυγός) σκέφτεσαι ακόμα και το πως θα πας στην τουαλέτα, ιδιαίτερα αν είσαι από τη μέσα μεριά του τραπεζιού. Πάντως προχθες στο "Δίπλα Στο Ποτάμι" ήταν σχετικά καλά. Δεν υπήρχαν τα γνωστά ορθογώνια τραπέζια, παρά τα μικρά κυκλικά, ενώ όλες οι καρέκλες έβλεπαν τη σκηνή.

    Το άσχημο είναι πως υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση 25 ευρώ, κάτι που θεωρώ απαράδεκτο. Ακόμα και στο μπαρ να είσαι δηλαδή, πληρώνεις πάνω από 8.000 δρχ

    Πολύ καλό το θέμα falimento και πιστεύω πως είναι καλό να ανταλλάξουμε απόψεις για συγκεκριμένες μουσικές σκηνές, τιμές, service κλπ. Δεν είναι καλό να σωπαίνουμε, ειδικά όταν αυτά συμβαίνουν στα "χωράφια" μας.

    Γέλα... κι είν' η ζωή μια τρέλα


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: jorge on 23-03-2004 00:14 ]
    falimento
    22.03.2004, 23:53
    Παρακολουθώντας τις συζητήσεις στο forum και πολλές φορές μετέχοντας σε αυτές, παρατηρώ οτι το επίπεδο των ανθρώπων του musicheaven και των μελών του είναι αρκετά υψηλό και νοιώθω πολύ χαρούμενος αφενός μεν που βρήκα αυτήν την ιστοσελίδα και αφετέρου που μπορώ και ανταλάσσω απόψεις συζητώντας θέματα ουσίας και περιεχομένου.. Σίγουρα κάποια στιγμή θα θελα να τους συναντήσω και από κοντά..

    Έθεσα ακριβώς αυτό το θέμα για να μπορέσουμε όλοι να βγάλουμε συμπεράσματα και να συμμετάσχουμε στη διαδικασία επιλογής των κέντρων όπου πραγματικά αξίζει να δώσουμε τα λεφτά μας..
    Από τη μεριά μου θα φέρνω το όλο θέμα συνεχώς στο προσκήνιο και θα σε ενημερώσω jorge αλλά και όσους ενδιαφέρονται για τα μαγαζιά που έχω πάει και θα επισκεφτώ..

    Πια τι ζητάμε...? Φτάνει που δίνουμε τα ωραία μας λεφτουδάκια ας πιάνουν τόπο και ας μας συμπεριφέρονται αναλόγως