Η Αλήθεια πρέπει να λέγεται ακόμα και αν δεν είναι αρεστή ,
για την ιστορία !!!!
ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ
(Μουσική: Γιώργος Κατσαρός , Στίχοι: Γιώργος Οικονομίδης
Ερμηνεία: Φώτης Δήμας & Χορωδία)
Μέσα στ' Απρίλη τη Γιορτή
το Μέλλον χτίζει η Νιότη
αγκαλιασμένοι - δυνατοί
μ' Εργάτη, Αγρότη, Φοιτητή
και πρώτο τον Στρατιώτη.
------
Τραγούδι αγάπης αντηχεί
γελούν όλα τα χείλη
Και σμίγουν μέσα στην ψυχή
του Εικοσι-ένα η εποχή
κι η Εικοσι-μιά τ' Απρίλη
------
Μες στις καρδιές φτάνει ζεστή
του Απριλιού η λιακάδα
κι έχουν στα στήθεια μας χτιστεί
Θρησκεία, Οικογένεια
και πάνω απ' όλα ΕΛΛΑΔΑ!
Τραγουδιστές και ηθοποιοί που έπαιξαν σε εθνικοχουντικά σκετς: Ρένα Βλαχοπούλου, Φώτης Δήμας, Μαρινέλλα, Γιάννης Βογιατζής, Κώστα Βουτσάς, Γιάννης Πουλόπουλος, Νινή Τζάνετ, Νίκος Σταυρίδης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Σώτος Παναγόπουλος, Τρίο Γκρέκο, Νάντια Κωνσταντοπούλου, Ρένα Ντορ, Τζένη Βάνου, Σταμάτης Κόκοτας, Βίκυ Μοσχολιού, Τώνης Μαρούδας, Γιώργος Ζαμπέτας και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης με το γνωστό… Βατερλό του.
Για το τελευταίο, όσοι δεν γνωρίζουν, ας πληροφορηθούν: Σε επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Μπιθικώτση, η οποία δημοσιεύτηκε στο όργανο της χούντας «Ελεύθερος Κόσμος» του Σάββα Κωνσταντόπουλου στις 16 Νοεμβρίου 1967, ο συνθέτης γράφει:
«Γρηγόρη.
Διάβασα με κατάπληξη ότι πρόκειται να τραγουδήσεις στα “Δειλινά” τον “Υμνο της Επαναστάσεως”. Νομίζω ότι είσαι αρκετά μεγάλος για να καταλαβαίνεις τι πρόκειται να κάνεις. Πόσες ευθύνες επωμίζεσαι και σε τι σοβαρούς κινδύνους μπαίνεις. Κάθισε σπίτι σου με αξιοπρέπεια. Μην γκρεμίζεις με μια κλωτσιά αυτό που χτίσαμε μαζί τόσα χρόνια. Μην ακούς τους κερδοσκόπους και τους προσκυνημένους. Μη ρίχνεις στο βούρκο το όνομά σου και το όνομα των παιδιών σου, που σε λίγο θα ντρέπονται για σένα. Κάνε τον άρρωστο. Φύγε για το εξωτερικό. Εκεί μπορείς ν’ αρχίσεις μια καινούργια καριέρα. Η Μελίνα σε περιμένει. Γιατί αν εσύ ο Μπιθικώτσης, το πρωτοπαλίκαρο του Θεοδωράκη, γίνεις επίσημος τραγουδιστής της Δικτατορίας τραγουδώντας αυτό το άθλιο κατασκεύασμα θα πρέπει να ξέρεις ότι θα γίνεις ο πιο αχάριστος και τιποτένιος προδότης που γέννησε ο Λαός μας. Στο όνομα της φιλίας μας και για χάρη της γυναίκας σου, των παιδιών σου και όλων των αμέτρητων φίλων μας, σε ικετεύω να μ’ ακούσεις για τελευταία φορά. Μετά την Πέμπτη θα είναι αργά. Πάρα πολύ αργά.
(Υπογραφή: Μίκης Θεοδωράκης)
Ο τραγουδιστής της «Ρωμιοσύνης» και του «Αξιον Εστί», εκτός από Ρίτσο και Ελύτη, αξιώθηκε τελικά να τραγουδήσει και… Ηλία Καραμανέα, κονφερασιέ και στιχουργό του «Υμνου» της δικτατορίας, σε μουσική του αρχιμουσικού Α. Ρεμούνδου.
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 1967 σε μια καλλιτεχνική βραδιά υπό την αιγίδα του Κεντρικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Ενόπλων Δυνάμεων, στο κέντρο «Δειλινά» της Γλυφάδας, η Βίκυ Μοσχολιού και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τραγούδησαν, σε πρώτη εκτέλεση, τον Υμνο της δικτατορίας.
(πρόκειται για άλλο ύμνο , όχι αυτόν που ξεκινάει το ποστ)
[ τροποποιήθηκε από τον/την mixalis-kleanthis, 17-11-2013 21:50 ]
[ τροποποιήθηκε από τον/την mixalis-kleanthis, 17-11-2013 23:26 ]
επισυναπτόμενα: | timthumb-1.jpg |
Παράθεση:
|
http://www.kar.org.gr/?p=32613
kai ?
Μήπως υπάρχει ήδη; | Είναι πιθανό να γίνεται ήδη συζήτηση σχετικά με το θέμα που πάτε να δημιουργήσετε. Σε αυτή την περίπτωση όσα γράψετε θα πάνε χαμένα γιατί το topic θα κλειδωθεί. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση (λίγο πιο πάνω και δεξιά) |
Περισσότερα: http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=newtopic&forum=6&mod=#ixzz2kwFtqO3C
Τίποτα περισσότερο από τον πρώτο όρο δημιουργίας νέου θέματος.
Δεν το λέω εγώ, το site το λέει, και δεν έκανα τίποτα περισσότερο από να υποδείξω οτι υπάρχει ανάλογο τόπικ, οτι συζητήθηκε ήδη και ότι μπορεί να συνεχιστεί εκεί. Οπως κάνουμε πάντα με όλους.
Μμ ναι καταλάβαμε ,,,,, Ότι το κάθε μέλος του φόρουμ που θέλει να γράψει κάτι για ένα καλλιτέχνη η για μια επέτειο , πρέπει να ανατρέχει απ την ίδρυση του φόρουμ μπας και υπάρχει παρόμοιο θέμα.
Και ενώ το μέλος του φόρουμ ο Μιχάλης Κλέανθης εν προκειμένω ανοίγει και γράφει ένα θέμα για το πολυτεχνείο και τις μέρες εκείνες στις 21.38 σήμερα στην κεντρική σελίδα του φόρουμ , μετά την παρατήρηση της moderator Mary - Omikron στον χρήστη βρίσκεται ξαφνικά ένας χρήστης ''περαστική νότα '' και γράφει στο παρόμοιο θέμα που έχει δημιουργηθεί προ 3ετιάς και που δεν βρίσκεται ούτε στην ''κεντρική σελίδα'' ούτε στο ''επί του πιεστηρίου'' και μάλιστα στις 23.08.Απλώς του ήρθε του εν λόγω χρήστη να γράψει στο προ 3ετίας και όχι στο σημερινό θέμα…μμμ μάλιστα .
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ….
Υγ να παραθέσω λίνγκ για παρόμοια θέματα κατά καιρούς που συζητιούνται στη σελίδα? Δε θα το κάνω αλλά θα μπορούσα.
Δεν αντιλαμβάνομαι τι λες για καινουργιο χρηστη και μη ύπαρξη στο πιεστήριο. Ο αντμιν μπορει να ελέγξει. Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο συνεχίζει μια συζήτηση υπεράσπισης έναντι του ορθού.
Η κανονική ροή θα ήταν μετά το λινκ παραπομπής που έβαλα να κλειδωθεί το θέμα. Ωστόσο δεν προχώρησε εκει, με αποτέλεσμα την στείρα αντιπαράθεση επί των δεδομένων του site.
Oλα τα εκτός του "νέου" θέματος θα γινουν junk και go ahead.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ: Επειδη τωρα είδα την "περαστική νότα" που λες οτι έγραψε πρόκειται για μέλος απο το 2011 και μάλιστα με πρόσφατη δραστηριότητα στο ΜΗ με ένα τραγουδι του που πόσταρε και ζητησε γνώμες..ψάξτο, θα το βρεις στην ενότητα "Οι δημιουργίες μας" και μην δημιουργείς εντυπώσεις εκ του μη όντος. Αναρωτιέμαι αν έχεις κάτι ανάλογο στην εμπειρία σου να συνέβη στο ΜΗ και κάνεις υπαινιγμούς.
-----------------
Η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος.. (Αlbert Camus)
[ τροποποιήθηκε από τον/την mary_omikron, 18-11-2013 00:16 ]
Παράθεση:
|
Όσοι αντιλαμβάνονται , αντιλαμβάνονται .Όσοι δεν αντιλαμβάνονται πρόβλημα τους…
υ.γ Ωστόσο κάποια θέματα κατά την ταπεινή μου άποψη λόγω ακριβώς της θεματολογίας και του φόρου τιμής που φέρουν δεν πρέπει να κλείνουν…
Άσε που υπάρχουν πολλά παρόμοια θέματα μέσα στο φόρουμ που δημιουργούνται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από μέλη. Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα?
Το Θέμα του Γιώργου Κατσαρου ως συνθέτη του ύμνου δεν υπάρχει οπότε κλείστο άμα θές ...
Μπορείς να με μπανάρεις κι όλας
[ τροποποιήθηκε από τον/την mixalis-kleanthis, 18-11-2013 00:24 ]
Αν και το θέμα δεν με ενδιαφέρει καθόλου-ζουμε χειρότερη χειρότερη χούντα, απο το 2009-μια απορία, εκτός θέματος......Αυτοί οι κανόνες του φόρουμ και του σταθμού γενικότερα, πότε επιτέλους θα τηρηθούν?
Ευχαριστώ!
@ Μιxalis-Kleanthis Ατέρμονη συζήτηση άνευ περιεχομένου για το φαίνεσθαι. Δεν είναι ούτε στις προθέσεις μου ούτε στη δικαιοδοσία.
[ τροποποιήθηκε από τον/την mary_omikron, 18-11-2013 00:38 ]
Παράθεση:
|
Μας έπεισες τώρα .... για τις προθέσεις σου ... Κλείσε μου το τόπικ ΤΩΡΑ !!!!!!!!!
Εγώ αναρωτιέμαι αν γνωρίζεις τι δουλειά ενός μοντερέιτορ πέρα απ την τυπική γνώση των ορων και των κανόνων . Μιλάω για την ανθρώπινη πλευρά του θέματος.
Νομίζω ότι είναι ο τελευταίος που πρέπει να δημιουργεί αντιπαραθέσεις και εντυπώσεις για μέλη . Εγώ περιέγραψα αυτό που συνέβη και που είναι οφθαλμοφανές σ όποιον θελήσει να το δει. Δε δημιούργησα εντυπώσεις είπα αυτό που είδα. Εκτός αν αυτό δημιουργεί κάποια ερωτήματα ,αλλά από μόνο του χωρίς τη βοήθεια μου.
Εσύ όμως αν και μοντερειτορ δημιουργείς εντυπώσεις για τα μέλη όπως τώρα λέγοντας..
[Ατέρμονη συζήτηση άνευ περιεχομένου για το φαίνεσθαι]
[Αναρωτιέμαι αν έχεις κάτι ανάλογο στην εμπειρία σου να συνέβη στο ΜΗ και κάνεις υπαινιγμούς. ]
πράγμα απαράδεκτο. Αν έχεις να πεις κάτι περιμένω,,,,,,
Σέβομαι τις πολλές ώρεςπου αφιερώνεις στη σελίδα και την προσφορά σου στο φόρουμ , καθημερινά αλλά αυτό δε δίνει το δικαίωμα σε κανένα μοντερέιτορ να δημιουργεί κατ επανάληψη εντυπώσεις για τα μέλη. Το φόρουμ δεν είναι οικόπεδο κανενός νομίζω….. , και όλα τα μέλη έχουν ισα δικαιώματα.
Αυτά ...και κλείνει για μένα το θέμα.
Παράθεση:
|
Μιλάς εσυ για το φαίνεσθαι;.......τι έγινε σου τελείωσαν τα post αρνητικής αξιολόγησης; ούτε ενα μήνυμα δεν είναι on topic......
@ Ιxthis
Το άσπρο μαύρο δεν γίνεται όσο καλή ζωγράφος και να είσαι.
Δες τι έγραψες εσύ...πάνω σ΄αυτό αναρωτήθηκα, γιατί τα "μμμ.. μάλιστα" το "ουδέν σχόλιο" και τα διάφορα υπαινικτικά ήταν δικά σου.
Ο χρηστης δεν βρέθηκε ξαφνικά... υπάρχει απο το 2011 και αν εγραψε σημερα στο παλιό θεμα προφανώς ακολούθησε το λινκ, δεν ξέρω, ρώτησέ τον. Το αν δεν βρίσκεται στην κεντρικη σελίδα και στο πιεστήριο η ειδοποιηση για την απάντησή του είναι θέμα του αντμιν, μπορεί να ελέγξει.
Παράθεση:
|