αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Το Ηλιοτρόπιο
Home

11 Μαΐου 2015, 22:23
Χρονοκάψουλα
xaxakes  Υγρασιούπολη  deadlines  

Από τότε που έπιασα το νήμα από την αρχή και αποφάσισα να ξεκινήσω εκ νέου αυτό το blog , δεν έχει σταματήσει να βρέχει. Θαρρείς και θέλει η πόλη να δικαιώσει το παρατσούκλι που της αποδίδω και να γίνει η αιώνια Υγρασιούπολη.

Φυσικά δεν έχω κανένα δικαίωμα να παραπονιέμαι γι’αυτό. Ήταν κάτι που το ευχήθηκα ολόψυχα για αυτές τις δύο μέρες που αποφάσισα να κλειστώ σπίτι με σκοπό να γράψω. Βέβαια έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πώς τα deadlines και η διάθεση είναι δύο ποσά αντιστρόφως ανάλογα με τον εξής τρόπο: Όσο πιο πιεστικό είναι το deadline τόσο πιο χαλαρή και μη παραγωγική είναι η διάθεση αυτού που πρέπει να το εκπληρώσει. Και έχω γεμίσει τον τοίχο μου τεράστια κίτρινα χαρτιά με ημερομηνίες και υποχρεώσεις μήπως και ο παλαιομοδίτικος αυτός τρόπος υπενθύμισης λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά από τις υπενθυμίσεις του κινητού.

Και η μουσική να εναλλάσσεται, και να χάνομαι κάπου μεταξύ Σιδηρόπουλου και Κ.Βήτα και xaxakων, και αν μισοκλείσεις τα μάτια μπορείς να φανταστείς ότι είσαι όπου θες, ό,τι θες, όποιος θες και με όποιους θες.

Δεν έχεις άλλωστε και τίποτα τρομερές αξιώσεις για εξωτικούς προορισμούς. Δεν θέλεις ούτε καν να κλείσεις θέση σε αεροπλάνο. Μόνο μία χρονοκάψουλα και μια σβήστρα. Με την χρονοκάψουλα θα επέστρεφες στις πιο φωτεινές σου στιγμές και θα της έβαζες να παίζουν στο replay όπως τα αγαπημένα σου τραγούδια και με τη σβήστρα θα έσβηνες σκοτεινές στιγμές, μήνες και ίσως 1-2 χρόνια.

Το τηλέφωνο που χτυπά και η ολιγόλεπτη κουβέντα με πρόσωπο αγαπημένο σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Οι χρονοκάψουλες μας τελείωσαν και οι σβήστρες σβήνουν μόνο σημειώσεις γραμμένες με μολύβι-από αυτές που γράφεις πάνω στα αγαπημένα σου βιβλία , απαλά για να μην τα χαλάσεις πολύ.

Μεταξύ μας , ωραία τα παραμύθια ναι αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα αληθινά παραμύθια, αυτά που ζεις δηλαδή όταν κάνεις την καθημερινότητα σου όσο πιο όμορφη μπορείς με τα λίγα , γήινα , υλικά που διαθέτεις.

(το παρόν post έκλεισε με τη φωνή του Γιαννη Ναστα από τους Xaxakes να τραγουδά 'Στα ξαφνικά"


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


07 Μαΐου 2015, 20:37
Το Ηλιοτρόπιο vol1


(Το παρόν πρώτο post γράφτηκε υπό τις μελωδίες μιας playlist ελληνικού ροκ δημιουργίας της γράφουσας, καταναλώνοντας διπλό ελληνικό καφέ, αγναντεύοντας από το παράθυρο τα μαύρα σύννεφα πόυ τόσο ξαφνικά σκέπασαν τη Θεσσαλονίκη, με διάθεση άκρως νοσταλγική.)

«Κάθε τέλος, μια αρχή» Κλισέ φράση που χρησιμοποιείται ώστε να μη λυπόμαστε για ό,τι τελειώνει, υπονοώντας πώς κάτι καινούργιο ,καλύτερο , είναι στα σκαριά.

Το παλιό blog του υποφαινόμενου μέλους διεγράφη, ζήτω το νέο blog.

Δεν ξέρω σε τι μονοπάτια και πολιτείες θα μας οδηγήσει το νέο αυτό ταξίδι, ούτε πόσοι θα είμαστε..

Πρώτος σταθμός : Θεσσαλονίκη. Ή αλλιώς Υγρασιούπολη όπως χαριτωμένα την ονομάζω μετά από 25 χρόνια παραμονής σε αυτήν.  Η πόλη που αγαπώ να μισώ και μετά να ξανα-αγαπώ πορωμένα.

Από τα στενά της «νύμφης του Θερμαϊκού» θα γίνονται λοιπόν οι «ανταποκρίσεις» μας. Εκεί θα «παίζονται» οι ιστορίες μας πριν μεταφερθούν εδώ. Από τον Εύοσμο ως την Καλαμαριά και από την Αγίου Δημητρίου ως την παραλίας. Θα κάνουμε και ενδιάμεσες στάσεις στο Λιμάνι για μπύρα και αλητεία , στην Καμάρα για να βρούμε τους υπόλοιπους, στα λαδάδικα για ροκ βραδιές.  Από τους Αμπελόκηπους ως την Περαία και ακόμα παραπέρα.

(το παρόν post έκλεισε υπό τη φωνή του Παύλου Παυλίδη να τραγουδά «Θα ‘ρθει μια μέρα»)

 

 


2 σχόλια - Στείλε ΣχόλιοΣυγγραφέας
-sadahzinia-
Ραδιοφωνικός Παραγωγός
από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/-sadahzinia-


Tags

xaxakes Υγρασιούπολη deadlines

Γίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης