ελληνική μουσική
366 online   ·  204.039 μέλη


αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

Αργυρώ Καπαρού

Η Αργυρώ Καπαρού θεωρείται μια απο τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς.

Αργυρώ Καπαρού

Γράφει το μέλος krios8011 άρθρα στο MusicHeaven
Σάββατο 01 Αυγούστου 2009

Με την φωνή της μας έχει χαρίσει και μας χαρίζει υπέροχα τραγούδια όπως ο Παναγής, Τα μυστικά κ.α

 

Βιογραφικό

• Η Αργυρώ Καπαρού γεννήθηκε στον Πειραιά αλλά οι ρίζες της οδηγούν στο Ρέθυμνο και ακόμα πιο μακριά στη Μ. Ασία. Μεγάλωσε στην αγκαλιά μιας οικογένειας όπου η μουσική και το τραγούδι ήταν τρόπος ζωής.

• Σπούδασε μουσική καθώς και σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, με δασκάλα την Άννα Διαμαντοπούλου, "τη μητέρα της... στο τραγούδι", όπως λέει η ίδια.

• Σε ηλικία 17 ετών έκανε την πρώτη εμφάνιση της στο κινηματοθέατρο Ορφέας, σε μια παράσταση Κεφαλλονιτών δημιουργών. Από το 1987 τραγουδά επαγγελματικά.

• Το 1989 παίρνει το βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Μουσικής της Ιθάκης. Από τότε έχει τραγουδήσει σε συναυλίες δίπλα στην Ελένη Βιτάλη, τη Μαίρη Λίντα, τους Λαθρεπιβάτες, και τον Μάριο Τόκα. Αργότερα, συνεργάστηκε με τον Μανώλη Μητσιά στην Οδό Αριστοτέλους του Γιάννη Σπανού.

• Από το 1990 μέχρι το 1995 τραγουδά ελληνικά αλλά και ξένα τραγούδια σε διάφορες μουσικές σκηνές με ποικίλλα σχήματα.

• Το 1995 ταξιδεύει στο Παρίσι όπου και τραγουδά συμμετέχοντας σε μουσικό σχήμα με ελληνογαλλικό ρεπερτόριο.

• Την άνοιξη του '96 τραγουδά στην παράσταση Ερωτοπλοέω Β από την ομάδα χορού Ανάλια της Μαίρης Τσούτη, στο θέατρο Αποθήκη. Το καλοκαίρι του 1996 δημιούργησε μια πολυ-σύνθετη ομάδα, τις Φωνές, με μουσικούς, τραγουδιστές και ηθοποιούς, με την οποία περιόδευσε στην Ελλάδα ως το 1998, τραγουδώντας και παρουσιάζοντας οπτικοακου-στικά το έργο του ποιητή Νίκου Καββαδία.

• Χειμώνας '97-'98, Μουσική Σκηνή Isabella Live, Αθήνα

• Καλοκαίρι '98, θίασος, Ν. Υόρκη

• Χειμώνας '99, Μουσική σκηνή Liber Animus όπου παρουσίασε ένα πρόγραμμα με τίτλο Πού Πας χωρίς Αγάπη, με τον ηθοποιό Γιώργο Ψάλτου και τον τραγουδιστή Γιώργο Μοναχό, σε επιμέλεια του Μιχάλη Ρέππα.

• Καλοκαίρι 2000, συναυλίες με τον Πέτρο Γαϊτάνο και την Αγγελική Ζήκα.

Τα τρία τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη ομάδα ‘’Σπείρα-Σπείρα’’ .



Δισκογραφία


- 2001 Μετάξι είναι το βλέμμα σου - Τάσος Γκρούς (προσωπικός δίσκος)
- 2002 Τα μεγάλα τραγούδια - Μανώλης Μητσιάς (συμμετοχή)
- 2003 Μη μου χαλάσεις το όνειρο - Διάφοροι (προσωπικός δίσκος)
- 2004 Λαϊκοί δρόμοι - Χρήστος Νικολόπουλος (συμμετοχή)
- 2005 Τραγούδια της νύχτας - διάφοροι (συμμετοχή)
- 2006 26 ερμηνείες - διάφοροι (προσωπικός δίσκος)
- 2006 Αριστοτέλους και Ιθάκης - Χάρις Τσεκούρα (συμμετοχή)
- 2007 Απο κουρέλια νυφικό - Σταμάτης Χατζηευσταθίου (συμμετοχή)
- 2007  Όνειρα γυναικών - Βαγγέλης Σίμος(συμμετοχή)
- 2007 Μπουάτ-συλλογή (συμμετοχή)
- 2008 Ανοιχτή Ακρόαση - Νίκος Πιτλόγλου(συμμετοχή)




Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (4)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Administrator
jorge Chat
Musantiquus
#18802   /   01.08.2009, 14:26   /   Αναφορά
Καλή, αλλά όχι και οτι θεωρείται ... "Από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς".



Ζήτημα να την ξέρει ο 1 στους 10 και ζήτημα αυτός ο ένας να τη θεωρεί "από τις σημαντικότερες της νέας γενιάς". Ας προσέχουμε λοιπόν τι γράφουμε, διότι τέτοιες υπερβολές εκθέτουν τον καλλιτέχνη. Μπαίνει ο αναγνώστης να διαβάσει πράγματα και θαύματα για τον καλλιτέχνη και βρίσκεται μπροστά σε ένα βιογραφικό που έχει κυρίως συμμετοχές και δείχνει απλά μια αξιοπρεπή πορεία.



Αν ένα τέτοιο βιογραφικό αντιπροσωπεύει μία από τις "σημαντικότερες" ερμηνεύτριες της γενιάς μας, τότε μάλλον η γενιά μας είναι πολύ φτωχή μουσικά.



Προσωπικά, για μένα η Αργυρώ Καπαρού έχει απλά μια ωραία φωνή, την οποία μπορείτε να ακούσετε στο

http://www.youtube.com/watch?v=rlXRckfMqf4
emmanuella Chat
MusicHeaven Guru
#18808   /   05.08.2009, 08:38   /   Αναφορά
Δεν ετυχε να την γνωριζω.. Ακολουθωντας τ λινκ του βιντεο δεν ενθουσιαστηκα..καθολου... Ισως τ στυλ της να μν μ ταιριαέι..αλλα κ η φωνη της γενικα δεν μοιαζει μιας σημαντιλοτερης της γενιας..
kanianitis Chat
Περαστική Νότα
#18948   /   25.09.2009, 17:01   /   Αναφορά
...μια από τις σημαντκότερες ερμηνευτριες...μην τρελαθούμε! Ολιγη σμνοτης δεν βλαπτει.
helona Chat
Περαστική Νότα
#19035   /   14.10.2009, 14:55   /   Αναφορά
Συμφωνώ με τους υπόλοιπους πως όταν γράφουμε τους υπερθετικούς βαθμούς πρέπει να τους αποφεύγουμε αλλά στην περίπτωση της Α. Καπαρού είναι πράγματι λίγο να λέει κανείς πως είναι μια απλή τραγουδιστρια - το ταλέντο δεν έχει σχέση με τους δίσκους προσωπικούς ή μη. Απλά υπάρχει. Και όποιος έχει αυτιά θα το καταλάβει στην ερμηνεία. Απλά πράγματα. Η Καπαρού εάν είχε φύγει από αυτή την χώρα θα είχε σίγουρα κάνει λαμπρή καριέρα. Επέλεξε όμως να μείνει έδω. Δύσκολα λοιπόν σε μια εποχή φτηνού, κενού και επιφανειακού μπορεί κανείς να το βρει μέσα του να ακούσει ... αληθινά.


Σχόλια από άλλες δημοσιεύσεις