ελληνική μουσική
214 online   ·  204.061 μέλη


αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Η Σαβίνα Γιαννάτου στο ΜΕΤΡΟ

Δύο χρόνια μετά την τελευταία κοινή τους εμφάνιση στις αθηναϊκές μουσικές σκηνές, η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico, οι εξαιρετικοί μουσικοί που τη συνοδεύουν μόνιμα στα ταξίδια της στον κόσμο, εμφανίζονται ξανά μαζί για μία και μοναδική βραδιά στη σκηνή του ΜΕΤΡΟ.

Η Σαβίνα Γιαννάτου στο ΜΕΤΡΟ

Κυριακή 03 Απριλίου 2011

Την Πέμπτη 7 Απριλίου η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico μας προσκαλούν στο ΜΕΤΡΟ για ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι σε τόπο και χρόνο, με όχημα τα τραγούδια και τις μουσικές του κόσμου αλλά και την αφοπλιστική, «μαγική» ερμηνεία μίας κορυφαίας ερμηνεύτριας.

Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι εδώ και χρόνια μια από τις πιο σημαντικές και δημιουργικές παρουσίες στον χώρο της ερμηνείας, με σπάνια φωνητική ποιότητα, ρεπερτόριο  ιδιαίτερης ευρύτητας και δυναμικής και διεθνή καταξίωση και αναγνώριση.

Μαζί με τους Primavera en Salonico έχει συμμετάσχει στα σημαντικότερα world festivals, δισκογραφεί για την ECM και λειτουργεί ως μία από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της ελληνικής μουσικής παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα της συναυλίας στο ΜΕΤΡΟ αποτελείται από ειδικά επιλεγμένα τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο, έτσι όπως παρουσιάζονται στους δίσκους της Παναγίες του Κόσμου, Τραγούδια της Μεσογείου, Άνοιξη στη Σαλονίκη, Terra Nostra, Sumiglia, Tutti baci, Songs of an Other κα, ενορχηστρωμένα και εκτελεσμένα με έναν σύγχρονο και πολλές φορές απρόβλεπτο τρόπο. Φυσικά δεν θα λείψει και το στοιχείο του παραδοσιακού και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού ανάμεσα στη φωνή και τα όργανα, καθώς και ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός της Σαβίνας Γιαννάτου.

Και, για πρώτη φορά, θα δοκιμαστούν στη σκηνή και ολοκαίνουργια τραγούδια από την επερχόμενη συνεργασία της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico με την ECM.

Η μοναδική ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου, οι εξαιρετικοί συνεργάτες της αλλά και το εύρος του ρεπερτορίου, με πρώτο υλικό τραγούδια-διαμάντια από ολόκληρο τον κόσμο, υπόσχονται μία   συναυλιακή βραδιά μοναδικής αισθητικής και ποιότητας, ανοιχτή σε εκπλήξεις, που δίκαια έχει κερδίσει την εκτίμηση αλλά και τη διεθνή αναγνώριση.

Primavera en Salonico είναι οι:
Γιάννης Αλεξανδρής – κιθάρα, Κώστας Βόμβολος-κανονάκι, ακορντεόν, καλίμπα, ταμπουράς, Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί, Κώστας Θεοδώρου – κρουστά, Χάρης Λαμπράκης: νέι, φλογέρα, Μιχάλης Σιγανίδης-κοντραμπάσο.


Tags
Μουσικά Όργανα:ακορντεόνβιολίκιθάραΜουσική Εκπαίδευση:φωνητική


Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (2)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

ApostolisArmagos Chat
Συγχορδία Μινόρε
#22305   /   03.04.2011, 14:03   /   Αναφορά
Ουδέν-η γυναίκα είναι σεβασμός.
sven Chat
Σολίστ
#22308   /   03.04.2011, 21:16
Χόρχε,το μέλος της εκλεκτής ορχήστρας της Σαββίνας Γιάννης Αλεξανδρής παίζει εκτός από κιθάρα, ούτι και ταμπουράΣχόλια από άλλες δημοσιεύσεις