ελληνική μουσική
    872 online   ·  210.853 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Λάντσιας & KROTALA στο ίδιο ποτάμι!

    Η συνάντηση ενός ταλαντούχου δημιουργού, με ευδιάκριτο μουσικό αποτύπωμα, με τρεις λάτρεις των κρουστών δεν μπορεί παρά να συμπαρασύρει συναισθηματικά τους ακροατές του σε αυτό το ποτάμι του χρόνου!

    Λάντσιας & KROTALA στο ίδιο ποτάμι!

    Πέμπτη 15 Νοέ 2012

    O Σταύρος Λάντσιας, ο σημαντικός αυτός μουσικός και δεξιοτέχνης πιανίστας, θα μοιραστεί για μία μοναδική βραδιά τις μελωδικές του συνθέσεις με το κοινό που τον στηρίζει και τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργικής του πορείας, γοητευμένο τόσο από τις ονειρικές όσο και από τις λυρικές μουσικές του.

    Μία βραδιά πλημμυρισμένη με ορχηστρική μουσική και μελωδικές εικόνες από έναν σεμνό αλλά εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό, με ευδιάκριτο μουσικό στίγμα και συνθετική γραμμή που θα προσφέρει συναισθηματική πληρότητα και εσωτερική γαλήνη στο κοινό που θα επιλέξει να την παρακολουθήσει.

    Μαζί με εκλεκτούς μουσικούς, ο Σταύρος Λάντσιας θα ζωντανέψει στην σκηνή του gazarte ονειρικές μελωδίες από το σύνολο του συνθετικού του έργου ακουμπώντας σε πολλές από αυτές με μια καινούργια ματιά και μουσική θέση έτσι ώστε το ακουστικό αποτέλεσμα να προσφέρει στον ακροατή νέα μουσικά ερεθίσματα και εικόνες. Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Σταύρος Λάντσιας επιλέγει να συμπράξει με το γνωστό μουσικό σύνολο κρουστών KROTALA και να δοκιμάσει την ενίσχυση των μελωδιών του με τον έντονο ρυθμό και το beat των κρουστών.

    Λάντσιας & KROTALA στο ίδιο ποτάμι!

    KROTALA είναι ίσως ενα απο τα μοναδικά Ελληνικά γκρούπ, που καλλιτέχνες όπως η Loreena McKennitt επιλέγει να ηχογραφήσουν μαζί της στο “Ancient Muse”. Η Guardian αναφέρει για την παράσταση που έδωσαν στο Λονδίνο πως, αποδεικνύουν συνεχώς ότι είναι μια αξιόλογη δύναμη στην αναγέννηση της Ελληνικής μουσικής. Ο Ανδρέας Παπάς, ο Βαγγέλης Καρίπης και ο Πέτρος Κούρτης, συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1997. Ενώθηκαν για να μεταμορφώσουν αυτό το πάθος σε ένταση και χρώμα. Τα KROTALA είναι μουσικά τοποθετημένα σε ένα γεωγραφικό χώρο με μια μακραίωνη παράδοση αλλά και επιρροές από την Ανατολή, τα Βαλκάνια τη Μεσόγειο και τη Δύση. Eξερευνούν τους τρόπους, δρόμους και ρυθμούς της αρχέγονης και άμεσης μουσικής έκφρασης δίδοντας στα παραδοσιακά κρουστά ένα πλήθος νέων εκφραστικών δυνατοτήτων. Ισορροπώντας ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο ήχο, την φόρμα και τον αυτοσχεδιασμό δημιουργούν ένα νέο μουσικό ιδίωμα μέσα από τις ιδιαιτερότητες του κάθε κρουστού και της μουσικής του γλώσσας μετατρέποντας την ίδια στιγμή σε κρουστά τα πιο απίθανα αντικείμενα.

    Έχοντας εμπιστοσύνη και σεβασμό στο ταλέντο του Ανδρέα Παπά, του Βαγγέλη Καρίπη και του Πέτρου Κούρτη, ο Σταύρος Λάντσιας θα εξερευνήσει νέους τρόπους και δρόμους που θα προσδώσουν στις μελωδίες του ένα νέο μουσικό ιδίωμα, με έμφαση στο ρυθμικό ηχόχρωμα. Παίζουν ακόμα οι: Δημήτρης Χουντής| σοπράνο σαξόφωνο, Alfredo Shtuni| βιολί, Αλέξανδρος Μποτίνης| τσέλο, Πέτρος Βαρθακούρης| κοντραμπάσο

    Λάντσιας & KROTALA στο ίδιο ποτάμι!

    ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΝΤΣΙΑΣ: "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ"

    Συμμετέχουν: τα KROTALA

    Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, Ώρα έναρξης: 22.00

    Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Τηλ: 210 3452277

    Τιμές εισιτηρίων A ζώνη: 20€ | Β ζώνη: 15€ | Όρθιοι: 10€


    Tags
    Μουσικά Όργανα:βιολίΚαλλιτέχνες:Σταύρος Λάντσιας



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #25823   /   16.11.2012, 17:37   /   Αναφορά

    Λατρεμένος.