ελληνική μουσική
192 online   ·  204.004 μέλη


αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Κιθάρα των Beatles πουλήθηκε για $408.000!

Βγήκε σε δημοπρασία ένα πολύ ξεχωριστό μουσικό όργανο, μια ηλεκτρική κιθάρα VOX που χρησιμοποιήθηκε από τον John Lennon και τον George Harrison και σάρωσε τα προγνωστικά!

 Κιθάρα των Beatles πουλήθηκε για $408.000!

Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr 938 άρθρα στο MusicHeaven
Επίσημο account του MusicHeaven...
Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μια ειδική κατασκευή ηλεκτρικής κιθάρας με την οποία είχε παίξει ο John Lennon των Beatles και ο George Harrison, πουλήθηκε για $408.000 σε δημοπρασία πριν από λίγες μέρες. Το πολύ ξεχωριστό αυτό μουσικό όργανο είναι μια κιθάρα VOX και ήταν μόνο ένα από τα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν στην ετήσια διοργάνωση δημοπρασιών Music Icons.


 Κιθάρα των Beatles πουλήθηκε για $408.000!Η δημοππρασία υλοποιήθηκε στις 18 Μαϊου στο Hard Rock Café στην Times Square. Η υπέροχη αυτή κιθάρα κατάφερε να πιάσει την διπλάσια από την προβλεπόμενη τιμή και ο εκπρόσωπος του Οίκου Δημοπρασιών είπε ότι ήταν πραγματικά πολύ σπάνιο να προσφερθεί για δημοπρασία μια κιθάρα VOX την οποία έχουν χρησιμοποιήσει τόσο ο John Lennon όσο και ο George Harrison.

Ο Harrison έχει παίξει σε αυτήν την κιθάρα το κομμάτι I Am the Walrus, ενώ ο Lennon την χρησιμοποίησε σε ένα video για το κομμάτι Hello Goodbye. Τα δύο αυτά τραγούδια συμπεριλαμβάνονταν στο άλμπουμ των Beatles με τίτλο Magical Mystery Tour που κυκλοφόρησε το 1967.Η κατασκευή της κιθάρας αυτής έγινε από τον Mike Bennett και τον Dickey Denney, παρουσιάστηκε ως δώρο το 1967, στον "Magic Alex" Mardas, έναν μηχανικό της δισκογραφικής εταιρείας Apple Records και πολύ κοντινό φίλο των Beatles. Το πολύ ξεχωριστό αυτό μουσικό όργανο αποτελούσε έκθεμα σε ένα μουσείο της Ιρλανδίας λίγες εβδομάδες μετά την πώλησή του πριν από λίγα χρόνια, στην τιμή των από $100.000, από τον Οίκο Δημοπρασιών Christie.

 Κιθάρα των Beatles πουλήθηκε για $408.000!

Πηγή: www.rollingstone.com, Reuters


Tags
Μουσικά Είδη:Hard RockRockΜουσικά Όργανα:κιθάραΚαλλιτέχνες:George HarrisonJohn Lennon


Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (0)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτεΣχόλια από άλλες δημοσιεύσεις