ελληνική μουσική
295 online   ·  201.767 μέλη


αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

Οι Στίχοιμα στο πιο ...σκληρό λαϊβάδικο των Εξαρχείων!

Εδώ Αθήνα μας λένε οι Στίχοιμα και πως ...Θα μιλούσα στο Θεό. Αλλά πλέον δεν έχω κάτι να του πω. Εδώ Αθήνα...

Οι Στίχοιμα στο πιο ...σκληρό λαϊβάδικο των Εξαρχείων!

Γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)121 άρθρα στο MusicHeaven
Δημιουργία κι αναζήτηση. Διεύρυνση των μουσικών (κι όχι μόνο) οριζόντων, με σκοπό την αυτοπραγμάτωση. Retromaniac, cinemaholic, joker, smoker, a midnight toker too (xP). Σε συνεχή προσπάθεια απόκτησης τίτλου σπουδών.  Βυζαντινή Μουσική: Loa...
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

"Θα μιλούσα στο Θεό. Αλλά πλέον δεν έχω κάτι να του πω..Εδώ Αθήνα..". Μετεκλογικά, οι βετεράνοι-πλέον-του ελληνικού hip hop έδωσαν ραντεβού στο πιο "σκληρό" λαϊβάδικο των Εξαρχείων, όπου έχω μείνει έκπληκτη απ' το ότι δε σημειώθηκαν λιποθυμίες από την κοσμοσυρροή.

Το κοινό τους ώριμο (σπάνιο γι' αυτή τη σκηνή) κι ικανό να γκρεμίσει το "An".

Αφού είχαμε τον συμβολικό τίτλο του live "Εδώ Αθήνα", ασφαλώς ξεκίνησαν με το ομώνυμο κομμάτι. Ακούσαμε πολύ υλικό από τις "Μηχανές" (11/2012), καινούρια πράγματα που θα δούμε στον επόμενο δίσκο τους, όπως κι ανέκδοτα από όλη την πορεία τους από το '03 κι έπειτα. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό δώρο είναι αυτό για το αφοσιωμένο κοινό τους. 

Θα μπορούσα να πω πως τους απολαύσαμε εφ' όλης της ύλης. Χωρίς περιττές διακοπές ανάμεσα στα κομμάτια, σχολιασμό της επικαιρότητας ή προκλητικά "αστεία". 

Εντυπωσιακό ήταν το mosh pit που σχηματίστηκε. Δε μιλάμε για είκοσι άτομα να χτυπιούνται μπροστά από το stage, αλλά για δεκάδες ακόμα και στα πλάγια! 

Τα beats απ' τη Μαρίνα (παραγωγός) ήταν real time κι όχι ένα ξερό play button, το οποίο μπορεί να θεωρείται δεδομένο για τη hip hop κουλτούρα, αλλά στα περισσότερα ελληνικά lives δε συνηθίζεται. 

Μαζί τους στη σκηνή ήταν ο Dask, o Σίφουνας κι ο Marginal

Οι Στίχοιμα στο πιο ...σκληρό λαϊβάδικο των Εξαρχείων!

Κλείσαμε με το "Δικό μου", γιατί "θέλω να περιμένω πάλι έξω από το AN/θέλω να είμαι από κάτω, θέλω να ξαναγίνω fan" σε μια διαφορετική εκδοχή απ' το δίσκο. Δικαίως, λοιπόν, sold out.

*Καλή οργάνωση το "An". Έχει ανέβει το level στην οργάνωση underground lives, μα πάντα οι Στίχοιμα θα είναι πιο μπροστά. 

Φωτογραφικό υλικό εδώ


Tags
Καλλιτέχνες:Στιχοιμα


Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (0)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτεΣχόλια από άλλες δημοσιεύσεις