ελληνική μουσική
    748 online   ·  210.857 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιβλίο & Μουσική

    Αποκαλύπτοντας τον Ρυθμό των Χρωμάτων: Μια Επαναστατική Προσέγγιση στα Κρουστά και τη Μουσική Εκπαίδευση

    Στον κόσμο της μουσικής εκπαίδευσης, η άφιξη ενός διαφορετικού βιβλίου είναι πάντα λόγος για ενθουσιασμό. Το "Τα Κρουστά των Χρωμάτων" του καθηγητή και κρουστού Αντώνη Γιαρουτζίδη είναι ένα τέτοιο έργο. Γεννημένος στην Καβάλα και με σπουδές σε επιφανή ωδεία, ο Γιαρουτζίδης μεταφέρει μια εμπειρία ζωής και καινοτομίας σε αυτό το νέο βιβλίο, που απευθύνεται σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία ή σύνδρομο Asperger, όπως και στους καθηγητές τους.

    Αποκαλύπτοντας τον Ρυθμό των Χρωμάτων: Μια Επαναστατική Προσέγγιση στα Κρουστά και τη Μουσική Εκπαίδευση

    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 12 Δεκ 2023

    Μια Νέα Προοπτική στη Μουσική και τα Κρουστά

    Το βιβλίο δεν είναι ένας τυπικός μουσικός οδηγός. Αντίθετα, εξερευνά βαθιά την "καρδιά" των κρουστών, παρουσιάζοντάς τα υπό το πρίσμα των χρωμάτων, των σχημάτων και των εικόνων. Εμπνευσμένος από το πνεύμα του Ν. 3699, ο Αντώνης Γιαρουτζίδης διδάσκει τους αναγνώστες να παρατηρούν, όχι απλώς να βλέπουν· να βρίσκουν χαρά στη μάθηση αντί να επικεντρώνονται αποκλειστικά στο πρόγραμμα σπουδών. Αυτή η προσέγγιση δίνει προτεραιότητα στη διαδικασία, έναντι των γρήγορων αποτελεσμάτων, και στην ολιστική ανάπτυξη της προσωπικότητας ενός παιδιού, έναντι της ακαδημαϊκής επίδοσης.

    Πέρα από την Παραδοσιακή Διδασκαλία

    Το βιβλίο "Τα Κρουστά των Χρωμάτων" δεν περιλαμβάνει απρόσωπα θέματα ή βαρετά ερωτηματολόγια. Αντιπροσωπεύει την ζωντανή αλήθεια των μαθημάτων του Γιαρουτζίδη, με μαθητές του όπως ο Ιάσονας, ο Αύγουστος, ο Σωτήρης, ο Νίκος, ο Στέλιος και ο Πασχάλης. Είναι ουσιαστικά μια αφήγηση που απευθύνεται σε όποιον έχει νιώσει το συναίσθημα που προκαλεί ο παλμός ενός τυμπάνου...

    Μια Ειδική Προσφορά

    Με τιμή μόλις 17 ευρώ, αυτό το βιβλίο είναι ουσιαστικά ένας προσιτός θησαυρός για παιδιά, μουσικούς και εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, σε μια γενναιόδωρη κίνηση, ο εκδότης το έχει διαθέσιμο σε μαθητές και δασκάλους για μόλις 12 ευρώ.

    Προεπισκόπηση & Περιεχόμενα

    Για να σας δώσουμε την ευκαιρία να έχετε μια πρώτη άποψη για το βιβλίο, έχουμε συμπεριλάβει εικόνες από ένα κεφάλαιο του βιβλίου, ώστε να εντοπίσετε τις καινοτόμες διδακτικές μεθόδους του Γιαρουτζίδη και του πάθους του για τα κρουστά.

    Αποκαλύπτοντας τον Ρυθμό των Χρωμάτων: Μια Επαναστατική Προσέγγιση στα Κρουστά και τη Μουσική Εκπαίδευση

    Επιπλέον, δείτε εδώ τα περιεχόμενα του βιβλίου.

    Πώς να το Αγοράσετε

    Αποκτήστε ένα αντίτυπο αυτού του επαναστατικού βιβλίου, είτε για εσάς, είτε για να το κάνετε δώρο. Επισκεφτείτε το https://www.esofia.net/vivlio/ta-kroysta-ton-hromaton ή καλέστε στο 2310 240247 για τηλεφωνική παραγγελία.

    Αποκαλύπτοντας τον Ρυθμό των Χρωμάτων: Μια Επαναστατική Προσέγγιση στα Κρουστά και τη Μουσική Εκπαίδευση


    Tags
    Μουσικά Είδη:ΠαραδοσιακήΜουσικά Όργανα:ΚρουστάΚαλλιτέχνες:Πασχάλης



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε