ελληνική μουσική
341 online   ·  204.073 μέλη


αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

Τάνια Τσανακλίδου

Γερνάω μαμά....



Γράφει ο Μανώλης Πασχαλίδης (ageras)26 άρθρα στο MusicHeaven
Μόλις κυκλοφόρησα το πρωτο μου album, με 9 τραγουδια σε στιχους δκους μου αλλα και φιλων ανα τον κοσμο. Το album εχει τιτλο Shine. Available on I-Tunes, Cd Baby, Amazon, Amazon UK. Google play. Bio: Ο Μανώλης Πασχαλίδης γεννήθηκε και μεγάλω...
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2006
Η Τάνια Τσανακλίδου γεννήθηκε στη Δράμα με καταγωγή απο τη Θράκη.
Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σε ηλικία 8 ετών συμμετείχε στο παιδικό θέατρο Μαίρης Σοϊδου. Την επόμενη χρονιά έπαιξε στο "απόψε αυτοσχεδιάζουμε" του θιάσου Μυράτ-Ζουμπουλάκη. Τελείωσε το σχολείο και σπούδασε αρχαιολογία και θέατρο ενώ ασχολήθηκε παράλληλα και με το χορό.
Στα χρόνια μαθητείας στη δραματική σχολή έλαβε μέρος στο χορό αρχαίου δράματος και έπαιξε σε διάφορες παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε.

Σε ηλικία 21 χρόνων ήρθε στην Αθήνα όπου έπαιξε στο παιδικό έργο "Μορμόλης" της Ξένιας Καλογέροπούλου ενώ το βράδυ τραγουδούσε στη μπουάτ "Λύδρα" με το Γιάννη Μαρκόπουλο.Το 1975 δούλεψε στο θέατρο Τέχνης με τον Κάρολο Κουν στις "Τρεις αδελφές" του Α.Τσέχωφ.
Το 1978 συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά "Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια".Την ίδια χρονιά εκπροσωπεί την Ελλάδα στο φεστιβάλ τραγουδιού της Γιουροβίζιον με το τραγούδι "Τσάρλι Τσάπλιν" που καταλαμβάνει την 9η θέση και στη συνέχεια τραγουδάει "τα παιδιά του Πειραιά" στο γκαλά απονομής βραβείων Καννών. Το 1980 αποσπά βραβείο ερμηνείας στο γαλλικό φεστιβάλ "Rose d'or".Την επόμενη χρονιά παίζει την "Πιαφ" στο Αθηναϊκό κηποθέατρο και το 1990 παίρνει μέρος σε επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή.



Το 1996 δημιουργεί τη μουσικοθεατρική παράσταση "Μαγικό κουτί" που παρουσίασε αρχικά στη Θεσσαλονίκη με τον πιανίστα Τάκη Φαραζή και στη συνέχεια το χειμώνα του 1998 πιο ολοκληρωμένο στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Ν.Ζούδιαρη.

Το καλοκαίρι του 1999 παίζει το ρόλο της Θέτιδας στην "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη δίπλα στην Πέμυ Ζούνη και τον Αγγελο Αντωνόπουλο.

Το επόμενο καλοκαίρι συμμετέχει στη μουσική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με θέμα τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύοντας τραγούδια του έλληνα συνθέτη μαζί με τον Γιάννη Μπέζο και τον Κώστα Μακεδόνα.

Το χειμώνα του 2001 συνεργάστηκε με τη Δήμητρα Γαλάνη στο μουσικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο Ζυγό με τεράστεια επιτυχία που συνεχίστηκε στην καλοκαιρινή περιοδεία τους.Παράλληλα η Τάνια Τσανακλίδου ετοιμαζόταν να εμφανιστεί και πάλι στο θέατρο με το Κ.Θ.Β.Ε. και την παράσταση "Σαμία" του Μενάνδρου που παρουσιάστηκε αρχικά στη Θεσσαλονίκη και την άνοιξη του 2001 στην Αθήνα.

Τον Νοέμβριο του 2001 παρουσιάζει το νέο της δίσκο "το χρώμα της μέρας" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Χειμώνα του 2002 εμφανίστηκε πάλι στο Ζυγό με τη Δήμητρα Γαλάνη και το καλοκαίρι που ακολούθησε τραγουδούσε μαζί με το Γιάννη Κότσιρα σε συναυλίες, εντός και εκτός Ελλάδας, με έργα του Μίκη Θεοδωράκη υπό τους ήχους της Συμφωνικής Προεδρικής Ορχήστρας της Ρωσίας.
Τον επόμενο χρόνο συναντήθηκε ξανά, μετά από είκοσι περίπου χρόνια, στη σκηνή με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Σταυρό του Νότου σ'ένα πρόγραμμα που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και των δύο καλλιτεχνών.

Το 2003 συμμετέχει στην εβδομαδιαία τηλεοπτική σειρά της ΝΕΤ "�όνειρο ήταν"η οποία αρχίζει να προβάλλεται το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Τον Ιανουάριο του 2004 ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μουσικών παραστάσεων "Λύκε-λύκε είσαι εδώ;", ένα σκοτεινό ερωτικό παραμύθι,αποκλειστικά για μεγάλους, που δημιούργησε και ερμήνευσε η ίδια στη μουσική σκηνή του Μετρό.Στη συνέχεια το παραμύθι του Λύκου παρουσιάστηκε και εκτός Αθήνας (Λάρισσα,Ξάνθη,Κύπρος). Το Φθινόπωρο του 2004 επιστρέφει στα τηλεοπτικά πλατώ παίζοντας το ρόλο της Κάρμεν στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 "Σαν γλυκό του κουταλιού" που άρχισε να προβάλλεται τον Φεβρουάριο.

Το 2005 έδωσε μερικές παραστάσεις στο Μετρό με τον Μανώλη Καραντίνη και το 2006 την βρίσκει επίσης στο Μετρό για λίγες παραστάσεις!!

Δισκογραφία:

*2005 2 χρόνια Μετρό

*2002 Zωντανές ηχογραφήσεις στο Ζυγό

*2001 "Το χρώμα της μέρας"

*2000 "Μια αγάπη μικρή"

*1998 "Το μαγικό κουτί"

*1997 "Live"

*1995 "Tα τραγούδια του παράξενου κόσμου"

*1992 "Ναδίρ"

*1990 "Αλλοιώτικη μέρα"

*1988 "Μαμά γερνάω"

*1985 "Της βροχής και της νύχτας"

*1984 "Μεταμορφώσεις"

*1982 "Φίλε"

*1981 "Πιάφ"

*1980 "Χωρίς Ταυτότητα"

*1978 "Άρες μάρες κουκουνάρες"

*1978 "Τσάρλι Τσάπλιν"

Συμμετοχές σε δισκογραφία:

2005 "Ποτέ όπως πριν"(1)

2005"504 χλμ βόρεια της Αθήνας"(1)

2003 "Θα το μετανιώσεις"(1)

2002 "Οπωσδήποτε παράθυρο"(1)

2001"Μάρμαρο και πέτρα" (2)

2000"Τα χελιδόνια της βροχής"(2)

1999"Βεντέτα"(3)

1998"Αφήλιο"(4)

1997"Πακέτο"

1997"Η σφαγή του κόκορα"(1)

1997"Βιταμίνα Τεκ"(1)

1996"Η Γλυκερία τραγουδά Αντώνη Βαρδή"(N)

1995"Κάτω από ένα κουνουπίδι"(1)

1994"Μεγάλο Καλοκαίρι"(1+N)

1994"Κάπου χαθήκαμε"

1994"Δέκα τελευταία χρόνια"

1993"Τοπίο μυστικό"(1)

1990"Φώτα παρακαλώ"(N)

1990"Ισως φταίνε τα φεγγάρια"(3)

1987"Ριγκ"(2)

1986"Παιχνίδι για δύο"(N)

1986"Κλισέ"

1983"Γιάννης Σπάρτακος 50 χρόνια τραγούδι"

1981"Το μαγεμένο σπίτι"

1981"Κέρκυρα'81 Αγώνες ελληνικού τραγουδιού"(1)

1976"Ερωτόκριτος"

1975"Καπνισμένο τσουκάλι"

1975"Παραστάσεις"

1974"Τα λαϊκά"(Φ)

1974"Αχ Ερωτα"

1974"Χρυσός Δίσκος 1974"(Φ)

1974"Θητεία"

1974"Ο Μορμόλης

Πηγες:
www.tsanaklidou.com



Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (27)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

vasiloukos Chat
Συγχορδία Ματζόρε
#4050   /   15.02.2006, 09:49   /   Αναφορά
Ίσως η μεγαλύτερη γυναικεία φωνή στις μέρες μας και από πλευράς φωνητικών ικανοτήτων αλλά και προπάντων από γνήσιο συναισθηματικό παλμό... Υποστηρίζει τα τραγούδια η Τάνια με ένα τόσο ειλικρινές απ' ότι φαίνεται και στη σκηνή συναισθηματικό βάρος που σε υποβάλλει και σε υποτάσσει... Συνάμα τα λεγόμενά της σε συνεντεύξεις είναι πραγματικά θησαυρός, έχουν αξία και λόγο ύπαρξης ως βιωμένα κατάλοιπα χρόνων "αναμέτρησης" με τη ζωή και την τέχνη της...



Κυρίες και Κύριοι, η Τάνια Τσανακλίδου...



movflower Chat
MusicHeaven Guru
#8321   /   10.05.2007, 00:24
Με κάλυψες απόλυτα!



Είναι ζωντανή τέχνη η Τσανακλίδου. Με όλη τη ζεστασιά που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος.

KIT_KAT Chat
Φθασμένος
#4051   /   15.02.2006, 10:49   /   Αναφορά
Πριν χρόνια είχα πάει ψιλοτυχαία σε μία συναυλία της και βαριόμουν, ήθελα να φύγω. Τόσο βλάκας ήμουνα! Τώρα που έχω κυριολεκτικά λατρέψει τα τραγούδια της και τη φωνή της, αναρρωτιέμαι τι άλλαξε τόσο από τότε (μάλλον εγώ...)
nightowl Chat
Περαστική Νότα
#4054   /   15.02.2006, 16:53   /   Αναφορά
Αγαπημένη. Από τότε που τραγουδούσε "τριάντα καλοκαίρια και χειμώνες..." που μετά έγιναν "σαράντα καλοκαίρια και χειμώνες...", μέχρι και τώρα που μερικές φορές γίνονται "πενήντα καλοκαίρια και χειμώνες..."... Μαγκιά της!!!





rozaki Chat
Βασική Νότα
#4057   /   15.02.2006, 21:33   /   Αναφορά
Μπράβο agera πολύ ωραίο άρθρο..τι να πούμε γι αυτή τη γυναίκα..είναι καταπληκτική,υπέροχη φωνή,φοβερή παρουσία...με λίγα λόγια είναι μοναδική..!!
ginab Chat
Βασική Νότα
#4060   /   15.02.2006, 23:56   /   Αναφορά
Ενα κατατοπιστικότατο άρθρο για μια από τις ελάχιστες "κελαριστές" και εκφραστικές φωνές!!!

















neerie Chat
Σολίστ
#4062   /   16.02.2006, 09:21
Ένα έχω να πω: Η γυναίκα είναι ΚΟΡΥΦΗ!



Ήμουν χθες βράδυ σε μια συναυλία της με Γαλάνη, Αρβανιτάκη, Ασλανίδου, Κανά και Μπάμπαλη... Όλες ήταν υπέροχες αλλά η Τάνια είναι σε μια κλάση δική της. Δεν έτυχε να ασχοληθώ ξανά μαζί της αλλά τώρα δηλώνω fan!



Μπράβο Μάνο! ;)

ageras Chat
Βετεράνος
#4067   /   16.02.2006, 21:28
Έτσι είναι Νικόλ,η Τάνια ξεχωρίζει!!!!!

dimitrapan Chat
Φθασμένος
#4063   /   16.02.2006, 10:24   /   Αναφορά
Ευχαριστούμε πολύ Μανωλίτο μας!!!! Πάρα πολύ ωραίο το αφιέρωμα σου!!! Και διάλεξες και την ΘΕ-Α!!!



Για να δούμε... Θα την ακούσουμε αυτήν την Τρίτη από κοντά ή πάλι θα γίνει καμιά... θεομηνία? :-(
ageras Chat
Βετεράνος
#4066   /   16.02.2006, 13:44
Για να δούμε Δήμητρα μου......:)

antonLOrd Chat
Φθασμένος
#4080   /   19.02.2006, 15:28
Πάρα πολύ καλό άρθρο...

Για την ιστορία, να πούμε ότι είχε συνεργαστεί και με τον Μάνο Λοΐζο, και ερμήνευσε πραγματικά πάρα πολύ ωραία το "Οι δικοί μου"...

Εκεί που την λατρεύω είναι όταν τραγουδάει το "Παπάκι" του Άσιμου και κλαίει συνέχεια στους στίχους: Ίσως να ξανάρθεις, όταν θα 'χω πια χαθεί...

Συγχαρητήρια και από 'μένα....

ageras Chat
Βετεράνος
#4093   /   21.02.2006, 16:19
Να'σαι καλά Αντώνη.όντως παρέληψα να αναφέρω τον Λοϊζο.


theotita Chat
Σολίστ
#4136   /   26.02.2006, 16:17   /   Αναφορά
Από τις αγαπημένες μου φωνές!! Δεν ήξερα ότι είχε τελειώσει δραματική σχολή (και πολλά άλλα)...Να πω την αλήθεια δεν το είχα ψάξει ποτέ (γι'αυτό μ'αρέσει αυτό το site)... Ευχαριστώ agera!!
ageras Chat
Βετεράνος
#4137   /   26.02.2006, 21:24
Αθηνά σ'ευχαριστώ και θέλω να προσθέσω οτι όχι μόνο έχει τελειώσει δραματικη σχολή αλλά είναι κι εξαιρετος ηθοποιός!!!!! :)

Marianthi24 Chat
Συγχορδία Μινόρε
#4259   /   21.03.2006, 19:20   /   Αναφορά
Εκπληκτική, υπέροχη φωνή και πολύ ζεστός άνθρωπος .Φεύγω μαγεμένη μετά απο κάθε της παράσταση.



Τάνια, σε ευχαριστώ!
prochatz Chat
Συγχορδία Μινόρε
#5274   /   30.07.2006, 15:31   /   Αναφορά
Η Τάνια Τσανακλίδου είναι για μένα, αν όχι η καλύτερη, μία από τις καλύτερες φωνές που έχει βγάλει η Ελλάδα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ερμηνείας της είναι το εκπληκτικό συναίσθημα που βγάζει. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό μέσα από τις δισκογραφικές της δουλειές, εντούτοις, οι ερμηνείες της πάνω στη σκηνή είναι ΑΣΥΓΚΡΙΤΕΣ. Έχει επιτύχει την απόλυτη ταύτιση ανάμεσα στο "δράμα" και το "τραγούδι". Η φωνή της αγγίζει την ψυχή σου όσο πιο βαθειά γίνεται και είναι αρκετή για να σε κάνει να λυγίσεις. Οι κινήσεις της και οι εκφράσεις του προσώπου της, σε συνδυασμό με τη φωνή της, δημιουργούν ένα συγκλονιστικό θέαμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που τη βλέπουμε να δακρύζει και να τραγουδάει με πόνο ψυχής πάνω στη σκηνή. Ο αληθινός χαρακτήρας της είναι αυτό ακριβώς που βλέπουμε. Ευαίσθητη και απλοϊκή. Χωρίς το ύφος της "star", πράγμα που την αναδεικνύει σαν άνθρωπο και δικαιολογεί τον ορισμό του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ. Δε θα ήθελα να μιλήσω για την προσφορά της στο ελληνικό τραγούδι, μιας και η πλούσια δισκογραφία και γενικότερα η πορεία της στο μουσικό στερέωμα μιλάνε από μόνα τους. Πολύ καλή η βιογραφία.
aggeliki Chat
Σολίστ
#5318   /   06.08.2006, 01:31   /   Αναφορά
Η Τάνια Θεά!!!!

Όταν φεύγεις από συναυλία της είναι λες και έχεις φύγει από τον ψυχολόγο σου!

Η μόνη καλλιτέχνης-με όλη τη σημασία της λέξης, ίσως, σήμερα!

Και να σκεφτεί κανείς ότι κάποτε δεν την συμπαθούσα...Τι Βλάκας!
maspa Chat
Φθασμένος
#6695   /   20.12.2006, 04:17   /   Αναφορά
Αυτή τη γυναίκα τη λάτρεψα μόλις πριν τρείς(νομίζω) βδομάδες, όταν είδα στην ετ1 την συνέντευξξή της στον Λευτέρη Παπαδόπουλο..... Είναι απίστευτη! Έχει μεγαλείο ψυχής! Πριν μ'άρεσε ως μια τραγουδίστρια που τα "λέει" καλά, τώρα πραγματικά τη λατρεύω!
ageras Chat
Βετεράνος
#6699   /   20.12.2006, 19:50
Μαρίνα,που να την δεις και live δηλαδή!!!! :)

despinakontogianni Chat
Βετεράνος
#8315   /   09.05.2007, 15:03   /   Αναφορά
ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΤΟΣΟ...ΕΥΚΟΛΑ. ΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΤΑΝΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ. ΤΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΤΗ ΦΩΝΗ (Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝ ΖΩΗ ΙΣΩΣ) ΠΟΥ ΣΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ....
riana79 Chat
Περαστική Νότα
#19951   /   18.04.2010, 13:52   /   Αναφορά
παιδια γεια σας θα ηθελα οποιος δει αυτο το μυνημα αν μπορεσει και αν ξερει να μου απαντησει....ψαχνω καιρο τωρα το τραγουδι της τανιας τσανακλιδου σαν γλυκο του κουταλιου που που συμετειχε και η ιδια σε αυτο το σιριαλ του αντ1 και ελεγε αυτο το τραγουδι στους τιτλους...σας παρακαλω αν ξερει καποιος που μπορω να το βρω ας μου απαντησει...ευχαριστω!!!!!
despinakontogianni Chat
Βετεράνος
#20310   /   11.06.2010, 14:28
Δεν είσαι το μόνο άτομο που το κάνει. Ωστόσο, μπορείς να το ακούσεις εδώ: http://www.myspace.com/strofalissongs Είναι το πρώτο κομμάτι που σου βγάζει!

alkyoni Chat
MusicHeaven Guru
#20321   /   12.06.2010, 20:34
http://rapidshare.com/files/379627908/Tania_Tsanaklidou_-_San_glyko_tou_koutaliou__titloi_enarkshs_.mp3



kalh akroash! ;)

emmanuella Chat
MusicHeaven Guru
#20322   /   13.06.2010, 09:11
Εγώ πάλι ψάχνω απεγνωσμένα την σειρά! :D Πού θα πάει... θα την βρω κάποια στιγμή!

alkyoni Chat
MusicHeaven Guru
#20323   /   13.06.2010, 13:51
...η στιγμη εφτασε! :P Ριξε μια ματια εκει....

http://www.greekwave.net/forums/showthread.php?t=20931

;)

despinakontogianni Chat
Βετεράνος
#20377   /   21.06.2010, 01:19
alkyoni το ευχαριστώ είναι λίγο!!! Αλλά θα το πω: Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ!!

alkyoni Chat
MusicHeaven Guru
#20381   /   21.06.2010, 14:35
Να 'σαι καλα! :)



Σχόλια από άλλες δημοσιεύσεις