ελληνική μουσική
367 online   ·  204.071 μέλη


αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

Χάρης Παπαδόπουλος

Γεννήθηκε το 1966. Με τη μουσική έρχεται σε επαφή την δεκαετία του '70 στο Βερολίνο όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Τη δεκαετία του '80 μελετά τη μουσική ως αυτοδίδακτος στο μπουζούκι, ενώ παράλληλα αρχίζει μαθήματα ανωτέρων θεωρητικών από το 1983...
Γράφει το μέλος Δημήτρης (dijo)3 άρθρα στο MusicHeaven
Κυριακή 16 Απριλίου 2006

Το Φεβρουάριο του 1988 γνωρίζει τον Μάνο Χατζιδάκι με αφορμή τα τραγούδια του πάνω στην Ελληνική ποίηση ο μεγάλος συνθέτης είναι ο πρώτος ακροατής των μελωδιών του και τον χαρακτηρίζει "φίλο και συνάδελφο στο μέλλον" χαρίζοντας του το "KAOS" του Nicola Piovani.

Το διάστημα 1990-94 συνεργάζεται ως εκτελεστής με τον Μίκη Θεοδωράκη σε δίσκους και συναυλίες.

Σαν συνθέτης ξεκινά μελοποιώντας ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη (1983) κι ακολουθούν τα τραγούδια του Νίκου Καββαδία (1986) του Κ. Καβάφη (1987) του Μανόλη Αναγνωστάκη (1993) κ.α.

Έργα του έχουν παιχτεί στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Έχει εκδώσει 1 δίσκο σε στίχους του Μανώλη Ρασούλη "Το Τραίνο φτάνει τελικά στην Κατερίνη"(1998) ενώ από το 1997 συνεργάζεται με τους "Χειμερινούς Κολυμβητές" σε συναυλίες.

Έχει γράψει μουσική για τηλεόραση, θέατρο, διαφημίσεις καθώς και για καταστήματα φίλων του.

Σαν συνθέτης και εκτελεστής αριθμεί από το 1982 πάνω από 600 συναυλίες.

Tags
Καλλιτέχνες:Χάρης Παπαδόπουλος


Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (0)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτεΣχόλια από άλλες δημοσιεύσεις