chat
ελληνική μουσική
online 149·184.175 μέλη
δραστηριότητα
αρχική > Μέλη

GEORGIAKOMBOU

φωτογραφίες

level

Περαστική Νότα
3 Χρυσές Νότες / μέλος από 28 Δεκ 2009 / εθεάθη στις 14 Οκτ 2016, 09:16

περιοχή

ΛΕΜΕΣΣΟΣ, Κύπρος

πραγματικό όνομα

Γεωργία Κόμπου

ενασχόληση

Μουσικός

φύλο

γυναίκα

γενέθλια

6 Οκτωβρίου

ηλικία

41 ετών

ενδιαφέροντα

Μουσική, σύνθεση, στίχοι, ζωγραφική

μότο / υπογραφή

Γεωργία Κόμπου
Vita

Πληροφορίες για εσάς Γεννήθηκε στη Λεμεσό.Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στην ηλικία των εννέα χρονών παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου και θεωρίας στο Ελληνικό Ωδείο Λεμεσού μαζί με την αδελφή της Ρένα. Η καλλιτεχνική φλέβα άρχισε να φαίνεται από μικρή ηλικία και κατά τη διάρκεια της φοίτησης της στο δημοτικό σχολείο αρχίζει δειλά δειλά να ασχολείται με την ποίηση .
Η αφορμή στο να αρχίσει να ασχολείται με το μπουζούκι δόθηκε όταν μιά μέρα κάνωντας ότι παίζει με μία βελόνα μπλεξίματος και ένα σπιρτόξυλο μαντολίνο, την πρόσεξε ο πατέρας της και έφερε στο σπίτι ένα μπουζούκι και μιά κιθάρα. Η κιθάρα δόθηκε στη Ρένα και το μπουζούκι στη Γεωργία. Αρχίζουν να εμφανίζονται στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα σε διάφορες εκπομπές εντυπωσιάζοντας για το ταλέντο τους.Παρουσιάζονται επίσης σε εφημερίδες και περιοδικά.
1982-83: Τρίτο Βραβείο στο διαγωνισμό Τέχνης για την ημέρα των σχολείων της Ευρώπης.
1981:Η Γεωργία και η Ρένα αρχίζουν μαθήματα μπουζούκι και κιθάρα μετά από προτροπή του μουσικού Αχιλλέα Καμιναρά, δίπλα στον καταξιωμένο δάσκαλο στο μπουζούκι κ. Κώστα Σοφιανό ο οποίος τους έδειξε σωστές κατευθύνσεις στη μουσική.
1990: Φεύγει για σπουδές στη Θεσσαλονίκη παρακολουθόντας Ανώτερα Θεωρητικά ( Αρμονία-Διεύθυνση-Ενοργάνωση Μπάντας ).Συγχρόνως εμφανίζεται σε μπουάτ μαζί με την Ρένα σαν ντουέτο καθώς και στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.
1995: Επιστρέφοντας στην Κύπρο γίνεται μέλος στη Χορωδία ΄Αρης Λεμεσού, στην Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων και στους Κανταδόρους Λεμεσού συμμετέχοντας σε πολλές παραστάσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.Επίσης λαμβάνει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού.
1996: Συμμετέχει μαζί με την Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κεφαλλονιάς παίζοντας μαντολίνο, αποσπώντας πολύ κολακευτικά σχόλια για την οργανοπαιξία της. Ο αείμνηστος αρχιμαέστρος της μαντολινάτας του Δήμου Αθηνών Διονύσης Αποστολάτος, σαγηνευμένος από την οργανοπαιξία της, της προτείνει να γίνει μέλος στη μαντολινάτα του Δήμου Αθηνών.
1996: Συμμετέχει μαζί με την Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων στο χορωδιακό φεστιβάλ Πεύκης μετά από πρόσκληση του Διονύση Αποστολάτου.
1998: Συμμετέχει στο Χορωδιακό Φεστιβάλ στη Θήβα σε ειδικό αφιέρωμα για το Γιάννη Σπανό.
2009: Ο θάνατος της μητέρας της την εμπνέει μουσικά γράφοντας το πρώτο της τραγούδι “ Η μπαλάντα του καημού ‘’ παρουσιάζοντας το σε ειδική εκδήλωση με χορωδιακό μουσικό σύνολο και ορχήστρα. Μετά από αυτό ακολουθούν πολλά άλλα κομμάτια γράφοντας τα στο στούντιο του εξάδελφου της μουσικού Πανίκου Αυγερινού και αναμένεται να ετοιμαστεί το CD της. Μερικά από αυτά είναι ορχηστρικά και άλλα σε στίχους του Σωκράτη Ε. Σωκράτους. Τα τραγούδια της γίνονται αφορμή να γνωριστεί με τον θανάση Πολυκανδριώτη και το Γεράσιμο Ανδρεάτο. Και οι δυό κρίνουν τα τραγούδια της με συνοχή και συνέπεια και μοναδικότητα στο είδος τους.
2010: Συμμετέχει στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, μαζί με τον Πνευματικό ΄Ομιλο Λεμεσού, σε συναυλία με το Βασίλη Λέκκα.
2010: Συμμετέχει στη μετονομασία του δρόμου Μάριος Τόκας παρουσιάζοντας δικά της κομμάτια με τη συμμετοχή τριών μπουζουκιών.
2011: Πρόταση από τον Θανάση Πολυκανδριώτη να γίνει μέλος στην ομάδα μπουζουκιών που δημιούργησε ο ίδιος οι“ Επόμενοι “. 
2011: Συμμετέχει στο Θέατρο του Παρνασσού στην Αθήνα μαζί με τον Πνευματικό ΄Ομιλο Λεμεσού, σε ειδικό αφιέρωμα για τον Οδυσσέα Ελύτη. Σ΄αυτή την συμμετοχή της αποσπά κολακευτικά σχόλια ,για την μουσικότητα και το ύφος της οργανοπαιξίας της από γνωστούς μουσικολόγους .
2011: Τιμητική διάκριση από τον Ελληνικό Πολιτιστικό ΄Ομιλο Κυπρίων Ελλάδος στην Ποίηση.Απονομή του βραβείου σε ειδική εκδήλωση που έγινε στη Αθήνα.
2011: 3ον Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό ποίησης Interartia International Festival.
2011: Πρόταση από το Cirque du Soleil (διεθνής χώρος θεάματος στην Αμερική) για συμμετοχή.
2012: Συναυλία “ Tο σήμερα του Χθές “(Ρεμπέτικο-Λαϊκό-Σμυρναϊκο) στο θέατρο Ριάλτο μαζί με ταλαντούχους μουσικούς, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, και με επανάληψη της ίδια συναυλίας στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου.
Συναυλία Ανδρικής Τετραφωνίας του Δήμου Λεμεσού στο Θέατρο Ριάλτο με τεράστια επιτυχία, και με επανάληψη της ίδιας συναυλίας στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.
2012: Τιμητική διάκριση στο Γ΄Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης (Λογοτεχνική Ομάδα Ιδέοπνοον),
2012: Έπαινος στους ΚΖ' Πανελλήνιους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης.
15.10.2012:Συμμετοχή στη συναυλία των Επόμενων του Θανάση Πολυκανδριώτη στο ΄Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη στην ΑΘήνα παρουσία του Μϊκη Θεοδωράκη με φιλική συμμετοχή του Γεράσιμου Ανδρεάτου.
2012: Διάκριση στον 12ον ετήσιο διαγωνισμό ποίησης του περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ,Αθήνα.
2012:Γ΄Βραβείο ποίησης στο φεστιβάλ InterArtia 2012
2012: Α' Βραβείο στο διαγωνισμό ΣΙκελλιανά 2012, στη Λυρική Ομοιοκαταληκτική Ποίηση και 3ον Βραβείο στην ποίηση στο Interartia Festival.
2013:Τιμητική διάκριση στο διαγωνισμό της Ομάδας Φϊλων Ελληνικού πολιτισμού Στουτγάρδης στο παραμύθι.
2013: Δύο βραβεία στον Ε.Π.Ο.Κ. στο μουσικό στίχο και στην ποίηση.
2013: Τιμητική διάκριση στον κυπριακό στίχο σε συμμετοχή στο 2ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό της Πνευματικής Συντροφιάς Λεμεσού.
Φεβρουάριος 2013: Εμφάνιση στην πετυχημένη εκπομπή Στην Υγειά μας , με παρουσιαστή το Σπύρο Παπαδόπουλο μαζί με το Θανάση Πολυκανδριώτη και τους Επόμενους.
Διάκριση στο Διεθνές Ποιητικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Φίλοι του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου».
Διάκριση στο πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό στο Δήμο Παγγαίου στην Καβάλα. 3ο Πανελλήνιο βραβείο Σϋνθεσης στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας 2013

Posts στο Forum (6)